[FOTO] Papa Franjo posjetio 'Vrt anđela', groblje za nikad rođenu djecu

Na Dušni dan papa Franjo je predslavio svetu Misu na groblju Laurentino u Rimu u sklopu kojeg se nalazi 'Vrt anđela', groblje na kojem se pokapaju zemni ostaci djece. Tu su pokopane i nerođene bebe.
Autor: Laudato/N.F. Photo: Daniel Ibanez nedjelja, 04. studenog 2018. u 09:41

Na Dušni dan papa Franjo je predslavio svetu Misu na groblju Laurentino u Rimu.

Time je po prvi puta neki Rimski prvosvećenik posjetio ovo groblje. Želja je bila Svetog Oca posjetiti ovo groblje jer se u njemu nalazi 'Vrt anđela', jedinstveno groblje na kojem se pokapaju zemni ostaci djece. Tu su pokopane također i nerođene bebe.

Prije svete Mise Papa se u kratkoj molitvi zaustavio kraj grobova tih malih anđela i molio za njih i njihove obitelji. Ovo groblje se nalazi na južnoj periferiji Rima. Posvećeno je 2002. a 2012. godine unutar ovog groblja izgrađen 'Vrt anđela'.  Na ulazu nalaze se dva velika kipa anđela koji simboliziraju dječju nevinost i čistoću.

Na euharistijskom slavlju Papa je istaknuo kako nam današnji dan osvješćuje tri važne dimenzije života: prošlost, budućnost i sadašnjost. Prošlost, koja nam pomaže da nikada ne zaboravimo svoje korijene; budućnost, koja nam ulijeva nadu i sadašnjost, za koju trebamo moliti Gospodina da nam osvijetli životni put kojim koračamo.

- Živimo životom nade u vjeri da ćemo se jednog dana susresti s Vječnom Očevom ljubavlju - rekao je Papa na kraju Misnog slavlja.

 

Da biste komentirali, prijavite se.