Impact hub Zagreb nagradio s 22.500 eura najbolje pojedince i timove

STEMI, Pričaj mi i KliKlop, timovi su koje su osvojile nagrade UniCredit Foundation-a, vrijedne ukupno 22.500 eura.
Autor: profitiraj.hr/liderpress.hr/Laudato/M.P. Photo: Sanjin Strukić/PIXSELL utorak, 31. svibnja 2016. u 17:44

Svaki od timova svoju će poslovnu ideju obogatiti sa 7.500 eura poticajnog kapitala kojeg su osvojili na Demo Danu Impact Inkubatora, tromjesečnog inkubacijskog programa za poduzetnike i pojedince koji žele promijeniti svijet kojeg provodi Impact Hub Zagreb.

Tri pobjednička tima dobit će i dodatnih ukupno 6.300 eura u sklopu Your Choice, Your Project Award (YCYP) incijative Zagrebačke banke. U njoj će zaposlenici banke podijeliti tri dodatne nagrade i to u iznosu koji će ovisiti o broju glasova zaposlenika koji odabiru svoje favorite među tri pobjednička tima.

Inkubator Impact-a pohađalo je ukupno 11 timova. Za vrijeme boravka u inkubatoru usvajali su niz praktičnih znanja iz područja financija, marketinga, validacije poslovnih ideja, odnosa s javnosti, razvijanja proizvoda ili usluge.

- Poslovne odluke nikad nisu lake! Ovaj je žiri imao prilično težak zadatak jer svi timovi imaju nadahnjujuće ideje, svi su jako napredovali tijekom programa i  odradili odlične pitcheve - rekao je Hermes Arriaga, voditelj Impact Inkubatora.

KliKlop je prva usluga cateringa u Hrvatskoj specijalizirana za djecu, i za vrtiće, i za kućne dostave. Cilj je priprema svježih pripremljenih, izbalansiranih obroka od pažljivo odabranih, lokalno uzgojenih, domaćih namirnica. Žiri je bio vrlo impresioniran dobro objašnjenim i robusnim poslovnim rješenjem, jasnom definicijom vrijednosti kao i njihovom poslovnim modelom te načinom na koji ga planiraju ostvariti. KliKlop su razvile Irena Donaj, Ivana Bedenik i Maja Profuntar.

Pričaj mi poboljšava kvalitetu života i odnosa roditelja i djece pomoću kvalitetnih, tematskih  kutija za igranje koje sadržavaju jedinstvene igračke za slobodnu igru. Žiri smatra da Pričaj mi ima kreativno rješenje za golemi problem digitalnog doba u jednostavnom, a vrlo razvijenom i dobro osmišljenom proizvodu. Odličan proizvod i strast tima, koji čine Katarina Lončarić, Antonia Ćosić, Ana Mužak i Alen Halilović, bili su važan faktor pri donošenju odluke žirija.

STEMI je platforma za projektno učenje znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike. Korisnici kupuju ''uradi sam'' pakete s edukacijsko sadržajem te uče tako što rade na projektima uz korak po korak vodstvo. Prvi projekt im je bio hexapod robot STEMI sastavljanjem kojeg se uči robotika. Žiri je bio oduševljen rješenjem na području obrazovanja koje može pozitivno pridonijeti razvitku društva. Smatraju da je STEMI razvio poslovni model s robusnim utjecajem na društvo i već dokazanim zamahom. Mario Trošelj i Pavao Pahljina dva su člana STEMI tima koja su sudjelovala u Impact Inkubatoru.

- Veliki interes za ovaj natječaj ukazuje na stalan porast društvenih poduzetnika u Hrvatskoj. Iskustva u zemljama EU, a u posljednje vrijeme i u Hrvatskoj, pokazuju da je podrška šire zajednice društvenim poduzećima i zadrugama razlog zbog kojeg je taj oblik poduzetništva i u vrijeme krize opstao i bio u porastu. Iznimno nam je drago da ovogodišnji finalisti imaju vrlo kreativne ideje i da su okrenuti potpori najosjetljivijim skupinama, a posebno edukaciji i razvoju djece - rekla je Dijana Hrastović, članica Uprave Zagrebačke banke.

Jedna od članica tim ''Pričaj mi'', Antonia Ćosić, rekla nam je kako oni nestrpljivo čekaju da ulože novac.

- Platit ćemo grafički i industrijski materijal, preko ljeta istraživati tržište i kupiti sve potrebne materijale. Pokušavamo da nam svi dobavljači materijala budu hrvatski tako da ovaj naš proizvod pomaže našem tržištu i da budu kvalitetni, recimo drvo, reciklirani papir, filc, bez plastike, tako da je ekološki prihvatljivo. Na taj način djeca će naučiti i o ekologiji i očuvanju – rekla je Antonia.

O programu Impact hub ima samo najbolje riječi.

- Impact inkubator je bio jedno divno poglavlje u ovoj našoj priči. poglavlje koje smo s radošću pisale i u koje je ušlo puno novih likova. upravo zbog ovog poglavlja cijela priča će uskoro i oživjeti.

 

Da biste komentirali, prijavite se.