Prije 60 godina sv. Klara proglašena zaštitnicom televizije

Sveta Klara Asiška također je zaštitnica i Laudato obiteljske televizije.
Autor: Laudato/D.T. srijeda, 14. veljače 2018. u 18:10

Na današnji dan prije 60 godina Sveta Klara Asiška proglašena je zaštitnicom televizije.  To je bila odluka pape Pio XII. koji je u dokumenut ''Clarius explendescit'' od 14. veljače 1958. odobrio tu svetačku zaštitu nad jednom od najrevolucionarnijih tehnoloških novina prošloga stoljeća, od koje ''mogu proizaći velike koristi, ali i nemala šteta''.

Ideja o izboru zaštitnice temelji se na jednom događaju iz života svete Klare. U Badnjoj noći 1253. sveticu je bolest prikovala uz postelju te nije mogla sa svojom samostanskom zajednicom pribivati svetoj Misi u crkvi svetoga Damjana. Tada je primila milost čuti liturgijske pjesme i vidjeti jaslice.

- I eto, odjednom, stade u njenim ušima odzvanjati veličanstven koncert iz crkve svetoga Franje.  Štoviše, na još veće čudo, imala je milost čak i vidjeti jaslice u kojima je ležao Gospodin. – stoji u Franjevačkim izvorima (br. 3212).

Bila je riječ o pravome audiovizualnom čudu. Sveta je Klara na udaljenost mogla čuti i vidjeti nešto što se stvarno odigravalo u crkvi svetoga Franje. Sveta Klara Asiška također je zaštitnica i Laudato obiteljske televizije. 

U televizijskom hodu oslonjeni na Providnost, pozivamo na žarku molitvenu i shodno mogućnostima financijsku podršku projektu, članstvo u našem Klubu prijatelja – za uspješan opstanak i nastavak emitiranja Laudato TV-a!

Laudato TV želi promovirati kršćanske i tradicionalne obiteljske vrijednosti, zajedništvo, solidarnost, ljubav prema Bogu, Crkvi i Domovini i tako biti televizija nove generacije za ljepše i bolje sutra. Ekipa televizije svakodnevno predano radi na realizaciji brojnih emisija, pronalazi zanimljive sugovornike i obrađuje različite teme vezane uz aktualne događaje. Projekt je predstavljen pastirima Crkve u Hrvata, koji su ga poduprli, a Laudato ima podršku i hrvatskih redovnika i redovnica. Ekipa Laudato TV-a svjesna je o kako se velikom izazovu radi. 

 
Da biste komentirali, prijavite se.