Sveta nedjelja u Ludbregu 2017.

Već više od 600 godina štuje se Presveta Krv Kristova u Ludbregu.
Autor: Laudato/M.P. Photo: Laudato subota, 26. kolovoza 2017. u 07:54

Ludbreg je hrvatsko Euharistijsko svetište Predragocjene Krvi Kristove, jedino i jedinstveno u Hrvatskoj, a među rijetkima koje je utemeljeno pismenim ukazom samog Svetog Oca. Bulom pape Leona X, izdanom 1513. godine priznata je i potvrđena čudesna pojava Presvete Krvi Kristove u Ludbregu.
 
1411.godine Krist je jasno očitovao svoju prisutnost u Svetoj Euharistiji. Tada je tijekom jedne Svete mise, nakon lomljenja hostije na tri dijela potekla prava krv koja se ondje kao relikvija čuva već više od 6. stoljeća i kojoj se vjernici sa svih strana svijeta dolaze pokloniti, a posebno svake prve nedjelje u rujnu.
 
Vidljivi znak Božje prisutnosti u maloj staklenoj posudici u Ludbregu, i ove će godine u molitvi i kajanju okupiti brojne hodočasnike. Program Svete nedjelje 2017. u samom svetištu započeo je hodočašćem vatrogasaca 20. kolovoza i posebno se obilježava sve do 3. rujna. Pozivamo vas u subotu, 2. rujna, u 10 sati i 45 minuta na Misno slavlje kojem prethodi procesija, a koje će predslaviti mons. Peter Štumf, biskup iz Murske Sobote, uz sudjelovanje biskupa varaždinskog mons. Josipa Mrzljaka.

U nedjelju  3. rujna središnje Misno slavlje u 10:30 predslavit će mons. dr. Egidije Živković, biskup gradiščanskih Hrvata iz Austrije, uz sudjelovanje biskupa domaćina mons. Josipa Mrzljaka i mons. Vjekoslava Huzjaka, biskupa bjelovarsko – križevačkog.
 
Ludbreško svetište Predragocjene Krvi Kristove mjesto je posebnih oprosta, a veliko je mnoštvo onih koji su stoljećima ozdravljali na zagovor Presvetoj Krvi Isusovoj. Ona nam daje snagu za životne borbe. Predragocjena Krv Kristova cijena je koju je sam Bog platio za naše spasenje.

Vidimo se u Ludbregu!Da biste komentirali, prijavite se.