Damir Kukuruzović: Vjera u ritmu jazza

Damir Kukuruzović, jedan od istaknutijih jazz gitarista u svijetu, održat će koncert pod nazivom „Jazz za Prijatelje Zaklade“ u nedjelju, 29. rujna, u atriju Velikog Kaptola u Sisku u sklopu ciklusu koncerata „Prijatelji za prijatelje“ Zaklade „Fra Bonifacija Ivana Pavletića“ Sisačke biskupije koja stipendira studente.
Autor: Marija Pandžić Photo: www.damirkukuruzovic.com petak, 20. rujna 2013. u 14:11

„Počašćen sam što sudjelujem u ciklusu koncerata 'Prijatelji za Prijatelje' u organizaciji Zaklade 'Fra Bonifacije Ivan Pavletić' Sisačke biskupije.  Rado se odazivam humanitarnim koncertima, jer smatram važnim pomoći drugome. Istaknuo bih da je jazz vrlo blizak s Crkvom i njezinim načelima. U našoj glazbi koristimo starocrkvene ljestvice. Vrlo često znam reći da je to najfinija božanska nit između nas i publike, a malo tko to može uistinu i razumjeti“, poručio je Damir Kukuruzović u razgovoru za Laudato.hr.   

Kukuruzović je proglašen i najboljim akustičnim gitaristom Hrvatske za 2011. godinu.

„Moj život je jazz i stvarno živim jazz. Oduvijek sam znao da ću se baviti sviranjem jazza. Nekad je to teško, ali moj život je radost, a to je jazz“, naglasio je.

Kako nam je otkrio u razgovoru, još kao dječak počeo je svirati gitaru i to iz nekog buntovništva.

„No, gitara mi je danas puno više od toga. Ona traži jako puno odricanja i ulaganja. Pogotovo ukoliko ćete život podrediti gitari. Važno je da je gitara uvijek veselje. Meni je i zbog toga sam jako sretan“, poručio je Kukuruzović koji redovito nastupa u svjetskim koncertnim dvoranama s vrhunskim jazz glazbenicima.

Iako živi za glazbu, vjera mu je uvijek na prvom mjestu.

„Vjera je jedna od najvažnijih stvari u životu. Uvijek je uz vas i daje vam potporu u teškim trenucima. Znate, čovjek sanja, Bog određuje… Vi napravite jedan mali korak do Njega, a On veliki do vas. Ali bez vjere ne možete napredovati, a bez Boga ne možete napraviti ništa“, istaknuo je naš sugovornik ističući važnost Crkve:

„Crkva vjernika uvijek potiče čovjeka na ispit savjesti. Cijeli smisao vjere je da napredujete i mijenjate sebe. Prekrasno je živjeti u vjeri i u iščekivanju vječnog života.“

Da biste komentirali, prijavite se.