Uspjeh zahvaljujemo Bogu s kojim ustajemo i liježemo

"U London sam otišla po zlato i to sam i osvojila, vrlo jednostavno", izjavila je olimpijska pobjednica u bacanju diska Sandra Perković po povratku iz Londona u rodni Zagreb. Svima nam je ispunila srca ponosom kad je zbog njezinog uspjeha na Olimpijskom stadionu u Londonu zasvirala hrvatska himna.
Autor: Helena Cvjetičanin petak, 10. kolovoza 2012. u 00:00

"U London sam otišla po zlato i to sam i osvojila, vrlo jednostavno", izjavila je olimpijska pobjednica u bacanju diska Sandra Perković po povratku iz Londona u rodni Zagreb. Svima nam je ispunila srca ponosom kad je zbog njezinog uspjeha na Olimpijskom stadionu u Londonu zasvirala hrvatska himna. To je bilo najveće slavlje i za njezinog trenera Ivana Ivančića, a zlatna medalja nagrada je za upornost i pobjedu duha nad nepravdom i bolešću.

Podsjetimo, iako su joj tek 22 godine Sandra je prošla trnovit put. 2008. godine puklo joj je slijepo crijevo i u bolnicu je stigla u posljednji trenutak. "Život mi je tada visio o koncu. Kada sam preživjela, drugi put sam se rodila", rekla je kasnije Sandra. Brzo se vratila sportu i nakon juniorskog europskog zlata, osvojila je i seniorsko u Barceloni. A, onda novi obrat - bila je pozitivna na dopinškoj kontroli zbog čega je 'odslužila' šestomjesečnu suspenziju, no vratila se još jača.

"Uspjeli smo ponajviše zahvaljujući Bogu, ustajemo i liježemo s Bogom i on nam pomaže u svakodnevnom životu, na treninzima i na samim natjecanjima. On smiri one naporne i pomogne onima koji vjeruju u njegovu milost i moć, ništa od ovoga ne bi uspjeli bez Božje pomoći", rekli su nam u razgovoru za Laudato.hr Sandra i njezin trener Ivančić.

Primijetili smo da kada Sandra baca disk, onda osvajanje zlatne olimpijske medalje izgleda kao nešto što je lagano ostvariti, a svi dobro znaju koliko je to uistinu teško.

"Da, sam plasman na Olimpijske igre naporan je put i veliki uspjeh, no ovo što je osvojila Sandra rezervirano je samo za jednog od njih nekoliko tisuća, i samo uz Božju pomoć i vjeru mogu se prebroditi sve poteškoće i ostvariti sreća", ukazao je Ivančić.

Danas se Sandra sa svojim trenerom priprema za nove osvajačke pohode. Predstoji im Dijamantna liga u Stockholmu 17. kolovoza i finale u Zurichu, a 4. rujna međunarodni atletski miting 'Hanžekovićev memorijal' u Zagrebu.

Da biste komentirali, prijavite se.