Iz kuta jedne obitelji

Zbog Nježnosti koja spašava

Blago nama miljenicima njegovim!
25. prosinca 2017.

Tišina uma

U bjegovima našim bučnim mislima i glasnog života dolazi nas naći, umiriti i spasiti. Želi nam ponuditi tišinu prebivanja u njemu.
22. prosinca 2016.

Savršena punina

Sva mudrost se svodi na: živi! Živi sada, ovaj trenutak i ne pridaj preveliki značaj niti okolnosti, niti situaciji, niti imanju, niti nemanju, niti viškovima, niti manjkovima, niti težinama, niti olakšanjima, neka te ne smeta nepravilna zakrivljenost kruga, niti nategnutost te iste linije.
05. studenog 2016.

Via appia

Hodočašće je sve što se događa u mome životu i u životima ljudi oko mene. Sve bi trebalo biti hodočašće.
11. lipnja 2016.

A nije bilo od jabuke?

Trenirati nam je: okretati pogled srca prema istini sebe i Boga. Moliti nam je da se srce otvori milosti u kojoj će Bog otrti svaku suzu s očiju te smrti više neće biti, ni tuge, ni jauka, ni boli više neće biti.
04. veljače 2016.

Adamov krik

Prosjaci mog grada, makar onoliko i onako kako ih ja zamjećujem imaju svoje kvartove i svaki u tom definiranom prostoru svoju specijaliziranu zonu,a poneki i točno određenu, nepromjenjivu lokaciju. Većinom se služe provjerenim metodama i u principu ostaju im dosljedni. No, ovaj – koji kleči u srcu grada – taj me svaki put ponovo učini posebno osjetljivom.
13. studenog 2015.

Jedno ko' nijedno, dvoje ko' jedno

A da, znam, pomislit će te evo još jedne pronatalitetne priče. Ali, varate se. Trenutno mi takvo što nije ni nakraj pameti. O nečem drugom bih.
05. rujna 2015.

Gospodin na g.o.

Odmori se tijelo od ma kojeg tjelesnog napora, obnovi se snaga za odrađivanje i izdržavanje i ovog i onog – ali snaga života kojom nam se nositi sa sobom – ona je potrošna i neobnovljiva ukoliko ne zakucamo na prava vrata, ukoliko ne pristignemo pravom izvoru životu – Bogu – naravno.
22. srpnja 2015.

Križ života

Križem je označen život krštenika, križem je obilježen kome pripada i križ je sadržaj života onoga tko hoda putem Onoga kojem krštenjem pripada.
17. lipnja 2015.
Prikazujem rezultate 1-10 (od 38)
 |<  < 1 - 2 - 3 - 4  >  >|