Hrana koja se ne jede

Nema okusa ni mirisa, a preporuča se svima i to u neograničenim količinama. Ne bojte se, od nje se nećete udebljati. Jedina nuspojava ove hrane je velika radost, jer riječ je o duševnoj hrani – riječi Božjoj.
Autor: Ivana Juras/Laudato Photo: www.fanpop.com petak, 26. prosinca 2014. u 08:14
Bog nam je dao i duh i tijelo. Tijelo hranimo svakodnevno. A što je s dušom? Hranimo li nju? U današnjem komercijalnom svijetu jasno je kako je tijelo postalo izvrstan izvor zarade, jer nam za tijelo danas mogu prodati 10 različitih krema, raznu odjeću, obuću ili najnoviji tehnološki izum.

Jeste li ikad na reklami čuli neki proizvod za dobrobit duše? Zamislite televizijsku emisiju ili reklamu u kojoj bi se govorilo o važnosti čitanja Svetog Pisma i slušanja riječi Božje. Zamislite da jedan dr. Oz umjesto o tijelu, sat vremena govori o duši; njenim tajnama i potrebama.

Netko je u jednom trenu prije puno godina između svih silnih reklama zaboravio da kao ljudi imamo i dušu te da se i o njoj moramo brinuti.

Kao i tijelo, vjerujem da se i duša može razboljeti. Simptome koje možemo osjetiti zasigurno su depresija, bezvoljnost, manjak osjećaja za druge, traženje zadovoljstva u materijalnom i stvaranje raznih ovisnosti. Sve to otvorilo je vrata još jednom zlu koje navodno nudi riješenje za sve navedeno, pa se tako pojavljuju mnogobrojni iscjelitelji, “life coaches”, vračevi i sl., koji obećavaju izliječenje i sebe predstavljaju kao put. Za sve kršćane samo je jedan put, jedna istina i jedan život. Lijek za bolesnu dušu  je isto samo jedan – Riječ Božja. Riječ preko koje ćemo doći do unutarnje radosti i odgovora na brojna pitanja. Riječ preko koje ćemo upoznati Boga, ali i sami sebe. S Božjom riječju možemo se ponovno roditi jer Bogu ništa nije nemoguće. Znam, ponekad je teško razumski objasniti kako Bog zaista može promijeniti naš život ili utjecati na njega, ali ni ne trebamo se truditi jer Boga možemo razumijeti jedino srcem. Ako ne znaš kako početi, upitaj svog svećenika, prijatelja, počni moliti krunicu, čitati Bibliju ili jednostavno u tišini osluškuj Božji glas.

Jednom kad ga osjetiš u svom srcu i kada se tamo nastani, nikada više neće otići, a neke stvari bit će ti jasnije. Otvori još danas svoje srce za Boga i ne propusti da već na ovom zemaljskom putovanju upoznaš Boga – kao predokus Raja.
 
Da biste komentirali, prijavite se.