Problemi nakon obraćenja u vjeri

Na žalost neki počesto upadaju u jednu od glavnih đavolskih zamki nakon svoga obraćenja i započinjanja novog načina života u Kristu. Često se javlja pojava da čovjek nakon što je počeo novi život u Kristu, živeći sakramentalno i u molitvi, očekuje da će sve krenuti na bolje.
Autor: fra Mate Bašić Photo: www.deviantart.net četvrtak, 11. prosinca 2014. u 08:49

Čovjek očekuje da će ako nije imao posao, odmah dobiti posao, jer sada ide na Misu i moli se Bogu. Čovjek očekuje da će svi oko njega odmah ozdraviti i ujedno očekuje da će se svega lošeg odmah osloboditi. Ali znate što...

Baš to očekivanje i jest podmetnuta stupica od strane samoga Zloga, jer nas na taj način, slabe i nove u vjeri može vrlo lako skrenuti sa započetog puta u Kristu. Stoga budite mudri i ne dajte se time prevariti jer to je između ostalog i kušnja kojom sam Bog može kušati koliko smo mi doista pristali biti njegovi. Koliko smo mi doista sebe potpuno u svemu oslonili na Boga. Ja Vam mogu reći da sam i sam sve to prošao, osobito u trenucima moga odziva Božjem pozivu. Do toga trenutka moga odziva sve je u životu i obitelji bilo divno i krasno.

Sve je u okolini bilo izvrsno, jednako je bilo i među prijateljima i nitko me nije smatrao bolesnikom i luđakom. Ali kada sam reko Bogu svoj EVO ME, tada je sve u tim istim odnosima krenulo naopačke, tada sam postao bolesnik i luđak, te sam se i sam pitao ima li uopće Boga, kako to da kada se odlučiš potpuno predati Bogu, sve krene naopačke i kao da Boga nema. Heh... Tada sam tek shvatio, pa to i jest dokaz da Boga ima i da Bog kuša moju vjernost prema njemu. Zapravo tada sam postao stablo udarano burom, kako bih na taj način učvrstio svoje korijenje u Kristu. Da, bio sam onaj kojeg udaraju valovi, kako bih učvrstio svoje temelje u Bogu i kako bih onda mogao kroz posvećeni život oduprijeti se svim navalama ovoga svijeta. O da...

Sada Bogu zahvaljujem na tome, jer nisam ostao mlitav, nisam skrenuo s puta, nisam okrenuo lice od Njega, nego sam u svemu ostao u Njemu. Ma ne... On je u svemu ostao u meni. On je bio tu i onda kada ja nisam bio s Njim.

Da biste komentirali, prijavite se.