Tko upozna Krista ne vraća se starim putem

Tri su Mudraca, koja se dolaze pokloniti utjelovljenoj Riječi, Logosu, Kralju kraljeva, Gospodaru gospodara, Bogu nad bogovima, najbolji primjer obraćenja.
Autor: fra Mate Bašić utorak, 06. siječnja 2015. u 12:36

Možda nam to po malo čudno zvuči, ali oni su to poradi činjenice, što nakon svoga poklonstva Božiću, odlaze natrag u svoj kraj drugim putem. Oni se ne vračaju istim putem kojim su došli pohoditi maloga Isusa, već potpuno drugim i novim putem, možda i nepoznatim, odlaze natrag u svoj zavičaj.

To je slika koja svakome od nas gromoglasno viče da je nemoguće upoznati Krista i nastaviti živjeti starim životom. Nemoguće se pokloniti Kristu i ostati isti.

Pozvani smo kao vjernici po primjeru trojice Mudraca biti bogoobjavitelji svakom stvorenju. Pozvani smo promijeniti put nakon što smo ugledali Zvijezdu, Svijetlo Istinsko, Krista.

Stoga, po primjeru ovoga dana, koji je novi dan našega života, krenimo novim putem kojem je putokaz okrenut prema Kristu, kako bismo i mi na kraju naših dana mogli čuti onaj: »Uđi u radost Gospodara svog«, i uživali vječnu radost u nebeskom kraljevstvu zajedno sa svima svetima.

Zato odbacimo kompas dosadašnjeg življenja i ravnajmo se prema Kristu koji ne samo da je život, nego je put života za Život vječni.
 

Da biste komentirali, prijavite se.