Razlike u življenju

Kršćanin – čovjek konkretne ljubavi

Mi kršćani nismo vođeni mržnjom, niti nas motivira nasilje i sukob, niti nam je cilj podjela, netrpeljivost i isključivost. Kršćanska poruka, ta Radosna vijest istine i ljubavi nas motivira da i u nepovoljnim okolnostima, sada kao i uvijek kroz povijest, trajno tražimo prostor za slobodu i međusobnu toleranciju za živo dijalogiziranje Crkve i društva koje propituje i otkriva uvijek nova područja suradnje posebice u kulturnom i socijalnom djelovanju.
21. srpnja 2017.

Veza i važne odluke

Kako znati volim li nekog, i ako volim, kako i na koji način izraziti tu ljubav???
18. siječnja 2018.

Problem razvedenih i ponovno oženjenih

Potrebno je uvijek iznova isticati neprolazne vrijednosti braka koji nije samo ljudska nego i Božanska ustanova te tako razjasniti stanje i mjesto onih koji su zbog bilo kakvih razloga prekinuli taj „savez ljubavi“ i sklopili novi civilni brak.
14. travnja 2015.

Poziv koji mi odgovara?

Život kao svećenik, redovnik ili redovnica!
04. travnja 2015.

Kapelanovo pismo krizmanicima

Iako je prošlo skoro 20 godina još uvijek se dobro sjećam dana svoje Potvrde.
11. ožujka 2015.

Svećenik - lovac u žitu

Ovih dana mi je bilo često upućeno pitanje – što je posao svećenika? - Biblijska prispodoba kaže: "Iziđe sijač sijati..." i u njoj vidimo lijepu sliku svećeničkog zvanja i života. No, htio bih danas na to pitanje odgovoriti na malo netipičan način.
26. siječnja 2018.

Cijena sretne župe je umiranje sebi!

Razmišljanje svećenika prigodom Božićnog posjeta i blagoslova obitelji, piše vlč. Filip Pavlović, župni vikar u Brdovcu.
02. siječnja 2015.