Promišljanja

Nada!

„Branili smo svoje, svakim danom više; Sad možemo slavit nek se o tom piše“
28. svibnja 2018.

Vukovar – moj peron za Irsku

Meni se čini da je Vukovar samo tragično ponavljanje tragedije i povijesti u kojoj su se pod simbolima zvijezde petokrake i kokarde događala ''oslobođenja''.
20. studenog 2017.

Razlika je između ''biti pobožan'' i ''biti duhovan''

Pobožni čini ne čine nužno čovjeka duhovnim. Pobožnost je sredstvo, duhovan život je cilj.
30. rujna 2017.

Oproštenje naše svakodnevno

Naučio sam da postoje i krivi načini opraštanja. Bit praštanja nije u zaboravljanju uvrede ili nepravde niti u, tako tipičnom nijekanju ili omalovažanju povrede/uvrede/zlostavljanja...
29. lipnja 2016.

Još jedna o obitelji

Govoreći otvoreno, pošteno i autentično o svemu što muči i raduje ljude u obiteljskim odnosima Papa nas je pozvao na autentičnu, nikako ne na ''savršenu'' ili ''fasadnu'' radost, predanje i vjeru.
07. lipnja 2016.

Jesu li se usudili?

Ovaj članak pišem o misi večere Gospodnje, ustanovi Euharistije i spomenu uspostave svećeničkog reda. Zapravo, povod je onaj specifikum, posebnost vezana samo za tu misu – obred pranja nogu te promjenu i pojašnjenje na koju se papa Franjo odvažio, prvo dijelom, a onda i službeno, kroz pismo upućeno Kongregaciji za bogoštovlje i disciplinu sakramenata.
30. travnja 2016.

Usuditi se reći ne

Prvo je potrebno izaći iz lažne sigurnosti četiri zida gdje se takvi nezreli i patološki odnosi odvijaju i postaju sve teži i destruktivniji te početi tražiti adekvatnu pomoć.
31. ožujka 2016.

Biti svjedoci Uskrslog

Ove godine Uskrs pada veoma rano te će i ovaj broj Glasnika, dragi i vjerni čitatelji, doći do vas usred korizme prateći vas u Velikom tjednu i svetkovini Uskrsa.
29. veljače 2016.

Zamilovani nježnošću milosrđa

Tijekom božićnih blagdana imao sam prilike nekoliko dana dublje posvetiti molitvi, a kao vodič poslužila su mi razmišljanja pape Franje o Godini Milosrđa. Jednu rečenicu, koja me je duboko dirnula, svakako bih htio podijeliti i s vama dragi čitatelji. Govoreći članovima pokreta ''Comunione e Liberazione'' u ožujku 2015. Papa je ustvrdio: ''Samo onaj tko je zamilovan nježnošću milosrđa istinski poznaje Gospodina''.
30. siječnja 2016.
Prikazujem rezultate 1-10 (od 56)
 |<  < 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6  >  >|