Promišljanja

Vukovar – moj peron za Irsku

Meni se čini da je Vukovar samo tragično ponavljanje tragedije i povijesti u kojoj su se pod simbolima zvijezde petokrake i kokarde događala ''oslobođenja''.
20. studenog 2017.

Razlika je između ''biti pobožan'' i ''biti duhovan''

Pobožni čini ne čine nužno čovjeka duhovnim. Pobožnost je sredstvo, duhovan život je cilj.
30. rujna 2017.

Oproštenje naše svakodnevno

Naučio sam da postoje i krivi načini opraštanja. Bit praštanja nije u zaboravljanju uvrede ili nepravde niti u, tako tipičnom nijekanju ili omalovažanju povrede/uvrede/zlostavljanja...
29. lipnja 2016.

Još jedna o obitelji

Govoreći otvoreno, pošteno i autentično o svemu što muči i raduje ljude u obiteljskim odnosima Papa nas je pozvao na autentičnu, nikako ne na ''savršenu'' ili ''fasadnu'' radost, predanje i vjeru.
07. lipnja 2016.

Jesu li se usudili?

Ovaj članak pišem o misi večere Gospodnje, ustanovi Euharistije i spomenu uspostave svećeničkog reda. Zapravo, povod je onaj specifikum, posebnost vezana samo za tu misu – obred pranja nogu te promjenu i pojašnjenje na koju se papa Franjo odvažio, prvo dijelom, a onda i službeno, kroz pismo upućeno Kongregaciji za bogoštovlje i disciplinu sakramenata.
30. travnja 2016.

Usuditi se reći ne

Prvo je potrebno izaći iz lažne sigurnosti četiri zida gdje se takvi nezreli i patološki odnosi odvijaju i postaju sve teži i destruktivniji te početi tražiti adekvatnu pomoć.
31. ožujka 2016.

Biti svjedoci Uskrslog

Ove godine Uskrs pada veoma rano te će i ovaj broj Glasnika, dragi i vjerni čitatelji, doći do vas usred korizme prateći vas u Velikom tjednu i svetkovini Uskrsa.
29. veljače 2016.

Zamilovani nježnošću milosrđa

Tijekom božićnih blagdana imao sam prilike nekoliko dana dublje posvetiti molitvi, a kao vodič poslužila su mi razmišljanja pape Franje o Godini Milosrđa. Jednu rečenicu, koja me je duboko dirnula, svakako bih htio podijeliti i s vama dragi čitatelji. Govoreći članovima pokreta ''Comunione e Liberazione'' u ožujku 2015. Papa je ustvrdio: ''Samo onaj tko je zamilovan nježnošću milosrđa istinski poznaje Gospodina''.
30. siječnja 2016.

Ovo je milosno vrijeme kada možemo svima pokazati da umijemo biti milosrdni poput Oca

Čovjekov kapacitet za empatijom i milosrđem, naravno samo u suradnji s Bogom milosrđa kakvim ga naviješta Objava, čini se neiscrpan i toliko dubokim da dodiruje onaj Božanski.
29. prosinca 2015.
Prikazujem rezultate 1-10 (od 55)
 |<  < 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6  >  >|