Sloboda i moral

Promjena kulturne paradigme

Rodna diskriminacija, relativizam, kulturna raznolikost, relativistička etika. Sve su to pojmovi koji su se polako počeli pojavljivati u proteklih 10-20-30 godina, a koji su sada pronašli svoje mjesto u društvu.
25. srpnja 2017.

Panama papers u Hrvatskoj ili Panama papers u zdravstvenom odgoju?

U jednom dokumentarnom filmu iz 2011. godine koji se bavi uzrocima financijske krize, uz puno drugih utjecajnih osoba, intervjuirana je i gđa Christine Lagarde, direktorica Međunarodnog monetarnog fonda. U jednom dijelu prepričava susret s tadašnjim američkim ministrom financija, g. Paulsonom, na kojem su raspravljali o naznakama krize i potrebnim mjerama.
08. travnja 2016.

Marketinški slučaj Doritos i Super Bowl

Nekako se u mojim zadnjim člancima provlače sport i filmska industrija...
14. veljače 2016.

Ispravna savjest i očuvanje dostojanstva života neophodni su u političkoj areni

U svjetlu dvaju svjetskih zbivanja, ovaj sam članak odlučila posvetiti temi savjesti i sudjelovanju katolika u političkom životu.
12. siječnja 2016.

Pro life poruka u filmu „Bella“

„Bella“ podsjeća da pobačaj nije rješenje, da postoje prava, ispravnija rješenja poput posvajanja.
02. prosinca 2015.

Velika pro-life poruka života Cristiana Ronalda

U moru teških i loših vijesti, dobro se držati pozitivnih koje nekome mogu dati poticaj kako bi donio ispravnu odluku, postao bolja osoba, shvatio svoje dostojanstvo ili se odlučio boriti za ispravne vrijednosti.
19. studenog 2015.

Što nam poručuje „Veliki brat?“

Ne zna se što je pogubnije poremećeni međuljudski odnosi koji svode čovjeka na razinu životinje ili kontrola i nadzor orvelovskog „Velikog brata“ koji upravlja lutkama na koncu. S obzirom da je čovjek slobodno biće, može slobodno izabrati što će čitati i gledati, stoga takvu „kulturu“ zaobilazim u širokom luku.
13. listopada 2015.

Što povezuje Planned parenthood, Obamu, Bloomberga i Busha?

Bezrezervno podržavam pravo svakog pojedinca da slobodno odlučuje na što će trošiti svoj novac, ali je jako opasno kada se financijski moćne osobe - osobe povezane s poduzetništvom i ekonomijom odluče financirati kulturu smrti- abortuse, eutanaziju, liberalne programe zdravstvenog odgoja, surogat majčinstvo, istraživanje kloniranja, prisilnu sterilizaciju u nerazvijenim i zemljama u razvoju i sl. To financiranje dovodi do uništavanja temelja društva.
11. rujna 2015.

Povezanost abortivnih klinika s prodajom dijelova tijela beba

Protekla dva dana, američki i europski prolife portali prenose stravično otkriće Centra za medicinski progres iz SAD-a.
16. srpnja 2015.
Prikazujem rezultate 1-10 (od 22)
 |<  < 1 - 2 - 3  >  >|