Svijet oko nas

Beskompromisno pismo!

Kad ono... Ugledah neke zelene majice. Nekakve zelene, kričavo zelene, brojeve 72 od balona napravljene.
09. listopada 2017.

DOSTA MI JE OVIH, DOSTA!

Želim da svi mi okrenemo taj volan prema boljem sutra, prema sutra bez ovoga dosta mi je. Krenimo raditi biti će teško ali krenimo!
30. rujna 2017.

Kroz ljubav prihvaćamo različitosti

Kada smo se rodili svi smo mi upoznali grupu čudaka. Grupu čudaka koju danas zovemo obitelj. Ja podržavam ovu teoriju, teoriju da smo svi toliko različiti ali da prihvaćamo jedni druge jedino kada ih zavolimo.
25. srpnja 2017.

Jedan sasvim (ne)obični petak

Čini mi se kako sam pronašao novi (stari) smisao Božića. Kako je Isusova poruka svake godine jednaka: „Ljudi postanite ljudi, postanite djeca jer takvih je kraljevstvo nebesko. Svucite sa sebe starog sebičnog čovjeka punog straha od drugih i živeći život punim plućima postanite revolucionari ljubavi svaki dan!“
29. prosinca 2015.

Život u „Turskoj“

„Moja je 'Turska' bila kapelica u kojoj sam prvi put prisustvovao na jednom euharistijskom klanjanju, u kojoj sam doživio svoje novo rođenje, u kojoj sam otkrio i zavolio sebe, u kojoj sam susreo dobrog Šefa.“
23. svibnja 2015.

U vrućem kalupu

Ne, ovo nije recept za novi senzacionalno dobar kolač niti ''kupite odmah'' reklama, već potreba izražavanja bunta protiv stavljanja čovjeka u tzv. ''ljudske okvire'' u kojima čovjek postaje ''politički korektan'' i društveno ''prihvatljiv''.
13. srpnja 2017.

Daj mi slobodu

Svatko živi na neki svoj način, svatko je naučio živjeti, raditi, kretati se, čak i misliti na neki svoj način. Ali što kada netko drugi kaže kako tvoj način na kojeg si navikao nije dobar, nije ispravan, nije kako bi to drugi htjeli da jest? Što kada to prestaje biti prijateljski savjet ili sugestija? Gdje je granica između dobronamjernosti i zlonamjernosti? Može li uopće uplitanje u nečiji život biti dobronamjerno?
24. listopada 2017.

Razgovor s Ocem

Molitva je najintimniji prostor srca u kojem čovjek prepoznaje sebe, stoji pred Istinom i predaje se Onome koji ga poznaje bolje nego on sam.
18. srpnja 2017.

U kakvoj ja to zemlji živim?

Ponosan sam na svoju domovinu, volim svoju zemlju i njenu zastavu i grb, njene nizine i planine, more i rijeke, otoke i poluotoke, šume i potoke. Zar bih se ja toga trebao sramiti?
12. travnja 2015.
Prikazujem rezultate 1-10 (od 12)
 |<  < 1 - 2  >  >|