Svijet oko nas

Život u „Turskoj“

„Moja je 'Turska' bila kapelica u kojoj sam prvi put prisustvovao na jednom euharistijskom klanjanju, u kojoj sam doživio svoje novo rođenje, u kojoj sam otkrio i zavolio sebe, u kojoj sam susreo dobrog Šefa.“
23. svibnja 2015.

U vrućem kalupu

Ne, ovo nije recept za novi senzacionalno dobar kolač niti „kupite odmah“ reklama, već potreba izražavanja bunta protiv stavljanja čovjeka u tzv. „ljudske okvire“ u kojima čovjek postaje „politički korektan“ i društveno „prihvatljiv“.
03. svibnja 2015.

Daj mi slobodu

Svatko živi na neki svoj način, svatko je naučio živjeti, raditi, kretati se, čak i misliti na neki svoj način. Ali što kada netko drugi kaže kako tvoj način na kojeg si navikao nije dobar, nije ispravan, nije kako bi to drugi htjeli da jest? Što kada to prestaje biti prijateljski savjet ili sugestija? Gdje je granica između dobronamjernosti i zlonamjernosti? Može li uopće uplitanje u nečiji život biti dobronamjerno?
25. travnja 2015.

Razgovor s Ocem

Molitva je najintimniji prostor srca u kojem čovjek prepoznaje sebe, stoji pred Istinom i predaje se Onome koji ga poznaje bolje nego on sam.
18. travnja 2015.

U kakvoj ja to zemlji živim?

Ponosan sam na svoju domovinu, volim svoju zemlju i njenu zastavu i grb, njene nizine i planine, more i rijeke, otoke i poluotoke, šume i potoke. Zar bih se ja toga trebao sramiti?
12. travnja 2015.

Manekeni i manekenke ne smiju postati TV voditelji preko noći

Televizija je medij kojeg još uvijek ljudi najviše vole i kojeg ponajviše koriste kao izvor informacija ili zabave. Stoga je vrlo bitno da i sadržaj koji se prikazuje na televiziji bude što kvalitetniji. Nažalost to nije uvijek slučaj.
08. travnja 2015.

Žena - budućnost boljeg svijeta

Žena je predstavljena kao sredstvo, mamac koji mora zadovoljiti određene standarde - biti nasmiješena, lijepa, mršava... Vidim veliku prijevaru jer sve to nije žena!
31. ožujka 2015.