Zapis u vremenu

Tuga fizičkoga

Je li čovjek tek rezultat slijepih procesa evolucije koji su kroz prošlost učinili da ovo tijelo hoda, govori, da se smije i voli, ili možda nešto stoji iza ove fasade očitoga? Što je s gladi za vječnošću što se javlja kod (prema sebi) iskrenih ljudi?
14. srpnja 2017.

Veliko Ja i ljubav

Čovjek ne može živjeti bez drugih ljudi. To posebno osjeća na početku svog života. Čitav je njegov život sačinjen od odnosa, prema sebi, prema prirodi, drugim ljudima i Bogu. Što su ti odnosi bolji to mu je život ispunjeniji.
27. srpnja 2015.

Štit od kreposti

Najbolji lijek za svaki oblik taštine i za osobnost preosjetljivu na svaki tuđi negativan mig jest krepost. Pojednostavljeno rečeno, preduvjet naše snage, naše duhovne jakosti nije nigdje drugdje nego u našoj vlastitoj nevinosti, u našoj dubokoj okrenutosti dobru, u našem pogledu koji u drugome vidi dobro i koje to u njemu traži čak i kada ga tamo ima jako malo.
26. lipnja 2015.

Naše slike o Bogu

Kad sam jednom, u razgovoru s prijateljicom, spomenuo riječ Bog, ona je iznenada uzviknula „Koji Bog? Kakav Bog?“. Bunt i prkos je sve što je osjećala tih nekoliko trenutaka. Znao sam i prije da je ta tema za nju jako osjetljiva te me rasprava koja je uslijedila nije iznenadila.
24. svibnja 2015.

Pohvala autentičnosti

Omeđeni smo sa gotovo svih strana bukom i višestruko prerađenim mišljenjem da je izvornost dragocjenija nego ikad prije.
18. travnja 2015.

Za ljubav je potreban susret

Čini se da je ljubav nemoguće ostvariti u rastrganosti na banalno, u rasipanju svoje pažnje na stotine strana.
28. ožujka 2015.

Utjeha pozornice

„Nije na pozornici ono što vrijedi, već sve što je na pozornici – vrijedi. A samim time ništa ne vrijedi.“
08. ožujka 2015.

Doskočiti manjku doživljajnosti

„Vrijeme korizme dragocjen je period posvješćivanja vrijednosti doživljavanja.“
22. veljače 2015.

Jutarnje programiranje

Kada danas ujutro upalim radio dogodi se nešto sasvim suprotno. Agresivna negativna propaganda nastoji ući kroz moje uši do moga srca i zavladati sa mnom imobiliziravši svaki optimizam, pokušavajući ugušiti onu iskru vedrog optimizma na koju imam pravo, ma kako svijet oko mene izgledao crn.
07. veljače 2015.
Prikazujem rezultate 1-10 (od 15)
 |<  < 1 - 2  >  >|