Zapis u vremenu

Zvizdan – lijep, ali čemu?

Film problematizira prežvakanu temu netrpeljivosti koju je rat donio „ovim prostorima“ te se tobože zgraža nad ljudskom destruktivnom prirodom. Alternativa koju nudi, kao odgovor na tu situaciju i nije toliko alternativna.
06. listopada 2015.

Tuga fizičkoga

Je li čovjek tek rezultat slijepih procesa evolucije koji su kroz prošlost učinili da ovo tijelo hoda, govori, da se smije i voli, ili možda nešto stoji iza ove fasade očitoga? Što je s gladi za vječnošću što se javlja kod (prema sebi) iskrenih ljudi?
14. srpnja 2017.

Veliko Ja i ljubav

Čovjek ne može živjeti bez drugih ljudi. To posebno osjeća na početku svog života. Čitav je njegov život sačinjen od odnosa, prema sebi, prema prirodi, drugim ljudima i Bogu. Što su ti odnosi bolji to mu je život ispunjeniji.
27. srpnja 2015.

Štit od kreposti

Najbolji lijek za svaki oblik taštine i za osobnost preosjetljivu na svaki tuđi negativan mig jest krepost. Pojednostavljeno rečeno, preduvjet naše snage, naše duhovne jakosti nije nigdje drugdje nego u našoj vlastitoj nevinosti, u našoj dubokoj okrenutosti dobru, u našem pogledu koji u drugome vidi dobro i koje to u njemu traži čak i kada ga tamo ima jako malo.
26. lipnja 2015.

Naše slike o Bogu

Kad sam jednom, u razgovoru s prijateljicom, spomenuo riječ Bog, ona je iznenada uzviknula „Koji Bog? Kakav Bog?“. Bunt i prkos je sve što je osjećala tih nekoliko trenutaka. Znao sam i prije da je ta tema za nju jako osjetljiva te me rasprava koja je uslijedila nije iznenadila.
24. svibnja 2015.

Pohvala autentičnosti

Omeđeni smo sa gotovo svih strana bukom i višestruko prerađenim mišljenjem da je izvornost dragocjenija nego ikad prije.
18. travnja 2015.

Za ljubav je potreban susret

Čini se da je ljubav nemoguće ostvariti u rastrganosti na banalno, u rasipanju svoje pažnje na stotine strana.
28. ožujka 2015.

Utjeha pozornice

„Nije na pozornici ono što vrijedi, već sve što je na pozornici – vrijedi. A samim time ništa ne vrijedi.“
08. ožujka 2015.

Doskočiti manjku doživljajnosti

„Vrijeme korizme dragocjen je period posvješćivanja vrijednosti doživljavanja.“
22. veljače 2015.
Prikazujem rezultate 1-10 (od 16)
 |<  < 1 - 2  >  >|