Vlatka Mihavec

Vlatka Mihavec - novinarka Redakcije religijskog programa Hrvatskoga radija, diplomirana novinarka, suradnica malog tečaja kršćanstva „Kursiljo“
Autor: Tanja Baran petak, 20. srpnja 2012. u 00:00

MIHAVEC, Vlatka, novinarka Redakcije religijskog programa Hrvatskoga radija, diplomirana novinarka, suradnica malog tečaja kršćanstva „Kursiljo“ (Zagreb, 2. 12. 1984.)

Odrastanje. Odrasla je u središtu Zagreba kao kćer jedinica uz samohranu majku. Djetinjstvo joj je bilo sretno i ispunjeno mnogim aktivnostima. Plesom se počela baviti već od treće godine života, a kroz odrastanje se okušala u brojnim ekipnim i individualnim sportovima, glazbenoj školi i raznim kreativnim tečajevima i radionicama.

Iz vjerskoga života.
Potječe iz vjerničke obitelji. Od djetinjstva je bila aktivna u zagrebačkoj župi sv. Blaža, posebice u mješovitom župnom zboru. Od svećenika je u župi posebno bila povezana sa župnikom Mijom Gorskim i kapelanom Ivanom Gretićem.

Obrazovanje.
Završila je Osnovnu školu Petra Zrinskog u Zagrebu koju je polazila od 1991. do 1998., s klasičnim programom nastave latinskog i grčkog jezika. Petu prirodoslovnu gimnaziju polazila je od 1998. do 2003. Tijekom osnovne i srednje škole uređivala je školske časopise, a novinarski su joj radovi bili nagrađivani na Lidranu. U srednjoj se školi počela baviti debatom kroz programe edukacije natjecanja u organizaciji Hrvatskoga debatnog društva. Državna prvakinja iz debate bila je 2003. godine.
Studij novinarstva na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, studij novinarstva, smjerovi: radio i odnosi s javnošću, završila je 2008. godine.
Tijekom studija volontirala je u Hrvatskom debatnom društvu. Bila je sutkinja i trenerica, vodila je edukacije za osnovnu i srednju školu u Hrvatskoj i drugim zemljama regije. Volonterski je radila na "Radio studentu", uređivala je i vodila središnju emisiju "Pandorina kutija" koja se bavila visokim školstvom i studentskim standardom. Od 2004. do 2009. volontirala je i kao voditeljica debatnog kluba X. gimnazije s nizom zapaženih uspjeha na debatnim natjecanjima u Hrvatskoj i okolnim zemljama. 

Posao. Kao apsolventica je 2007. godine dolazila na praksu u Obrazovni i dječji program Hrvatskoga radija, gdje je do 2011. djelovala kao stalna suradnica na autorskim emisijama "Izvan okvira" i "Ništa nevažno".
Godine 2008. diplomirala je s temom "Debata kao metoda razvoja komunikacijskih vještina" na katedri za komunikologiju.
Nakon studija sudjelovala je u provedbi programa edukacije za profesore srednjih i osnovnih škola za Hrvatsko debatno društvo i Agenciju za odgoj i obrazovanje pri Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa.
Od 2009. do 2012. surađivala je u licenciranim časopisima "Mama&beba" i "Trudna&lijepa" kao novinarka, prevoditeljica i stilistica.
Godine 2010. zaposlila se u Redakciji religijskoga programa Hrvatskoga radija, gdje prati zbivanja u Katoličkoj crkvi i svim registriranim vjerskim zajednicama u Hrvatskoj. Od 2010. godine novinarka je emisije "Ni da ni ne" u  Program za djecu i mlade HTV-a. Pred upisom je na doktorski studij iz informacijskih i komunikacijskih znanosti.

Obitelj. Neudana je.

Iz vjerskoga života.
Do 2010. pripadala je župi sv. Blaža. I dalje surađuje na izdavanju župnoga godišnjaka te župe. Prema mjestu stanovanja danas pripada župi sv. Jeronima u Maksimiru.
Završila je međunarodni studij hagioterapije kod prof. Tomislava Ivančića.
Od 2008. bila je sudionica, a kasnije i suradnica malog tečaja kršćanstva „Kursiljo“, kojim se duhovnom obnovom pojedinca želi obnoviti društvo.

Osobno.
Voli klasični balet i suvremeni ples. Završila je osnovnu baletnu školu u Zagrebu. Plesala je u nekoliko zagrebačkih plesnih studija na jazz i suvremenu glazbu.

Izdvojeno