Đakovačko-osječka nadbiskupija

Pismo biskupa đakovačko-osječke crkvene pokrajine o 10. obljetnici njezina utemeljenja

Spomen 10. obljetnice Đakovačko-osječke crkvene pokrajine poticaj je da u zajedništvo naših mjesnih Crkava ugradimo još snažnije pastoralno nastojanje naših župnih zajednica, još dublje i cjelovitije prihvaćanje kršćanske duhovnosti i evangelizacijskog poziva, stoji u pismu.
19. svibnja 2018.

Obilježena 5. obljetnica djelovanja Udruge Betlehem Osijek

Na sedmu vazmenu nedjelju, 13. svibnja kada se Crkva spominje blagdana Gospe Fatimske te slavi i Majčin dan, Udruga Betlehem Osijek za promicanje dostojanstva ljudskog života i zaštitu nerođenog djeteta obilježila je pet godina svog djelovanja.
15. svibnja 2018.

Kreativna smotra vjeronaučnog stvaralaštva

Kreativna smotra vjeronaučnog stvaralaštva vjeroučenika Đakovačko-osječke nadbiskupije „VjeDra" 2018., četvrta po redu, održana je 8. i 9. svibnja u pastoralnim prostorima Vikarijata Osijek.
10. svibnja 2018.

U Slavonskom Brodu proslavljen dan čašćenja Gospe Brze Pomoći

Dan čašćenja Gospe Brze Pomoći – ''osmi“ u svibnju proslavljen je u utorak u istoimenoj župi i svetištu u Slavonskom Brodu.
10. svibnja 2018.

Premijera filma ''Gospa od Utočišta“ u Đakovu

U organizaciji udruge dr. Ante Starčević iz Tovarnika na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu u Svečanoj dvorani biskupa Antuna Madnića, u utorak, 8. svibnja 2018. godine u 19:15 sati održat će se premijera dokumentarnog film ''Gospa od Utočišta'', redatelja Srđana Segarića i producenta Antuna Ivankovića.
04. svibnja 2018.

Misa zadušnica za dvanaestoricu hrvatskih redarstvenika

Misu zadušnicu za ubijenu dvanaestoricu hrvatskih redarstvenika jučer je u središnjoj vinkovačkoj crkvi Sv. Euzebija i Poliona, predvodio je generalni vikar Vojnog ordinarijata u RH don Marko Medo, u koncelebraciji sedmorice svećenika i redovnika, među kojima vojni i policijski kapelani.
03. svibnja 2018.

Novi dekan KBF-a u Đakovu

Fakultetsko vijeće KBF-a u Đakovu je u ponedjeljak, jučer održalo Izbornu sjednicu na kojoj je natpolovičnom većinom svih članova za dekana KBF-a u Đakovu za mandatno razdoblje 2018. – 2022. izabran izv. prof. dr. sc. Vladimir Dugalić.
24. travnja 2018.

Započeo projekt digitalizacije ''Glasnika/Vjesnika"

Sporazumom o zajedničkoj suradnji između Nadbiskupskog ordinarijata Đakovačko-osječke nadbiskupije i Katoličkoga bogoslovnog fakulteta u Đakovu, koji je potpisan jučer, započeo je projekt digitalizacije svih brojeva ''Glasnika Đakovačke i/li Bosanske i Srijemske biskupije", odnosno današnjeg ''Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije i Srijemske biskupije", ovisno o naslovima pod kojima je neprekidno izlazio od 1873. godine.
21. travnja 2018.

Križ SHKM-a preuzela Zagrebačka nadbiskupija

Đakovačko-osječku nadbiskupiju i grad Đakovo posjetio je jučer povjerenik za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije vlč. Ivan Valentić i tajnica Ureda za mlade Hrvatske biskupske konferencije Ivana Čogelja, kako bi preuzeli Križ Susreta hrvatske katoličke mladeži kao idući domaćini Susreta.
20. travnja 2018.

Obnova zavjeta kod osječkih kapucina

Datum obnove zavjeta, 16. travnja znakovit je za franjevački red jer je toga dana 1209. ili 1210. papa Inocent III. kanonski utemeljio Red manje braće, kako ga je sv. Franjo Asiški kasnije nazvao.
19. travnja 2018.
Prikazujem rezultate 1-10 (od 74)
 |<  < 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8  >  >|