Humanitarni koncert ''Obitelji za najmanje'' okupio tisuće sudionika Trećeg NSHKO

Humanitarna akcija traje do 1. listopada.
Autor: Splitsko-makarska nadbiskupija/Laudato/M.P. Photo: Splitsko-makarska nadbiskupija subota, 15. rujna 2018. u 14:27

Više tisuća Splićana i gostiju u petak, 14. rujna, na splitskoj rivi pjevalo je i plesalo za najmanje, u sklopu Trećeg nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji, u organizaciji Splitsko-makarske nadbiskupije. Dvosatni humanitarni koncert "Obitelji za najmanje" okupio je 17 izvođača, a sve u svrhu kupnje endoskopskog stupa za operacijske zahvate u novorođenčadi i djece za potrebe Klinike za dječju kirurgiju KBC-a Split.

Bila je otvorena i donatorska telefonska linija kako bi se što brže sakupilo potrebnih 620.000 kuna. Prvi je na pozornicu izašao Marko Perković Thompson, koji je pjesmama Samo je ljubav tajna dvaju svjetova i Lijepa li si, zagrijao atmosferu i napravio odličnu uvertiru u koncert.

- Posebno smo osjetljivi svi na ove najmlađe. Hvala mom prijatelju Zečiću i drugima koji su sve ovo pripremili i vidimo se na nekoj drugoj humanitarnoj akciji - izjavio je pjevač po završetku nastupa.

Ovakve prilike ne propušta ni Tedi Spalato.

- To je puno ljubavi, tim više tim prije što se skuplja za djecu kojoj je potrebna pomoć. Velika mi je radost što sam dio te priče i da se humanitarna akcija ostvari – rekao je Spalato.

Na koncertu su bili i gradonačelnici Splita i Solina, gradova domaćina Trećeg nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji.

- Rekao bih da su nam srca svima ispunjena jer možemo sudjelovati u ovoj akciji i što imamo priliku čuti ovako predivne izvođače.  - kazao je Dalibor Ninčević, gradonačelnik Solina.

Radostan je bio i gradonačelnik Splita.

- Toplo je srce Splita i gostiju Splita. Naš grad je žarište, zajedno sa Solinom, jednog predivnog događaja Trećeg NSHKO. Slavimo ljubav, ljepotu, dobrotu - emotivno je poručio Andro Krstulović Opara odjeven u službenu majicu susreta.

Na koncertu je nastupio i Dražen Zečić.

- U Splitu je uvijek lijepo. To je publika koja zna i osjeća emociju i pozitivu. Kad se radi o djeci onda smo posebno osjetljivi svi. Ako možemo jedno dijete spasiti svojim dolaskom pa to je najljepše što možete svojim dolaskom napravit - poručio je Zečić koji je ujedno bio i član organizacijskog odbora ovog koncerta.

Na pozornici su se nastupima redali: klape Pasika i Šufit, Giuliano, Pero Panjković, Dalmatino, Zorica Kondža, Meri Cetinić, KUD Ante i Petar Dragojević.

Boje mlađih izvođača su uspješno obranile Domenica Žuvela i Mia Dimšić.

- Inače Split je toliko poseban po humanitarnim akcijama i ima ogromnu dušu. Osjeti se to zajedništvo gdje svi pjevaju s tobom - izjavila je Domenica.

Njene dvije izvedene pjesme publika zna naizust.

- Predivno, emotivno, odlična atmosfera i predivna publika - dobacila je Mia Dimšić prije nego li je otišla do malenih obožavatelja koji su je čekali uz ogradu kako bi se fotografirali.

Koncert je završen sa stilom. Samo tako i zna koncerte završavati Mate Bulić.

- Vidite i sami kolika je emocija u nama što izvodimo i u vama što radite. Kako narod kaže da svi zajedno pušemo u istu strunu. Neka Bog da snage ljudima koji su ovo organizirali. Nastavite tako. Ja sam uvijek tu - kazao je Bulić.

Zadnja je pjesma večeri bila himna Trećeg NSHKO "Kristu vjerni zauvijek" u izvedbi Papa benda.

Humanitarna akcija traje do 1. listopada. Uplate možete vršiti putem donatorskog telefona na 060 9000 (6,25kn. PDV uključen), uplatom na žiro račun (IBAN akcije: HR63 2330 0031 5450 1680 0) ili kupnjom suvenira na donatorskim štandovima.

 

Da biste komentirali, prijavite se.