Kardinal John Tong predslavio Misu i molitvu za oporavak mons. Jozića

'Hrvatska je kao šira obitelj Crkvi u Hong Kongu, zato što je dom našeg dragog don Ante'
Autor: IKA/Laudato/J.B. Photo: IKA četvrtak, 02. svibnja 2019. u 13:19

Kardinal John Tong predslavio je u srijedu 1. svibnja misno slavlje i molitvu za oporavak mons. Jozića u splitskoj katedrali Svetog Dujma.

U pratnji kardinala Tonga bio je generalni vikar biskupije Hong Kong mons. Peter Choy, te skupina tamošnjih vjernika laika, prijatelja i suradnika mons. Ante Jozića. Na Misi su se okupili i članovi njegove obitelji kao i drugi vjernici koji su došli moliti za njegovo zdravlje. Kardinal Tong u uvodu pozdravio je sve okupljene vjernike, posebno braću i sestre mons. Jozića i njihove obitelji, te je izrazio radost što je posjetio Hrvatsku, Splitsko-makarsku nadbiskupiju i grad Split, piše IKA.

- Hrvatska je kao šira obitelj Crkvi u Hong Kongu, zato što je dom našeg dragog don Ante. Došli smo izdaleka da ga vidimo i da mu izrazimo zahvalnost i kršćansku blizinu. Posebno mu zahvaljujemo na deset godina službe u Holy See Study misiji koja je bazirana u Hong Kongu te na njegovu predanom radu, kompetencijama i predanosti biskupiji u Hong Kongu i nadasve, Crkvi u Kini - kazao je kardinal Tong u homiliji.

Dodao je da su mnogi katolici u Kini izrazili zabrinutost za njegovo zdravlje te su mu poželjeli brz i uspješan oporavak.

- Mons. Jozić uvijek je poticao izmirenje i solidarnost među članovima različitih biskupija u Kini. Ustrajno je primao posjetioce iz Kine i u Kini, promičući dijalog i razumijevanje između Crkve u Kini i Univerzalne Crkve. Čim su vijesti o ozbiljnoj prometnoj nesreći došle do Crkve u Hong Kongu, bili smo šokirani. Održali smo Mise i molili se za spas duše mladog vozača i za brz oporavak mons. Ante. Kada sam ga jučer posjetio i uvjerio se kako se njegovo zdravlje uvelike poboljšalo i kako je zdrava duha bio sam jako sretan. Zahvaljujem Blaženoj Majci na njenoj intervenciji da ga zaštiti te mu da snage i milosti koja mu je bila potrebna - istaknuo je.

Svoj kratak boravak u Splitu kardinal Tong opisao je u tri riječi: predivno, teško i moguće.

- Moja prva riječ je predivno zato što su me vrijeme i krajolik ovdje osvježili i učinili radosnim. Najvažnije, dirnut sam prijateljstvom, toplinom i iskrenošću koja mi je ovdje iskazana. Moja druga riječ je teško zato što ne poznajem vaš hrvatski jezik, a vi ne razumijete naš kineski jezik. A moja treća riječ je moguće, jer iako međusobno ne poznajemo naše jezike, kroz izraze prijateljstva, ljubavi i brige svih, a posebno obitelji mons. Ante, sve poteškoće se mogu nadići - kazao je Tong.

Na samom kraju naglasio je kako je siguran da će uz pomoć ljubavi, brige, jedinstva i molitve svoje obitelji te svih vjernika Splitsko-makarske nadbiskupije, čitave Hrvatske i svijeta mons. Jozić imati brz i potpun oporavak te je zamolio sve okupljene da mole za Crkvu u Kini i za Crkvu u Hong Kongu.

Kardinal Tong se u večernjim satima još jednom susreo s nadbiskupom Baršićem te mu zahvalio na gostoprimstvu. Nadbiskup Barišić poklonio je kardinalu prigodne darove, zaželio sretan put u Hong Kong te izrazio nadu da će se uskoro opet sresti na istom mjestu povodom biskupskog ređenja mons. Jozića.

 

Da biste komentirali, prijavite se.