Održana 37. sjednica biskupa Zagrebačke crkvene pokrajine

Sjednica je bila u znakovitome ozračju 20. obljetnice Varaždinske biskupije.
Autor: zg-nadbiskupija.hr/Laudato/J.B. Photo: zg-nadbiskupija.hr srijeda, 14. veljače 2018. u 12:37

Svoju Trideset i sedmu sjednicu biskupi Zagrebačke crkvene pokrajine održali su u utorak, 13. veljače 2018., u Biskupskome ordinarijatu u Varaždinu, pod predsjedanjem nadbiskupa metropolita zagrebačkoga, kardinala Josipa Bozanića, a prisutni su bili: domaćin susreta mons. Josip Mrzljak, biskup varaždinski, mons. Vlado Košić, biskup sisački, mons. Nikola Kekić, vladika križevački, mons. Vjekoslav Huzjak, biskup bjelovarsko-križevački te zagrebački pomoćni biskupi: mons. Ivan Šaško i mons. Mijo Gorski.

Jedna od tema u središtu pozornosti bio je Dekret o uspostavi Ureda za upravna postupanja vezana uz klerički stalež. Biskupi su zatim razmatrali razne vidike života u Metropoliji s naglaskom na onim pitanjima koja se tiču pripreme za pohod 'ad limina' koji je predviđen za studeni ove godine.

Osvrnuli su se na prisutnost Crkve u hrvatskome društvu i naročito na predstavljanje života i djelovanje Crkve u necrkvenim medijima.

Budući da se sjednica održala dan prije pepelnice, biskupi su razmijenili razmišljanja o pastoralnim programima u svojim biskupijama tijekom priprave za slavlje vazmenih otajstava.

 

Da biste komentirali, prijavite se.