Održano prvo zavjetno hodočašće hrvatskih biciklista u Rim i Vatikan

U organizaciji Kristova Stola - Misijske Europske Inicijative 28. listopada uspješno je završen prvi hrvatski zavjetni bicklistički maraton do Rima i Vatikana u kojem je pod geslom 'Za Rim spremni! Papi vjerni!'
Autor: IKA/Laudato/F.M.S. Photo: IKA ponedjeljak, 29. listopada 2018. u 13:47
Na bisiklističkom hodočašću sudjelovao jedanaest biciklista iz Hrvatske i BiH - uz 20. obljetnicu Stepinčeve beatifikacije, i s nakanom što skorije kanonizacije blaženog Stepinca, kao i u spomen na 664. mučenika Crkve u Hrvata, prema Martirologiju XX. st, don Ante Bakovića, koji su mučeni i stradala pod komunističkim i drugim totalitarnim režimima XX. st.

Na općoj audijenciji  24. listopada papa Franjo je posebno pozdravio 11 biciklista sudionika 1. hrvatskog zavjetnog biciklističkog maratona hrvatskih svetaca do Rima te ih poslije audijencije osobno pozvao na zajedničko slikanje i blagoslov njihovim obiteljima i cijelom narodu - uz podjelu papinskih krunica.
Projekt 1. hrvatskog zavjetnog biciklističkog maratona do Rima, odvijao se pod pokroviteljstvom vatikanskog Dikasterija za promicanje cjelovitog ljudskog razvoja i kardinala Petera Turksona te medijskim pokroviteljstvom Hrvatske katoličke mreže i Hrvatskog katoličkog radija.

Uz organizatoricu iz Kristova Stola Drinu Ćavar, u projektu je sudjelovalo je ukupno 11 biciklista: dvije biciklistice – iz Vinkovaca i Rijeke (Ana Knežević i Mira Kukolj), te devet biciklista, šest iz Splita (Mijo Špar, Matija Škiljo, Dubravko Markota, Frane Miro Dobrović, Duje Kanajet, Mario Grgat), dvojica iz Bjelovara (Goran Iličić i Ivica Gubo) i jedan iz Banje Luke (Miroslav Margetić).
Biciklisti su ukupno prešli više od 1100 km, dnevno ponekada i više od 150 km, putem vožnje svakodnevno moleći i sva četiri otajstva krunice, i druge molitve hrvatskim svecima i blaženicima, posebno usrdno svaki dana moleći za što skoriju kanonizaciju blaženog Kardinala Stepinca.
Biciklisti su krenuli iz Marije Bistrice 13. listopada uz blagoslov banjolučkog biskupa Franje Komarice. Krenuli su ispred karmelskog samostana blaženog Alojzija Stepinca.

 
 
Da biste komentirali, prijavite se.