Susret kardinala Bozanića i mons. Michalika

Razmotrili su pitanje procesa zaključka upravno-kaznenog postupka glede članova Zbora prebendara
Autor: zg-nadbiskupija.hr/Laudato/J.B. Photo: zg-nadbiskupija.hr utorak, 02. travnja 2019. u 14:33

U skladu s dogovorom između zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića i kardinala Marca Quelleta, prefekta Kongregacije za biskupe od 20. veljače 2019. godine programiran je bratski posjet mons. Józefa Michalika, umirovljenog nadbiskupa Przemyśla i donedavno predsjednika Poljske biskupske konferencije, koji je sinoć stigao u Zagreb i danas prije podne posjetio kardinala Bozanića.

U dužem razgovoru razmotrena su razna pitanja. U prvom redu, razmotreno je pitanje procesa zaključka upravno-kaznenog postupka glede članova Zbora prebendara, o čemu je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije izdao priopćenje 7. ožujka ove godine.
           
Nakon susreta nadbiskup Michalik i kardinal Bozanić uputili su se u zagrebačku katedralu te pohodili grob bl. Alojzija Stepinca.

Idućih dana mons. Michalik susrest će se s pomoćnim biskupima zagrebačkim i nekim drugim svećenicima.
           
Na završetku pohoda 5. travnja ove godine bit će završni susret kardinala Bozanića i mons. Michalika, kojim će se zaključiti bratski posjet kojem je cilj rasvijetliti pitanja nužna za nastavak obnove Statuta drevnih institucija Zagrebačke nadbiskupije koji je započeo s rješavanjem pitanja vezanih uz Zbor prebendara.

 

Da biste komentirali, prijavite se.