Emisiji Sacro ritam HKR-a dodijeljena nagrada 'Brončani mikrofon'

Ocjenjivački sud Hrvatske udruge radijskih nakladnika (HURIN) dodijelio je 'Brončani mikrofon' emisiji Sacro ritam Hrvatskoga katoličkog radija. Priznanje je dodijeljeno u utorak 13. studenoga na Danima elektroničkih medija koji se održavaju u Svetom Martinu na Muri.
Autor: IKA/Laudato/K.P. Photo: IKA srijeda, 14. studenog 2018. u 10:56

Emisija Sacro ritam je svoj radijski put započela 26. lipnja 1998. godine u programu Hrvatskoga katoličkog radija. Pokrenuta je s ciljem praćenja, prezentiranja i promicanja hrvatske popularne duhovne glazbe.

U emisiji Sacro ritam kao jedinoj takvoj specijaliziranoj emisiji u Hrvatskom eteru, priliku za predstavljanje svog rada dobili su, ne samo poznata imena Cro sacro scene nego i imena koja tek dolaze. Mnogi od njih, upravo zahvaljujući emisiji Sacro ritam dobili su prvu priliku da svoje pjesme predstave široj javnosti.

Prve dvije godine Sacro ritam je realizirala ekipa u sastavu: voditelj Tomislav Meštrović, tonski realizator Mario Kurtović te autor i urednik emisije Slavko Nedić. Nakon Tomislava vođenje emisije preuzima Tanja Popec a od 2004. godine urednik emisije postaje i voditelj.

Sacro ritam nije samo pratio, predstavljao i najavljivao događanja sa Cro sacro scene poput festivala duhovne glazbe, najave koncerata, promocije albuma, izvođača i zajednica mladih nego je i sudjelovao u stvaranju mnogih inicijativa i akcija koje su na hrvatskoj glazbeno duhovnoj sceni ostavile traga. Neke od njih su: "Naša misa" – projekt oko pomoći u organizaciji pjevanja na Misama mladih; "Popularni Porin" – iniciranje ponovnog pokretanja kategorije za najbolji album popularne duhovne glazbe unutar glazbene nagrede Poprin te nastojanje oko njezina oblikovanja i sudjelovanje u radu ekspertne komisije; pokretanje "Cro sacro" etikete kao diskografske suradnju Hrvatskoga katoličkog radija i Croatia Recordsa s ciljem objavljivanja i predstavljanja albuma popularne duhovne eglazbe.

Od ove sezone emisija Sacro ritam emitira se četvrtkom od 20 sati.

 

Da biste komentirali, prijavite se.