Odabrani izvođači za Marija fest 2015.

Festival duhovne glazbe Marija fest 2015., održat će se 10. i 11. listopada 2015. u podravskom marijanskom svetištu Uznesenja Blažene Djevice Marije u Molvama.
Autor: Laudato/M.P. Photo: Laudato subota, 15. kolovoza 2015. u 15:44
Foto

Organizatori su odabrali deset izvođača koji će nastupiti na festivalskoj večeri u nedjelju, 11. listopada, a to su:

1. Apostoli mira
2. Cobus
3. Čedo Antolić i zbor Hrid
4. VIS Izidor
5. VS Matheus
6. Mihovil
7. Petra Antolić
8. Zbor mladih Belafuža
9. Zvonimir Kalić
10. Željka Marinović

Na festivalu će se izvesti 20 skladbi. Svaki će izvođač izvesti po dvije pjesme – jednu novu i neobjavljenu, tematski vezanu i posvećenu Blaženoj Djevici Mariji, a drugu, već poznatu i objavljenu, po izboru organizatora.

Dan uoči same festivalske večeri, u subotu 10. listopada, za sve sudionike Marija festa organizira se duhovno-glazbeni kamp.

Kamp započinje seminarom slavljenja koji će predvoditi bračni par Ana i Petar Buljan, članovi karizmatske zajednice Božja pobjeda, a završit će svetom misom i euharistijskim klanjanjem. Prvi dan Marija festa ujedno će biti priprema i molitva za festivalsku večer sutradan, da se po njoj proslavi Gospodin i časti naša nebeska Majka!

Drugi dan Marija festa, u nedjelju 11. listopada, započinje svetom misom u 18 sati u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije, koju predvodi varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak. Središnji dio Marija festa je festivalska večer, koja će započeti u 19:30 sati i kojoj će nazočiti i varaždinski biskup. Voditeljica festivala je Diana Tikvić.
 
Nakladnik Festivalskog albuma je Laudato koji potpisuje i vizualni identitet Marija festa. Za vizualni identitet je korištena slika autora Mate Jurkovića „Majka Božjeg sjaja“, ulje na lesonitu.

Generalni medijski pokrovitelj je Hrvatski katolički radio.
 
Pokrovitelji Festivala su Varaždinska biskupija i Hrvatska provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca, a organizatori su Nacionalni centar Udruge Vojske Bezgrešne, Ured za mlade Varaždinske biskupije, Galerija hrvatske sakralne umjetnosti Laudato i župa Uznesenja Blažene Djevice Marije Molve.

ika.hr
ktabkbih.net
 

Izdvojeno
Izvođači
diskografija