Raspisan natječaj za 7.Festival duhovne glazbe "Svjetlost dolazi" Zadar 2019

Udruga "Stihovi i Note" raspisuje Natječaj za 7. Festival duhovne glazbe "Svjetlost dolazi" Zadar 2019 koji će se održati 3. svibnja 2019. (petak) u HNK Zadar s početkom programa u 19:30 sati.
Autor: Laudato/M.B. Photo: V.B. četvrtak, 29. studenog 2018. u 17:12
Natječaj je otvoren do 8. veljače 2019. godine. Skladbe slati isključivo na e-mail adresu udruge "Stihovi i Note": stihovizdnote@gmail.com

Na festivalu se izvodi suvremena kršćanska glazba, natjecateljskog je karaktera te će se dodijeliti nagrade za najbolji tekst, glazbu, aranžman, nagrada stručnog žirija i nagrada publike.


UVJETI NATJEČAJA :

- nove autorske, neobjavljivane skladbe ili nedavno objavljene ali da nisu javno izvođene na festivalima ili emitirane na radiju

- tekst kršćanskog sadržaja

- trajanje skladbi do 3:50 min., najviše do 4:00 min.


PRIJAVA MORA SADRŽAVATI:

- tekst pjesme u Word formatu

- uredno potpisani autor teksta, glazbe i aranžmana

- kratka biografija izvođača sa svim potrebnim kontakt podacima (kontakt osoba, adresa, mob., e-mail)

- ogledna demo snimka skladbe koja ne treba biti studijski obrađena ali glazbeno-produkcijski što sličnija izvedbenoj verziji (može se poslati i gotova snimka ukoliko već postoji u mp3 formatu s rezolucijom od najmanje 256 kbps).

- prijave koje ne ispunjavaju gore navedene uvjete neće biti razmatrane od strane organizatora a autori jamče za originalnost skladbi


REZULTATI NATJEČAJA bit će javno objavljeni putem medija 12. veljače 2019. Autori i izvođači koji su izabrani od strane organizatora festivala osobno će se obavijestiti.

PRAVILNIK FESTIVALA: Izvođači će nastupati uz pratnju festivalskog benda, a prateće vokale izvođači dovode sami. Do kraja veljače dostaviti tekst i akorde, gotove aranžmane, u sibellius raspisati akorde ili note po taktovima, gotov Mix. Studijske snimke (mastere) obavezno dostaviti najkasnije do 15. ožujka 2019.

- u pojedinom izvođačkom sastavu istovremeno na pozornici može biti najviše četrnaest (14) članova!

- generalna proba je od 12:30 do 16 h. Prije/nakon tonskih proba (ovisno o rasporedu) izvođači mogu samostalno razgledati najvažnije kulturne i duhovne znamenitosti grada Zadra.

- na festivalu će nastupati najviše do 14 izvođaća nakon čijih nastupa slijedi glasanje publike i stručnog žirija.

- tijekom zbrajanja glasova slijedi 15-minutni revijalni dio programa uz glazbenog gosta

- slijedi proglašenje pobjednika, dodjela nagrada i izvođenje pobjedničke skladbe

- za smještaj izvođača koji dolaze izdaleka potrebne su pravovremene informacije i točan broj osoba koje bi prenočile u Zadru kako bi organizatori realizirali smještaj

- troškove puta snose sami izvođači


Sve dodatne informacije na kontakt broj: 099 405 93 29, na e-mail udruge stihovizdnote@gmail.com.

Da biste komentirali, prijavite se.