24-satno klanjanje za Domovinu u punom jeku

„Pokloni se Kristu da Domovina bude Kristova!“ – pod tim geslom u svetištu Zagovornice Hrvatske u zagrebačkim Remetama održava se 24-satno euharistijsko klanjanje za duhovni preporod Domovine prigodom predsjedničkih izbora. Početak ovog molitvenog maratona bio je u subotu 10. siječnja u 19sati, a završava danas, u nedjelju 11. siječnja u isto vrijeme.
Autor: br. Dražen M. Vargašević Photo: br. Dražen M. Vargašević nedjelja, 11. siječnja 2015. u 13:33

Mladi vjernici povezani s redovnicima karmelićanima u zagrebačkim Remetama, kao i brojni drugi vjernici iz Zagreba, probdjeli su noć u tihoj molitvi pred Euharistijskim Isusom nastavljajući ovo događanje kroz čitav današnji dan. Taj iskorak shvaćaju kao nenametljivu, ali odlučnu duhovnu borbu za boljitak Hrvatske.

Ističu da je obnova Hrvatske nesvodiva na jedne predsjedničke izbore, ali smatraju da su ti izbori ipak važni kamenčić u mozaiku preporoda za kojim hrvatski narod čezne. Njihova je nakana da vjernicima u Hrvatskoj Isusovo Evanđelje bude kriterij odluka te da Božji Duh preobrazi mentalitet ljudi na odgovornim položajima. Uz to aktualiziraju poznati poziv sv. Ivana Pavla II. s početka njegova pontifikata moleći da se svi građani Hrvatske u politici i drugim područjima javnoga i privatnog života ne boje širom otvoriti vrata Kristu.

Klanjanje se odvija u kapeli duhovnog centra u Remetama (Česmičkoga 1, Zagreb), pri svetištu Majke Božje u Remetama.Gospu čašćenu u tom svetištu Hrvatski sabor je još u 17. stoljeću proglasio Zagovornicom Hrvatske (Advocata Croatiae) i Najvjernijom Majkom (Fidelissima Mater).

Ustrajni molitelji su uvjereni da snagom molitve i uz podršku Zagovornice Hrvatske mogu postići kod Boga povratak nade, pravednosti i zajedništva u narodu te pozivaju da im se pridruži što više vjernika.

"Ovo je moja zapovijed:
ljubite jedni druge
kao što sam ja vas ljubio!" (Isus)

 

Da biste komentirali, prijavite se.