Hodocasniciki vikend u Nacionalnom svetištu sv. Josipa

I ovaj vikend svetište jep osjetilo mnoštvo hodočasnika.
Autor: Patrik Paulić/Laudato/D.T. ponedjeljak, 17. srpnja 2017. u 16:32

I ovaj vikend u Nacionalnom svetištu svetog Josipa kao i brojne druge obilježile su skupine hodočasnika koje su sa svojim radostima i potrebama stigle svetom Josipu. U subotu 15. srpnja prijepodne svetom Josipu su hodočastile sestre Misionarke ljubavi iz Jukićeva, Zagreb sa svojim štićenicima koje su svoj rad za potrebite posvetile svetom Josipu. Misionarke i štićenike dočekao je mons. Antun Sente, rektor Svetišta koji ih je uveo u povijest Svetišta, nakon čega su svi zajedno prisustvovali slavlju Svete mise.

Istoga dana svetom Josipu hodočastila je skupina od osamdesetak hodočasnika iz župe Uznesenja BDM, Pokupsko i župe Sv. Antuna Padovanskog, Bučica predvođeni župnikom iz Bučice vlč. mr. sc. Ivanom Petrovićem. U nedjelju 16. srpnja svetom su Josipu hodočastili župljani župe Svetog Mihaela, Kalje iz Žumberka predvođena svojom župnikom mons. Jurjem Jerneićem, koji je u knjigu hodočasnika zapisao: 'Imamo na čemu zahvaliti i za što moliti. Čuvaj sveti Josipe nas i našu Domovinu!'

Posebnost ove zadnje skupine hodočasnika jest u tome da ih u župi Kalje živi 130 župljana, a u Svetište ih je hodočastilo 80. Veoma visok postotak. 

 

Da biste komentirali, prijavite se.