Humor je uvijek (w)in? – održan susret mladih grada Splita

Hrvatsko nadzemlje je u srijedu održalo mjesečnu tribinu na temu humora te okupilo brojnu mladež u dvorani Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu.
Autor: Laudato/L.G. Photo: Hrvatsko Nadzemlje petak, 17. svibnja 2019. u 10:47


Gost predavač na mjesečnom predavanju Hrvatskog nadzemlja 15. svibnja bio je don Mario Buljević koji je istaknuo  potrebu za humorom u našoj svakodnevnici. Kroz svoje je predavanje, opisao je vrste humora, ali bez točno određene definicije jer, kako kaže, 'humor se ne definira – on se događa'.

- Humor nije samo vic, šala, komičnost, humor je puno više – humor je stanje. Stanje iz kojeg izlazi humor je stanje naše slobode iznutra, a stanje naše slobode iznutra mora biti oblikovano nečim – oblikovano je krepostima. Samo krepostan čovjek je duhovan čovjek, a  kršćanski humor je upravo onaj oblikovan stilom života po božanskim krepostima – naglasio je don Buljević.

Susret je uz iscrpno predavanje gosta predavača obilježen i bogatstvom skečeva, filmom "Zanimljivosti" te filmovima iz suradnje Hrvatskog nadzemlja s domom Lovret i CBS-om Split, a glazbeni ambijent susreta uveličao je Zbor Mihovil iz župe sv. Mihovila na Kamenu.
Svoje predavanje don Mario Buljević zaključio je prigodnom molitvom, a zatim je odgovarao strpljivo i na pitanja iz publike.

Sljedeći susret Hrvatskog nadzemlja održat će se 19. lipnja na temu "Ljeto – odmor od Boga?".

 

Da biste komentirali, prijavite se.