Kitarović:Stvorili smo demokratsku državu utemeljenu na modernom domoljublju i zajedništvu

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović povodom Europskoga dana sjećanja na žrtve totalitarnih i autoritarnih režima, istaknula je kako smo u Hrvatskoj svjedočili svim zlima, fašizma, nacizma i komunizma.
Autor: direktno.hr/Laudato/I.D. Photo: nezavisne.com nedjelja, 23. kolovoza 2015. u 17:37

„Mi u Hrvatskoj, nažalost, svjedočili smo svim zlima fašizma, nacizma i komunizma. No, borili smo se protiv njih i pobijedili ih. Stvorili smo demokratsku državu utemeljenu na modernom domoljublju i zajedništvu iz domovinskog rata. Nikada više ne smijemo dopustiti da naši ljudi budu zavedeni i podijeljeni ideologijama“, napisala je 23. kolovoza, Kolinda Grabar Kitarović na svom fb profilu.
 
Predsjedničin izaslanik Vladimir Šeks položio je u nedjelju vijenac i zapalio svijeće kod spomen obilježja, istaknuvši kako se žrtve tih logora jugokomunističkih režima nikada ne smiju zaboraviti. Jugoslavenski komunistički režim je odgovoran za stradanja mnogih ljudi, a logori u RH su dio toga ubilačkog sustava, istaknuo je Šeks. Po njegovim riječima nekadašnji predsjednika bivše države Josip Broz Tito je osobno davao upute za postupanje na najbrutalniji način prema logorašima.

 

Da biste komentirali, prijavite se.