Laudato TV program za četvrtak 20.4.2017.

Iz programa izdvajamo: U 21:15 sati 'Božanstvena komedija': Tema je popularna kultura i glazba. Kultura u kojoj živimo nije jednostavna za opisati niti jednoznačna u svojim porukama. Glazba je doživjela ogromne metamorfoze kroz prošlost, njene su se forme i sadržaji mijenjali, njen je izričaj uzimao oblik ovisno o situaciji u kojoj je stvarana. Svoja komentare izložiti će Anja Šovagović Despot, te don Anđelko Kaćunko.
Autor: Laudato/T.S. Photo: Laudato/screenshot četvrtak, 20. travnja 2017. u 19:17
 
08:00  Minute za tebe – Započnite svaki dan Božjom riječju uz emisiju ”Minute za tebe”. Od ponedjeljka do subote poslušajte evanđelje dana i razmatranje koje ga tumači te daje konkretne smjernice za svakodnevni život. Neka se živi Bog utjelovljuje u nama, a radosna vijest koju slušamo ostavi trag na svim našim koracima.

08:05  Katolički kalendar – Sveta Janja od Montepulciana

08:15  Zgode Emily i Alexandera – crtani serijal – 9. epizoda –  Emily i Alexander uvijek zajedno putuju. Gdje god ima kakva zgoda, oni će je prvi vidjeti.

08:45  Uzimam! – 4.epizoda – Edukativan serijal o ljubavi i  braku. (R)

09:15  Izdvojeno – informativna emisija (R)

09:30  Dudo i prijatelji – 50 godina je prošlo otkako je zagrebački Dinamo svojom sjajnom igrom nadjačao mnoge velike klubove te osvojio Kup velesajamskih gradova. U današnjoj emisiji Dubravko Šimenc druži se s onima koji su bili dio te zlatne generacije i koji su svojom igrom dali veliki doprinos na tome Dinamovom sjajnom putu. U emisiji Dudo i prijatelji gostovali su dva velika imena koje će se još dugo pamtiti, Krasnodar Rora i legendrani vratar Zlatko Škorić. Ne propustite pogledati još jednu sjajnu emisiju. Voditelj: Dubravko Šimenc(R)

10:45 Papa s nama – Kako biti autentičan kršćanin? Kako produbiti odnos s Bogom? Zajedno s nama potražite odgovor u emisiji ”Papa s nama”. S trga svetog Petra u Vatikanu donosimo uživo Papine kateheze na hrvatskom jeziku. Snimka prijenosa od srijede, 12.04.2017.

12:00  Regina Coeli – Molitva Kraljice neba

12:15 Ti si Božje djelo – 6. nastavak  više od svega, mladi danas traže smisao koji im svijet ne može dati. Žele imati dubok odnos sa Isusom Kristom i pri tom traže potporu Crkve. No većina ih se na tom putu osjeća usamljeno i bez podrške. Radi njih se dinamičan govornik Justin Fatica i grupa mladih evangelizatora zaputili preko cijelog SAD-a kako bi mladima donijeli Kristovu poruku nade. Pogledajte u seriji „Ti si djelo Božje“ kako se mladi otvaraju snazi Njegove ljubavi kako bi bili ono što jesu – djeca Božja, Božje djelo.

12:45 Credo – 9. epizoda – edukativni serijal koji objašnjava vjerovanje Katoličke Crkve na jednostavan i pristupačan način.

12:59  INFOKANAL

13:00  Minute za tebe – Započnite svaki dan Božjom riječju uz emisiju ”Minute za tebe”. Od ponedjeljka do subote poslušajte evanđelje dana i razmatranje koje ga tumači te daje konkretne smjernice za svakodnevni život. Neka se živi Bog utjelovljuje u nama, a radosna vijest koju slušamo ostavi trag na svim našim koracima.

13:05  Katolički kalendar – Sveta Janja od Montepulciana (R)

13:15  Izdvojeno – informativna emisija (R)

13:30  Susret u Riječi – 11. emisija – Gošća emisije: književnica i publicistkinja Tuga Tarle, profesionalna diplomatkinja u mirovini i angažirana promotorica hrvatske kulture u svijetu.  Imamo čast da nam naša večerašnja gošća čestita Uskrs i podijeli s nama isječke svoga bogatog životnog iskustva. Danas, na središnji kršćanski blagdan, kada slavimo pobjedu Uskrslog nad smrti i spasenje svijeta, progovorit ćemo o životu Hrvata u raznim državama svijeta i na koje se sve načine u hrvatskoj dijaspori obilježava i slavi Uskrs. Kao diplomatkinja i promotor hrvatske kulture u svijetu, djelujući među iseljenim Hrvatima,  svoje snage je usmjeravala na očuvanje narodne samobitnosti i svijesti.  Od 2012. do 2013. otpravnica poslova a. i. Veleposlanstva RH u Bratislavi, Slovačka, profesionalni diplomat promotor hrvatske kulture u svijetu i društveno angažirana publicistkinja i književnica. Doktorandica na interdisciplinarnim humanističkim studijima Sveučilišta u Zadru. Pokretač je i organizator te suradnik mnogobrojnih hvalevrijednih akcija, udruga, inicijativa i društava. Dosad je objavila pet samostalnih naslova u kojima se bavi književnošću, plesnom umjetnošću te pitanjima identiteta i iseljeničke problematike: “Hrvatska – Australija/Novi Zeland: Povijesne i kulturne veze” (2002.), “Plesne kritike” (2009.), “Ariadnina nit” (2012.) i “Hrvatski iseljenički duhopis” (2013.) i „Moja australijska priča“ (2016.). Susretnimo se u Riječi! Urednik i voditelj: Đuro Vidmanović (R)

14:30 Ti si Božje djelo – 7. nastavak Više od svega, mladi danas traže smisao koji im svijet ne može dati. Žele imati dubok odnos sa Isusom Kristom i pri tom traže potporu Crkve. No većina ih se na tom putu osjeća usamljeno i bez podrške. Radi njih se dinamičan govornik Justin Fatica i grupa mladih evangelizatora zaputili preko cijelog SAD-a kako bi mladima donijeli Kristovu poruku nade. Pogledajte u seriji „Ti si djelo Božje“ kako se mladi otvaraju snazi Njegove ljubavi kako bi bili ono što jesu – djeca Božja, Božje djelo. (R)

15:00 Božanstvena komedija – 17. emisija – TEMA: Ekologija – Briga za zajednički dom. Ovoga puta ekipa Božanstvene komedije bavi se temom ekologije ili, kako to papa Franjo voli reći – brigom za zajednički dom. Planetarna ekološka kriza ne jenjava, a glad za novcem često je jača od gladi za dobrom. Papa nas stoga u svojoj enciklici ‘Laudato si’ poziva na ‘ekološko obraćenje’ i potiče na predaniju brigu za zajednički dom. Mi na Papin poziv odgovaramo ovom emisijom, a nadamo se da ćete nakon nje i vi shvatiti ozbiljnost trenutne ekološke situacije. Dotaknut ćemo i aktualne ekološke probleme u Hrvatskoj, koji uključuju spalionice, uništavanje bio raznolikosti i GMO. Gost nam je jedan od najvećih stručnjaka na tom polju u Hrvatskoj, fizikalni kemičar dr. sc. Stanko Uršić kojega zaista vrijedi čuti. A da sve ipak ne bi bilo tako ozbiljno pobrinuli smo se svojim karakterističnim začinima. Kojim? Ajde ovaj put ćemo vam reći naslov jednog skeča: Plodovi smeća.

16:00 Recepti oca Lea – 16.  emisija – emisija u kojoj o. Leo Patalinghug kuha i naviješta Radosnu vijest.

16:40 Papa s nama – Kako biti autentičan kršćanin? Kako produbiti odnos s Bogom? Zajedno s nama potražite odgovor u emisiji ”Papa s nama”. S trga svetog Petra u Vatikanu donosimo uživo Papine kateheze na hrvatskom jeziku. Snimka prijenosa od srijede, 19.04.2017.

18:00  Minute za tebe – Započnite svaki dan Božjom riječju uz emisiju ”Minute za tebe”. Od ponedjeljka do subote poslušajte evanđelje dana i razmatranje koje ga tumači te daje konkretne smjernice za svakodnevni život. Neka se živi Bog utjelovljuje u nama, a radosna vijest koju slušamo ostavi trag na svim našim koracima.

18:05  Katolički kalendar – Sveta Janja od Montepulciana (R)

18:15  Izdvojeno – informativna emisija

18:30  VINA CROATIA VINA MOSAICA   1.emisija  Zabavno putopisna emisija s područja enologije. U svakoj epizodi upoznajemo se sa nekoliko sorti grožđa, vina i gastro ponudu Hrvatskih vinskih regija. Promatramo pejzaže i povijesne znamenitosti regija, kao i arheološke i povijesne dokumente vezane uz vinogradarstvo i vinarstvo. Posjećujemo vinograde, vinske podrume i vinarije i predstavljamo izvrsna hrvatska vina i njihove specifičnosti te sljubljivanje s hranom. Urednica i voditeljica: Vesna Šijak Gabaj

19:00  Fra Odorik Badurina – kroničar i dokumentarist – dokumentarni film Sanjina Badurine. Fra Odorik Badurina rođen je u Stanišću kraj Jakišnice  na otoku Pagu 1894. godine a umro je u Dubrovniku 1969. godine. Cijeli svoj život dokumentaristički je prepisivao arhive samostana, župa, gradskih arhiva. Bio je neumorni Božji čovjek koji je zaslužio da se o njemu više dozna u mjestima u kojim je živio (Badija, Košljun, Kraj na Pašmanu, Kampor, Dubrovnik) pa i šire. U svim tim mjestima ostavio je pisani trag (Kronike). Najduže je boravio u Kamporu na otoku Rabu, čak 20 godina. Na Rabu je napisao Veliku Kamporsku Kroniku koja se sastoji od 6 knjiga i 3 knjige Indexa. U tih 20 godina pročitao je preko 320 000 stranica rukom pisanog teksta na više jezika i time spasio mnoge arhive koje su poslije propale ili nestale. U filmu sudjeluju ljudi koji su ga poznavali i koji ga opisuju kao poslušnog, jednostavnog, marljivog tj. neumornog samozatajnog Božjeg čovjeka.

20:00  Što nam kaže Sveto pismo –  32. emisija  –  Emisija “Što nam kaže Sveto pismo” posvećena je stručnom čitanju biblijskih tekstova. U skladu s časnom predajom otkrivamo Božju riječ ljudskom rukom zapisanu, Božje pismo nama upućeno. Znanstveno i odgovorno, poštujući izvorni biblijski jezik, s poštovanjem otkrivamo u Bibliji teme koje su danas, u 21. stoljeću, aktualne i važne, pokazuju nam smjer, potiču i krijepe dušu. Urednik i voditelj: p. Niko Bilić, DI.

20:30 Kršćani u suvremenom svijetu – 7. nastavak – edukativan serijal o ulozi kršćana u suvremenom društvu na temelju socijalnog nauka Crkve i najpoznatijih socijalnih enciklika.

21:15  Božanstvena komedija – 21. emisija – TEMA: popularna kultura i glazba. Kultura u kojoj živimo nije jednostavna za opisati niti jednoznačna u svojim porukama. Puna je raznih utjecaja, ali ono što stoji kao zajednički nazivnik svim njenim tokovima je lišenost opterećenosti s normama iz prošlosti. Drugim riječima sve može biti sve, odnosno ništa. U kazalištu, na filmu, u marketingu ili na ulici, a naročito u glazbi dolazi do raznih strujanja i eksperimenata od kojih svaki zahtijeva vlastiti legitimitet kao vrijednost i kao umjetnost. Glazba je doživjela ogromne metamorfoze kroz prošlost, njene su se forme i sadržaji mijenjali, njen je izričaj uzimao oblik ovisno o situaciji u kojoj je stvarana. Kakva je glazba danas, koje poruke nam šalje, koje vrijednosti ima, što nam govori o svijetu i kulturi u kojoj živimo? Na ta i tucet drugih pitanja odgovore će nam i svoje komentare izložiti Anja  Šovagović Despot, hrvatska kazališna i filmska glumica, spisateljica i glazbena umjetnica te don Anđelko Kaćunko, poznati hrvatski svećenik bloger te poznavatelj suvremenih glazbenih strujanja. Emisiju, kao i sve druge do sada, začinjavaju skečevi, prilozi i razna druga kreativna iznašašća uredničkog trojca.

22:15 Habsburgovci i Opatija – dokumentarni film Vanje Vinkovića predstavlja Opatiju kao turistički biser bogate i slavne prošlosti. U njoj je u 19. stoljeću rođen turizam istočne obale Jadrana s vladarskim pečatom Habsburgovaca.

23:30  Izdvojeno – informativna emisija (R)

23:55 INFOKANAL

00:00 HIMNA

00:02  Minute za tebe – Započnite svaki dan Božjom riječju uz emisiju ”Minute za tebe”. Od ponedjeljka do subote poslušajte evanđelje dana i razmatranje koje ga tumači te daje konkretne smjernice za svakodnevni život. Neka se živi Bog utjelovljuje unama, a radosna vijest koju slušamo ostavi trag na svim našim koracima.(R)

00:07  Katolički kalendar – Sveta Janja od Montepulciana (R)

00:15  Što nam kaže Sveto pismo – 32. emisija – Emisija “Što nam kaže Sveto pismo” posvećena je stručnom čitanju biblijskih tekstova. U skladu s časnom predajom otkrivamo Božju riječ ljudskom rukom zapisanu, Božje pismo nama upućeno. Znanstveno i odgovorno, poštujući izvorni biblijski jezik, s poštovanjem otkrivamo u Bibliji teme koje su danas, u 21. stoljeću, aktualne i važne, pokazuju nam smjer, potiču i krijepe dušu. Urednik i voditelj: p. Niko Bilić, DI (R)

01:00  Fra Odorik Badurina – kroničar i dokumentarist – dokumentarni film Sanjina Badurine. Fra Odorik Badurina rođen je u Stanišću kraj Jakišnice  na otoku Pagu 1894. godine a umro je u Dubrovniku 1969. godine. Cijeli svoj život dokumentaristički je prepisivao arhive samostana, župa, gradskih arhiva. Bio je neumorni Božji čovjek koji je zaslužio da se o njemu više dozna u mjestima u kojim je živio (Badija, Košljun, Kraj na Pašmanu, Kampor, Dubrovnik) pa i šire. U svim tim mjestima ostavio je pisani trag (Kronike). Najduže je boravio u Kamporu na otoku Rabu, čak 20 godina. Na Rabu je napisao Veliku Kamporsku Kroniku koja se sastoji od 6 knjiga i 3 knjige Indexa. U tih 20 godina pročitao je preko 320 000 stranica rukom pisanog teksta na više jezika i time spasio mnoge arhive koje su poslije propale ili nestale. U filmu sudjeluju ljudi koji su ga poznavali i koji ga opisuju kao poslušnog, jednostavnog, marljivog tj. neumornog samozatajnog Božjeg čovjeka. (R)

01:45 Izdvojeno – informativna emisija (R)

02:00 Božanstvena komedija – 21. emisija – TEMA: popularna kultura i glazba. Kultura u kojoj živimo nije jednostavna za opisati niti jednoznačna u svojim porukama. Puna je raznih utjecaja, ali ono što stoji kao zajednički nazivnik svim njenim tokovima je lišenost opterećenosti s normama iz prošlosti. Drugim riječima sve može biti sve, odnosno ništa. U kazalištu, na filmu, u marketingu ili na ulici, a naročito u glazbi dolazi do raznih strujanja i eksperimenata od kojih svaki zahtijeva vlastiti legitimitet kao vrijednost i kao umjetnost. Glazba je doživjela ogromne metamorfoze kroz prošlost, njene su se forme i sadržaji mijenjali, njen je izričaj uzimao oblik ovisno o situaciji u kojoj je stvarana. Kakva je glazba danas, koje poruke nam šalje, koje vrijednosti ima, što nam govori o svijetu i kulturi u kojoj živimo? Na ta i tucet drugih pitanja odgovore će nam i svoje komentare izložiti Anja  Šovagović Despot, hrvatska kazališna i filmska glumica, spisateljica i glazbena umjetnica te don Anđelko Kaćunko, poznati hrvatski svećenik bloger te poznavatelj suvremenih glazbenih strujanja. Emisiju, kao i sve druge do sada, začinjavaju skečevi, prilozi i razna druga kreativna iznašašća uredničkog trojca. (R)

03:15 VINA CROATIA VINA MOSAICA  – 1.emisija  Zabavno putopisna emisija s područja enologije. U svakoj epizodi upoznajemo se sa nekoliko sorti grožđa, vina i gastro ponudu Hrvatskih vinskih regija. Promatramo pejzaže i povijesne znamenitosti regija, kao i arheološke i povijesne dokumente vezane uz vinogradarstvo i vinarstvo. Posjećujemo vinograde, vinske podrume i vinarije i predstavljamo izvrsna hrvatska vina i njihove specifičnosti te sljubljivanje s hranom. Urednica i voditeljica: Vesna Šijak Gabaj (R)

03:58  INFOKANAL

04:00 Minute za tebe – Započnite svaki dan Božjom riječju uz emisiju ”Minute za tebe”. Od ponedjeljka do subote poslušajte evanđelje dana i razmatranje koje ga tumači te daje konkretne smjernice za svakodnevni život. Neka se živi Bog utjelovljuje u nama, a radosna vijest koju slušamo ostavi trag na svim našim koracima. (R)

04:05  Katolički kalendar – Sveta Janja od Montepulciana (R)

04:10  Što nam kaže Sveto pismo – 32. emisija – Emisija “Što nam kaže Sveto pismo” posvećena je stručnom čitanju biblijskih tekstova. U skladu s časnom predajom otkrivamo Božju riječ ljudskom rukom zapisanu, Božje pismo nama upućeno. Znanstveno i odgovorno, poštujući izvorni biblijski jezik, s poštovanjem otkrivamo u Bibliji teme koje su danas, u 21. stoljeću, aktualne i važne, pokazuju nam smjer, potiču i krijepe dušu. Urednik i voditelj: p. Niko Bilić, DI (R)

04:40  Otto i Hrvati – dokumentarni film Vanje Vinkovića govori o Nasljedniku habsburške monarhije, poznatom političaru i europarlamentarcu Ottu von Habsburgu, koji je zaslužan za samostalnost RH i njezino primanje u EU.

06:40 Papa s nama – Kako biti autentičan kršćanin? Kako produbiti odnos s Bogom? Zajedno s nama potražite odgovor u emisiji ”Papa s nama”. S trga svetog Petra u Vatikanu donosimo uživo Papine kateheze na hrvatskom jeziku. (R)

07:45 Izdvojeno – informativna emisija (R)

07:59  INFOKANAL
 
 
Da biste komentirali, prijavite se.