Laudato TV program za nedjelju 19.03.2017.

Iz programa izdvajamo: SVETKOVINA SV. JOSIPA – Nacionalno svetište sv. Josipa u Karlovcu - JAVLJANJE UŽIVO u 09:30 i PRIJENOS SVETE MISE u 11:00 sati – Sveti Josip, čuvar i hranitelj Isusa i Marije, zaštitnik cijele Crkve, svake obitelji i Hrvatskog naroda na poseban način se štuje u Hrvatskoj. U svetkovini zaručnika BDM; patrona očeva, muževa, zanatlija i radnika, budimo u zajedništvu crkve.
Autor: Laudato/E.D.H. Photo: Laudato ponedjeljak, 20. ožujka 2017. u 08:46

08:00  Razlog nade – navještaj nedjeljnog evanđelja uz meditaciju i molitvu. Pripremimo se zajedno za svetkovinu nedjelje, otvorimo svoja srca i um Riječi, poslušajmo Radosnu vijest. (R)
 
08:20   Katolički kalendar – 3. KORIZMENA NEDJELJA
 
08:30   Mali veliki – Naučite od onih najmanjih odgovore na pitanja velikih. (R)
 
08:40  Tjedni vrtuljak – Vožnja na Vrtuljku nije nikada bila zabavnija! Svakoga tjedna naši mali voditelji upoznat će Vas sa zanimljivom temom, ispričanoj na originalan dječji način ! Priroda, glazba, knjige, slastice… niz je dug i tu ne prestaje! Na Tjednom vrtuljku ima mjesta za sve: djecu i odrasle! (R)
 
09:00  Moja katolička obitelj – crtani serijal – Sveti Josip
 
09:30 SVETKOVINA SV. JOSIPA. – Nacionalno svetište sv. Josipa u Karlovcu  –  JAVLJANJE UŽIVO
 
09:45   Novo srce – 18. emisija – Profesor Igor Kanižaj, docent na Fakultetu političkih znanosti podijelio je s nama kako je živjeti zavjete franjevačkog svjetovnog reda, biti roditelj i suprug i raditi na fakultetu. Ohrabrite se i osnažite za poslanje i svjedočenje vjere u svakodnevnom životu uz emisiju Novo srce. Urednik i voditelj:  fra Ivan Matić, voditelj Kuće susreta „Tabor“.(R)
 
11:00  SVETKOVINA SV. JOSIPA.  SVETA MISA – PRIJENOS UŽIVO –  Nacionalno svetište sv. Josipa u Karlovcu  –  Sveti Josip, čuvar i hranitelj Isusa i Marije, zaštitnik cijele Crkve, svake obitelji i Hrvatskog naroda na poseban način se štuje u Hrvatskoj. U svetkovini zaručnika BDM;  patrona očeva, muževa, zanatlija i radnika, budimo u zajedništvu crkve.
 
12:30  Svijet očima Vatikana – 63. epizoda (R)
 
13:00 Razlog nade – navještaj nedjeljnog evanđelja uz meditaciju i molitvu. Pripremimo se zajedno za svetkovinu nedjelje, otvorimo svoja srca i um Riječi, poslušajmo Radosnu vijest. (R)
 
13:20  Katolički kalendar – 3. KORIZMENA NEDJELJA (R)
 
13:30  Izdvojeno – informativna emisija – tjedni pregled
 
14:30 Kerigma – Vjera i djela – aktualne, zanimljive i raznolike teme sa zanimljivim gostima pozivaju nas na razmišljanje, ohrabruju nas i jačaju nadu. Razmišljamo uz tekstove iz Svetog pisma, slušamo razna svjedočanstva i priče, raspravljamo o aktualnostima, spajaući vjeru sad djelima. Urednik i voditelj: Dragan Soldo.
15:00 Tjedni vrtuljak – Vožnja na Vrtuljku nije nikada bila zabavnija! Svakoga tjedna naši mali voditelji upoznat će Vas sa zanimljivom temom, ispričanoj na originalan dječji način ! Priroda, glazba, knjige, slastice… niz je dug i tu ne prestaje! Na Tjednom vrtuljku ima mjesta za sve: djecu i odrasle! (R)
 
15:35 Inkvizicija – 2. epizoda  – dokumentarni serijal – Koja je prava istina o inkviziciji? Zašto je toliko krivih tumačenja povijesnih događaja? Ova dokumentarna serija govori o događajima inkvizicije koji su često pogrešno interpretirani. Snimana na izuzetnim lokacijama u šest prekrasnih europskih zemalja, kroz dramatski prikaz i uz pojašnjenja vrhunskih svjetskih stručnjaka, serija nas vodi nas na putovanje kroz mitove i krivovjerja otkrivajući pravu istinu. (R)
 
16:15 Moje srce za Irsku (My heart for Ireland, 2016) – dokumentarni film   – Zašto su crkve u Irskoj sve praznije posljednjih 30 godina? Zašto se sveprisutna i moćna Crkva našla na marginama Irskog društva? Kako oživjeti vjeru tog naroda koji je kroz povijest slao tisuće misionara po cijelom svijetu (iznjedrio)? Otac Gašpar ima rješenje. On dijeli radost Evanđelja sa ircima kroz svoj osmijeh i široko srce.
 
17:00 Dudo i prijatelji –  Hrvatska  je mala zemlja velikih sportskih rezultata. Mala zemlja u kojoj niču mladi sportaši koji grade svoj put do najsjajnijih sportskih uspjeha. Emisija je posvećena sportu, radu i sportskim uspjesima sportaša i klubova, promiče zdravlje, edukaciju i kulturu kroz razgovore s raznim ljudima iz svijeta sporta, te onima koji su ispisali i pišu stranice slavne hrvatske sportske povijesti. Voditelj: hrvatski olimpijac Dubravko Šimenc.
 
18:00 Razlog nade – navještaj nedjeljnog evanđelja uz meditaciju i molitvu. Pripremimo se zajedno za svetkovinu nedjelje, otvorimo svoja srca i um Riječi, poslušajmo Radosnu vijest. (R)
 
18:20 Katolički kalendar – 3. KORIZMENA NEDJELJA (R)
 
18:30  Naši stariji susjedi – 4. emisija – Svima koji pomažu ili žele pomoći svojim starijim susjedima, ali i samim starijim ljudima, uvijek mogu biti korisne nove spoznaje o procesu starenja kao i informacije o suočavanju s problemima koje donosi starija dob. Imajući to u vidu, Laudato televizija odlučila je napraviti emisiju ‘Naši stariji susjedi’ posvećenu problematici starijih ljudi. Namijenjena je ne samo starijima, već i svima onima koji se osjećaju pozvanima svoje vrijeme, znanje i suosjećanje podariti osobama starije životne dobi.
 
19:30 Moja katolička obitelj – crtana serija – sveti Josip
 
20:00  Susret u Riječi – 7. emisija – Književnost nadahnuta kršćanskim istinama, estetskim dosezima i etičkim postulatima nadahnjivala je i time oblikovala književno stvaralaštvo kulture zapadne hemisfere, koju zbog toga nazivamo i judeo-kršćanskom. Unutar tog civilizacijskog i kulturološkog  prostora stvarala se i oblikovala hrvatska kultura, oblikujući i bitne odrednice etničke samobitnosti i historijske svijesti. To se na poseban način očituje kroz govor hrvatske književnosti od njezinih početaka do danas. Razgovarajući s istaknutim hrvatskim književnicima, profesorima povijesti književnosti i književnim teoretičarima otkrivati ćemo velike i pomalo zaboravljene istine iz naše povijesti, kulturne baštine i naše duhovnosti kojom smo se svrstali u krug civilizacija zapadnoga svijeta. Ali isto tako, otkrivati ćemo i suvremenu književnost u Hrvatskoj i shvatiti kako je neodvojiva od svojih korijena, ma koliko se u nekim vremenima nastojalo te korijene presjeći. S demokratskim promjenama došla je i sloboda od ideoloških ograničenja i danas hrvatska književnost kršćanskog nadahnuća ostvaruje svoj suvereni prostor u hrvatskoj kulturi, ostvarujući pri tome najviše estetske domete. Radujemo se Susretu u Riječi! Urednik i voditelj: Đuro Vidmarović
 
21:15  Božanstvena komedija – 33.emisija –  U najgledanijoj emisiji u poznatom univerzumu ovoga puta progovaramo o hrani. I to iz više rakursa. Prvo ćemo se zapitati može li hrana služiti kao kompenzacija tj. sredstvo smirenja u stanju napetosti i stresa. Jedemo li i kad za tim nema potrebe i kako odrediti pravu mjeru u hrani? Kakve koristi imamo od discipliniranja i odricanja od hrane? Donosimo i slučaj ozdravljenja od teške bolesti uz pomoć 42-dnevnog posta! Kuhari i kulturnjaci iz Splita imaju svoju priču o hrani koju žele s nama podijeliti. Neki od gostiju su: p. Mijo Nikić DI, Ivan KlasnićRadoslav BužančićBraco Sanjin… Osim svega nabrojenog tu su i rubne uredničke perspektive, super truper skečevi i sva sila inovacija i kreativnosti. Dobar tek!
 
22:15 Povratak rasipnog sina – glazbeno scenski prikaz prispodobe o Izgubljenom sinu Zajednice Cenacolo izveden u KC Lisinski 2009. godine.
 
23:15  Izdvojeno – tjedni pregled svih emisija tijekom proteklog tjedna. (R)
 
00:00 HIMNA
 
00:02  Razlog nade – navještaj nedjeljnog evanđelja uz meditaciju i molitvu. Pripremimo se zajedno za svetkovinu nedjelje, otvorimo svoja srca i um Riječi, poslušajmo Radosnu vijest. (R)
 
00:20  Katolički kalendar – 3. KORIZMENA NEDJELJA (R)
 
00:30 Kerigma – Vjera i djela – aktualne, zanimljive i raznolike teme sa zanimljivim gostima pozivaju nas na razmišljanje, ohrabruju nas i jačaju nadu. Razmišljamo uz tekstove iz Svetog pisma, slušamo razna svjedočanstva i priče, raspravljamo o aktualnostima, spajaući vjeru sad djelima. Urednik i voditelj: Dragan Soldo. (R)
01:00 Susret u Riječi – 7. emisija – Književnost nadahnuta kršćanskim istinama, estetskim dosezima i etičkim postulatima nadahnjivala je i time oblikovala književno stvaralaštvo kulture zapadne hemisfere, koju zbog toga nazivamo i judeo-kršćanskom. Unutar tog civilizacijskog i kulturološkog  prostora stvarala se i oblikovala hrvatska kultura, oblikujući i bitne odrednice etničke samobitnosti i historijske svijesti. To se na poseban način očituje kroz govor hrvatske književnosti od njezinih početaka do danas. Razgovarajući s istaknutim hrvatskim književnicima, profesorima povijesti književnosti i književnim teoretičarima otkrivati ćemo velike i pomalo zaboravljene istine iz naše povijesti, kulturne baštine i naše duhovnosti kojom smo se svrstali u krug civilizacija zapadnoga svijeta. Ali isto tako, otkrivati ćemo i suvremenu književnost u Hrvatskoj i shvatiti kako je neodvojiva od svojih korijena, ma koliko se u nekim vremenima nastojalo te korijene presjeći. S demokratskim promjenama došla je i sloboda od ideoloških ograničenja i danas hrvatska književnost kršćanskog nadahnuća ostvaruje svoj suvereni prostor u hrvatskoj kulturi, ostvarujući pri tome najviše estetske domete. Radujemo se Susretu u Riječi! Urednik i voditelj: Đuro Vidmarović (R)
 
02:00 Dudo i prijatelji –  Hrvatska  je mala zemlja velikih sportskih rezultata. Mala zemlja u kojoj niču mladi sportaši koji grade svoj put do najsjajnijih sportskih uspjeha. Emisija je posvećena sportu, radu i sportskim uspjesima sportaša i klubova, promiče zdravlje, edukaciju i kulturu kroz razgovore s raznim ljudima iz svijeta sporta, te onima koji su ispisali i pišu stranice slavne hrvatske sportske povijesti. Voditelj: hrvatski olimpijac Dubravko Šimenc. (R)
 
03:00 Izdvojeno – tjedni pregled svih emisija tijekom proteklog tjedna  (R)
 
04:00  Razlog nade – navještaj nedjeljnog evanđelja uz meditaciju i molitvu. Pripremimo se zajedno za svetkovinu nedjelje, otvorimo svoja srca i um Riječi, poslušajmo Radosnu vijest. (R)
 
04:15  Katolički kalendar  – 3. KORIZMENA NEDJELJA (R)
 
04:30  SVETKOVINA SV. JOSIPA.  SVETA MISA – snimka prijenosa –  Nacionalno svetište sv. Josipa u Karlovcu  –  Sveti Josip, čuvar i hranitelj Isusa i Marije, zaštitnik cijele Crkve, svake obitelji i Hrvatskog naroda na poseban način se štuje u Hrvatskoj. U svetkovini zaručnika BDM;  patrona očeva, muževa, zanatlija i radnika, budimo u zajedništvu crkve. (R)
 
05:30  Susret u Riječi – 7. emisija – Književnost nadahnuta kršćanskim istinama, estetskim dosezima i etičkim postulatima nadahnjivala je i time oblikovala književno stvaralaštvo kulture zapadne hemisfere, koju zbog toga nazivamo i judeo-kršćanskom. Unutar tog civilizacijskog i kulturološkog  prostora stvarala se i oblikovala hrvatska kultura, oblikujući i bitne odrednice etničke samobitnosti i historijske svijesti. To se na poseban način očituje kroz govor hrvatske književnosti od njezinih početaka do danas. Razgovarajući s istaknutim hrvatskim književnicima, profesorima povijesti književnosti i književnim teoretičarima otkrivati ćemo velike i pomalo zaboravljene istine iz naše povijesti, kulturne baštine i naše duhovnosti kojom smo se svrstali u krug civilizacija zapadnoga svijeta. Ali isto tako, otkrivati ćemo i suvremenu književnost u Hrvatskoj i shvatiti kako je neodvojiva od svojih korijena, ma koliko se u nekim vremenima nastojalo te korijene presjeći. S demokratskim promjenama došla je i sloboda od ideoloških ograničenja i danas hrvatska književnost kršćanskog nadahnuća ostvaruje svoj suvereni prostor u hrvatskoj kulturi, ostvarujući pri tome najviše estetske domete. Radujemo se Susretu u Riječi! Urednik i voditelj: Đuro Vidmarović (R)
 
06:00 Božanstvena komedija – 33.emisija –  U najgledanijoj emisiji u poznatom univerzumu ovoga puta progovaramo o hrani. I to iz više rakursa. Prvo ćemo se zapitati može li hrana služiti kao kompenzacija tj. sredstvo smirenja u stanju napetosti i stresa. Jedemo li i kad za tim nema potrebe i kako odrediti pravu mjeru u hrani? Kakve koristi imamo od discipliniranja i odricanja od hrane? Donosimo i slučaj ozdravljenja od teške bolesti uz pomoć 42-dnevnog posta! Kuhari i kulturnjaci iz Splita imaju svoju priču o hrani koju žele s nama podijeliti. Neki od gostiju su: p. Mijo Nikić DI, Ivan KlasnićRadoslav BužančićBraco Sanjin… Osim svega nabrojenog tu su i rubne uredničke perspektive, super truper skečevi i sva sila inovacija i kreativnosti. Dobar tek! (R)
 
07:00  Izdvojeno – tjedni pregled svih emisija tijekom proteklog tjedna. (R)
 
07:58  INFOKANAL

 

Da biste komentirali, prijavite se.