Laudato TV program za srijedu 11.01.2017.

Iz programa izdvajamo: u 8:30h pogledajte Prozor sv. Josipa u kojem donosimo priču kako je jedan sramežljivi dečko trebao malo pomoći i na njegovu molitvu se javio odvažni sveti Josip, Marijin zaručnik; a u 9:45h budite uživo na trgu Sv. Petra u emisiji Papa s nama.
Autor: Laudato/N.B. Photo: Laudato srijeda, 11. siječnja 2017. u 18:37

08:00  Minute za tebe – Evanđelje dana
 
08:05  Katolički kalendar –  Sveti Higin
 
08:15  Izdvojeno – informativna emisija (R)
 
08:30  Prozor sv. Josipa – 35. emisija  –Prišli biste djevojci, a ne znate kako? Jedan sramežljivi dečko trebao je malo pomoći i na njegovu molitvu se javio odvažni sveti Josip, Marijin zaručnik. Je li dečko sada suprug mlade dame i ima li ova priča sretan kraj otkrijte u novoj emisiji “Prozor svetog Josipa”. Naš prozor otvaramo i ove srijede. Voditelj:  rektor Nacionalnog svetišta sv. Josipa u Karlovcu mons. Antun Sente, ml.
 
08:55  Moja katolička obitelj – crtani film
 
09:45  Papa s nama – UŽIVO – Opća audijencija pape Franje s Trga sv. Petra u Vatikanu – aktualni i autentični prijem Papinih poruka, u trenutku kad ih izriče cijelom svijetu.
 
10:55  Blagoslovljen tek – U emisiji ”Blagoslovljen tek”, njen voditelj Rafael Dropulić Rafo obilazi Hrvatsku i u goste dolazi ljudima koji osim što dobro kuhaju imaju i snažno svjedočanstvo vjere. (R)
 
11:30  Zlatni savjeti – 03. emisija – Želite li saznati kako biti zdrav, vitalan, zadovoljan, koristiti ljekovita svojstva biljaka, živjeti u skladu s prirodom te uspješno voditi svoje kućanstvo? Gledajte emisiju ”Zlatni savjeti” i isprobajte praktične savjete fra Jure Marčinkovića koje je cijeloga života prikupljao diljem svijeta. (R)
 
12:00  Molitva Anđeo Gospodnji
 
12:02  G.K. Chesterton „Apostol zdravog razuma“ – 3. epizoda – U emisiji koja vas potiče na razmišljanje, Dale Ahlquist predsjednik Američkog čestertonijanskog društva uz scensko uprizorenje gl  umca Chucka Chalberga, predstavlja nam život i djelo Gilberta Ketiha Chestertona, velikog engleskog književnika, teologa, filozofa i obraćenika s početka 20. stoljeća, koji je boreći se za Vjeru i Crkvu dobivši dobio počasni naslov Apostol zdravog razuma. (R)
 
12:25 Križarski ratovi – 3. epizoda – dokumentarni serijal u produkciji EWTN-a. U povijesti kršćanstva hodočašća su imala važnu ulogu u vjerskom i pokajničkom životu kršćana. Od Kristova vremena, najvažnija odredišta hodočašća bila su u Svetoj zemlji, a najčešće Jeruzalem. Ovo je priča koja rasvjetljuje vječna pitanja o motivima i ciljevima Križarskih ratova.
 
12:58  INFOKANAL
 
13:00  Minute za tebe – Evanđelje dana (R)
 
13:05  Katolički kalendar – Sveti Higin (R)
 
13:15  Izdvojeno – informativna emisija (R)
 
13:30  Prozor sv. Josipa – 35. emisija  – Zavirite kroz prozor svetog Josipa u emisiji bogatoj zanimljivim pričama i svjedočanstvima. Voditelj: rektor Nacionalnog svetišta sv. Josipa u Karlovcu mons. Antun Sente, ml. (R)
 
14:00  Šahovnica –  14.emisija – Naše goste, intelektualce i stručnjake za koje smatramo da bi trebali dobiti više medijskog prostora u hrvatskim medijima, povezuje jedno: ljubav prema Hrvatskoj i želja da naša domovina bude mjesto ugodnog življenja svima. Tražimo, analiziramo i nudimo rješenja na pitanje zašto još nemamo Hrvatsku kakvu zaslužujemo i kakvu sanjamo. Urednica i voditeljica: Nada Prkačin (R)
 
15:00  Recepti oca Lea – 3.  emisija – emisija u kojoj o. Leo Patalinghug kuha i naviješta Radosnu vijest. (R)
 
15:35  VINA CROATIA VINA MOSAICA  –– 8. epizoda ––  Plavac Mali, Babić –– Zabavno putopisna emisija s područja enologije. U svakoj epizodi upoznajemo se sa nekoliko sorti grožđa, vina i gastro ponudu Hrvatskih vinskih regija. Promatramo pejzaže i povijesne znamenitosti regija, kao i arheološke i povijesne dokumente vezane uz vinogradarstvo i vinarstvo. Posjećujemo vinograde, vinske podrume i vinarije i predstavljamo izvrsna hrvatska vina i njihove specifičnosti te snubljivanje s hranom. Urednica i voditeljica: Vesna Šijak Gabaj (R)
 
16:10  Jeste li znali – 38. emisija – Danas je posebno osjetljiva tema ona o spolnom odgoju osobito u javnim institucijama. O programu “Teenstar” koji nudi odredjenu edukaciju u vezi spolnog odgoja govori gošća prof. Kristina Pavlović.
 
17:00  G.K. Chesterton „Apostol zdravog razuma“ – 3. epizoda – U emisiji koja vas potiče na razmišljanje, Dale Ahlquist predsjednik Američkog čestertonijanskog društva uz scensko uprizorenje glumca Chucka Chalberga, predstavlja nam život i djelo Gilberta Ketiha Chestertona, velikog engleskog književnika, teologa, filozofa i obraćenika s početka 20. stoljeća, koji je boreći se za Vjeru i Crkvu dobivši dobio počasni naslov Apostol zdravog razuma. (R)
 
17:30 Križarski ratovi – 3. epizoda – dokumentarni serijal u produkciji EWTN-a. U povijesti kršćanstva hodočašća su imala važnu ulogu u vjerskom i pokajničkom životu kršćana. Od Kristova vremena, najvažnija odredišta hodočašća bila su u Svetoj zemlji, a najčešće Jeruzalem. Ovo je priča koja rasvjetljuje vječna pitanja o motivima i ciljevima Križarskih ratova. (R)
 
17:59  INFOKANAL
 
18:00  Minute za tebe – Evanđelje dana (R)
 
18:05  Katolički kalendar – Sveti Higin (R)
 
18:15  Izdvojeno – informativna emisija
 
18:30  Prozor sv. Josipa – 35. emisija  – Zavirite kroz prozor svetog Josipa u emisiji bogatoj zanimljivim pričama i svjedočanstvima. Voditelj:  rektor Nacionalnog svetišta sv. Josipa u Karlovcu mons. Antun Sente, ml. (R)
 
19:00  Šahovnica –  14.emisija – Naše goste, intelektualce i stručnjake za koje smatramo da bi trebali dobiti više medijskog prostora u hrvatskim medijima, povezuje jedno: ljubav prema Hrvatskoj i želja da naša domovina bude mjesto ugodnog življenja svima. Tražimo, analiziramo i nudimo rješenja na pitanje zašto još nemamo Hrvatsku kakvu zaslužujemo i kakvu sanjamo. Urednica i voditeljica: Nada Prkačin (R)
 
20:05  Papa s nama – Opća audijencija pape Franje s Trga sv. Petra u Vatikanu – aktualni i autentični prijem Papinih poruka, u trenutku kad ih izriče cijelom svijetu.  (R)
 
21:15  Život za Hrvatsku – dokumentarni film – Miro Barešić se početkom srpnja 1991. vratio u Domovinu, ali je poginuo već u prvoj akciji 31. srpnja pokraj Miranja Donjeg, u zaleđu zavičajnih Pakoštana. S obzirom da okolnosti njegove smrti nisu bile adekvatno profesionalno istražene, kao i na činjenicu da su u to vrijeme ključne pozicije u sigurnosno-obavještajnom aparatu držali njegovi dojučerašnji neprijatelji, u znantnom dijelu javnosti prevladava mišljenje da Barišićeva pogiblja nije bila slučajna. Kao takova, i dandanas je ostala jedan od nerazjašnjenih misterija Domovinskog rata.
 
22:30 U ime naroda – dokumentarni film – Film redateljice Nade Prkačin u Laduato produkciji dokumentirana je istina o pozadini komunističkih ubojstava u Dubrovniku i okolici 1944. godine. Osim što razotkriva događaje na Orsuli i Daksi i krivce za zločine, film povlači paralelu s današnjim političkim zbivanjima u Hrvatskoj i daje odgovor na pitanje: koja je veza između prošlosti i sadašnjosti i zašto bez istine o prošlosti Hrvatska ne može imati budućnost za koju su se borili hrvatski branitelji u Domovinskom ratu. (R)
 
23:30  Izdvojeno – informativna emisija (R)
 
23:45  INFOKANAL
 
00:00  HIMNA
 
00:02  Minute za tebe – Evanđelje dana (R)
 
00:07  Katolički kalendar – Sveti Higin (R)
 
00:15  Prozor sv. Josipa – 35. emisija  – Zavirite kroz prozor svetog Josipa u emisiji bogatoj zanimljivim pričama i svjedočanstvima. Voditelj:  rektor Nacionalnog svetišta sv. Josipa u Karlovcu mons. Antun Sente, ml. (R)
 
00:45  VINA CROATIA VINA MOSAICA  – 3. epizoda – Pošip, Maraština, Gegić – Zabavno putopisna emisija s područja enologije. U svakoj epizodi upoznajemo se sa nekoliko sorti grožđa, vina i gastro ponudu Hrvatskih vinskih regija. Promatramo pejzaže i povijesne znamenitosti regija, kao i arheološke i povijesne dokumente vezane uz vinogradarstvo i vinarstvo. Posjećujemo vinograde, vinske podrume i vinarije i predstavljamo izvrsna hrvatska vina i njihove specifičnosti te snubljivanje s hranom. Urednica i voditeljica: Vesna Šijak Gabaj
 
01:20 Papa s nama – Opća audijencija pape Franje s Trga sv. Petra u Vatikanu – aktualni i autentični prijem Papinih poruka, u trenutku kad ih izriče cijelom svijetu.  (R)
 
02:30  Život za Hrvatsku – dokumentarni film – Miro Barešić se početkom srpnja 1991. vratio u Domovinu, ali je poginuo već u prvoj akciji 31. srpnja pokraj Miranja Donjeg, u zaleđu zavičajnih Pakoštana. S obzirom da okolnosti njegove smrti nisu bile adekvatno profesionalno istražene, kao i na činjenicu da su u to vrijeme ključne pozicije u sigurnosno-obavještajnom aparatu držali njegovi dojučerašnji neprijatelji, u znantnom dijelu javnosti prevladava mišljenje da Barišićeva pogiblja nije bila slučajna. Kao takova, i dandanas je ostala jedan od nerazjašnjenih misterija Domovinskog rata. (R)
 
03:45  Izdvojeno – informativna emisija  (R)
 
03:59  INFOKANAL
 
04:00  Minute za tebe – Evanđelje dana
 
04:05 Katolički kalendar  – Sveti Higin (R)
 
04:15 Jeste li znali – 34. emisija – Palotinci su na naše prostore stigli u prošlom stoljeću, a danas se nalaze na par mjesta u Hrvatskoj. U ovoj emisiji saznajte tko je s. Vinko Pallotti, te se pobliže upoznajte s radom i duhovnošću palotinaca. Gost je p. Vinko Sudar.
 
05:00 Prozor sv. Josipa – 35. emisija  – Zavirite kroz prozor svetog Josipa u emisiji bogatoj zanimljivim pričama i svjedočanstvima. Voditelj:  rektor Nacionalnog svetišta sv. Josipa u Karlovcu mons. Antun Sente, ml. (R)
 
05:30 Papa s nama – Opća audijencija pape Franje s Trga sv. Petra u Vatikanu – aktualni i autentični prijem Papinih poruka, u trenutku kad ih izriče cijelom svijetu.  (R)
 
06:40  Izdvojeno – informativna emisija  (R)
 
07:00  U ime naroda – dokumentarni film – Film redateljice Nade Prkačin u Laduato produkciji dokumentirana je istina o pozadini komunističkih ubojstava u Dubrovniku i okolici 1944. godine. Osim što razotkriva događaje na Orsuli i Daksi i krivce za zločine, film povlači paralelu s današnjim političkim zbivanjima u Hrvatskoj i daje odgovor na pitanje: koja je veza između prošlosti i sadašnjosti i zašto bez istine o prošlosti Hrvatska ne može imati budućnost za koju su se borili hrvatski branitelji u Domovinskom ratu. (R)

07:59  INFOKANAL

 

Da biste komentirali, prijavite se.