Laudato TV program za srijedu 21.8.2019.

Iz programa izdvajamo: 22:20 Faustina – apostol Božjeg milosrđa (1994), igrani film. Film donosi priču o mističnim iskustvima sv. Faustine kao redovnice u samostanu u Poljskoj početkom 20. stoljeća. Sve se temelji na njenim vlastitim spisima iz njezinog “Dnevnika”, koji je postao svjetski poznat. Papa Ivana Pavo II. kanonizirao ju je 2000. godine kao prvu sveticu novog tisućljeća. Redatelj: Miroslaw Bork.
Autor: Laudato/M.P. Photo: Laudato utorak, 20. kolovoza 2019. u 14:01

7:45 Minute za tebe, vjerska emisija
 
7:50 Katolički kalendar, sv. Pio X.,papa, vjerska emisija
 
8:00 Mali katekizam, vjerska emisija. Mali katekizam nam objašnjava što znači da je Bog Trojedini.
 
8:03 Zgode Emily i Alexandera, crtana serija. U Rusiju kad dođu Emily i Alexander se ponašaju kao pravi moskovski miševi.
 
8:27 Mali katekizam, vjerska emisija. Znate li kako možemo sažeti vjeru u Sveto Trojstvo? Mali katekizam zna.
 
8:45 Prozor sv. Josipa, emisija. Ivana Maradin, studentica iz Karlovca, u emisiji progovara o mons. Radanoviću te o molitvenoj zajednici Križara.
 
9:00 Čujte i počujte, informativna emisija. Ana Mari je hrabra mama koja treba našu pomoć. U sedmom mjesecu trudnoće dijagnosticiran joj je tumor na dojci. Malenog Matijasa morala je hitno roditi kako bi spasila život i njemu i sebi. Liječnici su prognozirali da će Ana Mari preživjeti samo nekoliko dana, no unatoč tome ona je i danas živa, ali i dalje treba našu pomoć. O njezinoj i  priči njezine obitelji Josip Bartulić razgovara s ‘hrabrim tatom’, njezinim suprugom Dinom Ljutićem.
 
9:20 Izdvojeno, informativna emisija
 
9:30 Papa s nama, prijenos. Kako biti autentičan kršćanin? Kako produbiti odnos s Bogom? Zajedno s nama potražite odgovor u emisiji ”Papa s nama”. S trga svetog Petra u Vatikanu donosimo uživo Papine kateheze na hrvatskom jeziku. Stručni suradnik: don Mihovil Kurkut. Voditeljica: Diana Tikvić.
 
10:35 Svijet očima Vatikana, informativna emisija
 
11:00 Život i zdravlje, emisija. Jedan od načina njegovanja djetetove duhovne dimenzije je i vjerski odgoj. O njegovoj važnosti govorimo s nadbiskupom i metropolitom đakovačko-osječki mons. Đurom Hranićem i prof. dr sc. Ivicom Pažinom s Bogoslovnog fakulteta Đakovu.
 
12:00 Anđeo Gospodnji, molitva
 
12:15 Svjedočanstva, emisija. Mnogi žele susresti osobu Isusa Krista i pitaju se kako učiniti prvi korak? Poslušajte kako se dogodio nenadani susret s Isusom, u 2 sata poslije pola noći. Njegova prisutnost bila je jasna, u miru, bio je to doživljaj koji ne prestaje. Poslušajte svjedočanstvo vjeroučitelja, pisca, voditelja molitvene zajednice Presvetih rana Isusovih Bože Baruna.
 
13:000 Izdvojeno, informativna emisija
 
13:15 Dudo i prijatelji, emisija o sportu. Iako su svoju natjecateljsku karijeru završile, gošće emisije Dudo i prijatelji i dalje su posvećene svojoj velikoj ljubavi, a to je Judo. Jedna od njih je osnovala judo klub “Fuji” u kojem predano radi s djecom koja imaju neki oblik invaliditeta. Ona se zove Marina Drašković, a s nama u studiju bila jei predsjednica Hrvatskog judo saveza Sanda Čorak.
 
14:00 More milosrđa, kontakt emisija. Pred njegovom ispovjedaonicom u Zagrebačkoj katedrali uvijek je red – ovoga puta u Moru milosrđa gostovao je jedan od najpopularnijih hrvatskih ispovjednika mons. Jorge Ramos, iz Prelature Opusa Dei, a o liku modernog muškarca s krunicom u ruci svjedočio je laik Ivan Prskalo. Urednica i voditeljica emisije ovoga Mora milosrđa bila je Diana Tikvić, urednica s Hrvatske katoličke mreže.
 
16:00 Moja Hrvatska, emisija. Kakva je bila uloga Diane Budisavljević u zbrinjavanju ratom stradale djece s Kozare? Kakva je bila organizacija humanitarne pomoći u doba Neovisne države Hrvatske za sve koji su ostajali bez svojih domova? Tko je pomagao a tko odmagao ublažiti strašne ratne posljedice? Dokumenti potvrđuju što se uistinu zbivalo. Gost emisije istraživač i publicist Igor Vukić. Emisiju uređuje i vodi Nada Prkačin.
 
17:00 Jeste li znali?, emisija. Što nam Sveto pismo govori o Mariji? Kako je odgojena, kako je provela svoj život i u čemu nam može biti uzor? Je li Marija zaista ispjevala hvalospjev “Veliča”? Što Crkva vjeruje o Mariji? O tim i drugim pitanjima vezanima uz našu dragu Gospu u emisiji “Jeste li znali” govori bibličarka dr. s. Silvana Fužinato.
 
18:00 Izdvojeno, informativna emisija
 
18:27 Katolički kalendar, sv. Pio X, vjerska emisija
 
18:30 Sveta Misa: Zagreb, prijenos
 
19:00 Prozor sv. Josipa, emisija. Ivana Maradin, studentica iz Karlovca, u današnjoj emisiji progovara o mons. Radanoviću, o molitvenoj zajednici Križara.
 
19:25 Vidljivi tragovi, emisija. Posljednja Sinoda u Rimu održana je u listopadu 2018. Bila je posvećena mladima, a na njoj je sudjelovao mons. Marko Semren, pomoćni biskup banjolučki.
 
20:00 Blagoslovljen tek, kulinarska emisija. U ovoj epizodi Blagoslovljenog teka upoznajte Ivanu i Katarinu, simpatične dvije djevojke koje spaja ljubav prema Marijinim obrocima. Poslušajte koliko volontiranje za Marijine obroke ispunja srce te kako je bilo susresti djecu koja primaju Marijine obroke u Beninu u Africi, kuda idu hrvatske donacije! Nisu se pripremali Marijini obroci, već pohane palačinke u slanoj verziji, punjene mljevenim mesom s dodacima.
 
20:40 Otvori spomenar, intervju. Slike jednog od najpoznatijeg hrvatskog slikara Josipa Botterija Dinija odmaraju oči i hrane dušu. Prepoznatljiv po nebeskim bojama i sakralnim motivima, gospodin Botterije u emisiji “Otvori spomenar” govorio je o svojem djetinjstvu, slikarskim početcima, putu do uspjeha i važnosti Božje prisutnosti u njegovom životu.
 
21:15 Papa s nama, snimka. Kako biti autentičan kršćanin? Kako produbiti odnos s Bogom? Zajedno s nama potražite odgovor u emisiji ”Papa s nama”. S trga svetog Petra u Vatikanu donosimo uživo Papine kateheze na hrvatskom jeziku. Stručni suradnik: don Mihovil Kurkut. Voditeljica: Diana Tikvić.
 
22:20 Faustina – apostol Božjeg milosrđa (1994), igrani film. Film donosi priču o mističnim iskustvima sv. Faustine kao redovnice u samostanu u Poljskoj početkom 20. stoljeća. Sve se temelji na njenim vlastitim spisima iz njezinog “Dnevnika”, koji je postao svjetski poznat. Papa Ivana Pavo II. kanonizirao ju je 2000. godine kao prvu sveticu novog tisućljeća. Redatelj: Miroslaw Bork.
 
23:40 Moja Ljiljo (2018), kratkometražni igrani film. Filmska radnja je svojevrstan isječak dijela duhovnog puta sestre Ljilje, koja živi posvećen život unutar reda sestara milosrdnica. Pripremajući se za blagdan utemeljiteljice svojega reda, sestra Ljilja naiđe na nedoumice u razmatranju žrtve… Ulogu sestre Ljilje tumači glumica Iva Marijanović, dok je u ulozi sestre Ane Mirela Brekalo Popović,, a u ulozi sestre Agate Marija Kohn. Redatelj i scenarist filma je debitant Hrvoje Župarić, a producenti su Hrvoje Župarić i Tiha Gudac. Film je nastao u produkciji Kinoteka uz podrški produkcije Antitalent.
 
0:00 Himna
 
0:02 Izdvojeno, informativna emisija
 
0:10 Prozor sv. Josipa, emisija. Ivana Maradin, studentica iz Karlovca, u emisiji progovara o mons. Radanoviću te o molitvenoj zajednici Križara.
 
0:30 Jeste li znali?, emisija. Što nam Sveto pismo govori o Mariji? Kako je odgojena, kako je provela svoj život i u čemu nam može biti uzor? Je li Marija zaista ispjevala hvalospjev “Veliča”? Što Crkva vjeruje o Mariji? O tim i drugim pitanjima vezanima uz našu dragu Gospu u emisiji “Jeste li znali” govori bibličarka dr. s. Silvana Fužinato.
 
1:15 Majka Angelica, emisija. Majka Angelica govori o don Ivanu Boscu, utemeljitelju salezijanaca, redovnika koji se na poseban način posvećuju odgoju mladih. ‘Odjednom sam ugledao vojsku dječaka od kojih sam mnoge poznavao, kao i mnoge koje nisam poznavao. Nepregledna skupina mladića mi se približavala, a na čelu im je bio Dominik Savio’, opisuje don Bosco jedno svoje snoviđenje koje je naznačilo njegov poziv.
 
2:15 Vidljivi tragovi, emisija. Posljednja Sinoda u Rimu održana je u listopadu 2018. Bila je posvećena mladima, a na njoj je sudjelovao mons. Marko Semren, pomoćni biskup banjolučki.
 
3:00 Blagoslovljen tek, kulinarska emisija. U ovoj epizodi Blagoslovljenog teka upoznajte Ivanu i Katarinu, simpatične dvije djevojke koje spaja ljubav prema Marijinim obrocima. Poslušajte koliko volontiranje za Marijine obroke ispunja srce te kako je bilo susresti djecu koja primaju Marijine obroke u Beninu u Africi, kuda idu hrvatske donacije! Nisu se pripremali Marijini obroci, već pohane palačinke u slanoj verziji, punjene mljevenim mesom s dodacima.
 
3:35 Vijesti iz Svete Zemlje, informativna emisija
 
4:00 Papa s nama, snimka. Kako biti autentičan kršćanin? Kako produbiti odnos s Bogom? Zajedno s nama potražite odgovor u emisiji ”Papa s nama”. S trga svetog Petra u Vatikanu donosimo uživo Papine kateheze na hrvatskom jeziku. Stručni suradnik: don Mihovil Kurkut. Voditeljica: Diana Tikvić.
 
5:05 Povratak kući, emisija. Svjedočanstvo oca Johna Lipscomba, bivšeg episkopalnog biskupa, koji govori o svom obraćenju na katoličanstvo te o duhovnim izazovima oženjenog svećenika.
 
6:00 Zlatni savjeti, emisija o zdravlju. Pretpostavlja se kako od reumatskih bolesti u svijetu boluje svaka druga žena i svaki šesti muškarac. Također, polovina bolesnih mora zbog reumatskih tegoba u prijevremenu mirovinu. Kako liječiti remu, odnosno kostobolju i zglobobolju na prirodan način u novoj epizodi Zlatnih savjeta donosi fra Juro Marčinković.
 
6:40 Život i zdravlje, emisija. Jedan od načina njegovanja djetetove duhovne dimenzije je i vjerski odgoj. O njegovoj važnosti govorimo s nadbiskupom i metropolitom đakovačko-osječki mons. Đurom Hranićem i prof. dr sc. Ivicom Pažinom s Bogoslovnog fakulteta Đakovu.
 

Da biste komentirali, prijavite se.