Laudato TV program za utorak 12.9.2017.

Iz programa izdvajamo: u 20:00 Moja Hrvatska – Premještanje HOS-ove ploče, požari u Dalmaciji, koalicija HDZ – HNS, fašizam i antifašizam, komunistička idolatrija, nekažnjeni zločini nad Hrvatima u Domovinskom ratu, samo su neke od tema koje će prokomentirati gost “Moje Hrvatske” odvjetnik Željko Olujić. Emisiju uređuje i vodi Nada Prkačin.
Autor: Laudato/J.B. Photo: Laudato utorak, 12. rujna 2017. u 20:23

07:45   Minute za tebe – Evanđelje dana

07:50   Katolički kalendar – Presveto Ime Blažene Djevice Marije

08.00   Mali katekizam  – Na koji se način Bog objaljuje čovjeku? Kratko, jasno i nacrtano! Odgovori na velika pitanja pojednostavljeni u crtežu i govoru. Edukativni serijal.

08:03   Zgode Emily i Alexandera – Emily i Alexander uvijek zajedno putuju. Gdje god ima kakva zgoda, oni će je prvi vidjeti. Crtani serijal.

08:27   Mali katekizam,  edukativni serijal

08:30   Mali veliki – Tema: Početak nove školske godine. Naučite od onih najmanjih odgovore na pitanja velikih. Mudri i dosjetljivi dječji odgovori zabavljaju i tjeraju na razmišljanje. Voditeljica: Vida Tunguz. Dječji program.

08:35   Credo – Je li Isus uskrsnuo? Edukativni serijal koji objašnjava vjerovanje Katoličke Crkve na jednostavan i pristupačan način.

8:40     Sv. Bernardica, igrani dječji film

10:00   Prosudbe, društveno-politička emisija

11:00   Što nam kaže Sveto pismo, obrazovna emisija

11:30   Novo srce – fra Ivan Matić, životne priče i svjedočanstva

12:00   Molitva Anđeo Gospodnji

12:05   In familia Dei, obiteljska emisija.  “In Familia Dei” želi govoriti o ljepoti i izazovima kršćanskoga braka i obitelji. Bog nosi naše obitelji na svom dlanu. Ali kako Gospodinu dopustiti da bude dio naše obitelji i na koji način staviti svoju svakodnevicu u Njegove ruke, pitanje je na koje zajedno tražimo odgovor u emisiji In Familia Dei. U prvoj emisiji In Familia Dei upoznajemo supružnike Adanić. Ovi roditelji šestorice sinova i jednog koji je preselio k Ocu nebeskom, u braku su deset godina. Poslušajte njihovo dirljivo svjedočanstvo bračne i obiteljske ljubavi koja se napaja na izvoru Božje ljubavi. Uređuje i vodi Diana Tikvić.

13:00   Minute za tebe – Evanđelje dana

13:05   Katolički kalendar – Presveto Ime Blažene Djevice Marije

13:15   Izdvojeno, informativna emisija

13:30   Pobjeda prečistog srca – Pobjeda prečistog srca (2017), dokumentarni film. Film prikazuje doživljaje vezane uz ukazanja Gospe u Fatimi 1917. godine i pobožnost Gospi u Međugorju od 1981. g. Bogat svjedočanstvima brojnih hodočasnika, snimkama mjesta ukazanja i posebnih događaja, film želi naglasiti poruku Gospe: „ Moje bezgrešno srce će pobijediti“, ljubav i dobro pobjeđuju uz vjeru. Gospa u Fatimi je poručila: „Molite krunicu svaki dan da bi svijetom zavladao mir i okončao rat!“ I na našim prostorima osvjedočeni smo kako milijuni hodočasnika dolaskom u Međugorje postaju uronjeni u zadivljujuću i sabranu molitvu Crkve na svim jezicima, koja se stapa u živi uzdah koji se uzdiže k Bogu. Mir koji dolazi od Boga poput rose spušta se i obuzima srca koja bivaju otvorena nježnom Majčinskom prisutnošću i brižnim dodirom. Ovaj film svjedoči o milostima pobožnosti, nastoji ohrabriti nadu i pozvati na put vjere. Autorica: Dea Boić, 1955., Zagreb. Autorica brojnih dokumentarnih filmova. Potpisuje scenarij i režiju nagrađivanih promotivnih i turističkih filmova i tv spotova. Snimatelji: Andrej Bunić, Mirko Vojanić, Dražen Travaš, montažer: Andrej Bunić, glazbu birale: Denis Vasilj i autorica.

14:15   Katoličanstvo Marija, Majka Božja. U ovoj epizodi, biskup Barron majstorski povezuje svjedočanstvo Katoličke vjere u Boga koji se otkrio u Isusu Kristu sa živom praksom štovanja prema Isusovoj majci. Marija se objašnjava kao stalna prisutnost u životu Crkve. Biskup Barron putuje do ruševnih skromnih ostataka Marijine kuće u Nazaretu, do ruševina drevnog grada Efeza te do velikih marijanskih svetišta u Lourdesu i Guadalupe kako bi što jasnije prikazao Crkveno učenje o Mariji kao Majci Božjoj, o Bezgrješnom Začeću i dogmi Uznesenja. Edukativni serijal.

15:15   Zlatni savjeti, praktični savjeti

16:00   Susret u  Riječi, kulturni program

17:00   Prosudbe, društveno-politička emisija

18:00   Minute za tebe – Evanđelje dana

18:05   Katolički kalendar – religijski

18:15   Izdvojeno, informativna emisija

18:45   Duhovno blago Komušine – Duhovno blago Komušine (2005), dokumentarni film. Dokumentarni film Marija Raguža. U filmu su predstavljene moralne, vjerske te nacionalne vrednote komušanskog puka, koji je usprkos ratnim razaranjima i životu u prognanstvu održao tradicije i vrednote svojih pradjedova. Predstavili su se i mladi svećenici iz komušanskog kraja, kojih ukupno ima 9. Osim njih komušanski kraj dao je i tri redovnice. Kroz cijeli film, u kojem sudjeluju i mnogi vidni predstavnici Katoličke Crkve, kao mons. Pero Sudar, poručuje se Komušancima da ne zaborave na svoje krajeve, svoju Gospu, svoju vjeru.

20:00 Moja Hrvatska – Premještanje HOS-ove ploče, požari u Dalmaciji, koalicija HDZ – HNS, fašizam i antifašizam, komunistička idolatrija, nekažnjeni zločini nad Hrvatima u Domovinskom ratu, samo su neke od tema koje će prokomentirati gost “Moje Hrvatske” odvjetnik Željko Olujić. Emisiju uređuje i vodi Nada Prkačin.

21:15   Majka Angelica – Život i djelo – Majka Angelica – Život i djelo (Mother Angelica: Her life and legacy, 2016), dokumentarni film. Kako je časna sestra klarisa 1981. godine iz zatvorenog samostana bez znanja o medijima i tehnologiji te sa samo 200 dolara pokrenula televiziju Eternal World Catholic Network (EWTN), koja je danas najveća katolička medijska kuća na svijetu? Majka Angelica je prva žena u svijetu koja je osnovala i vodila televizijsku kuću, a sve je počelo u običnoj garaži samostana, u Birminghamu, Alabami. Potpora televiziji počela je dolaziti sa svih strana i na nevjerojatne načine, od ljudi iz cijelog svijeta koji su osjetili poticaj da joj pomognu u njenom naumu. Ova kontemplativna časna sestra postala je jedna od najgledanijih evangelizatora i branitelja katoličke vjere i tradicije u cijelom svijetu, a njezina televizijska kuća postala je medijski mogul. Pogledajte nevjerojatnu priču o ustrajnosti, vjeri i hrabrosti te o potpunom povjerenju u Božji naum.

21:50   Marija fest I. dio, snimka koncerta

23:15   Novo srce – fra Ivan Matić, životne priče i svjedočanstva

00:00   Himna

00:02   Izdvojeno, informativna emisija

00:20   Susret u  Riječi, kulturni

01:15   Zlatni savjeti, praktični savjeti

02:00   Marija fest I. dio, snimka koncerta

03:15   Pobjeda prečistog srca, dokumentarni film

04:00   Izdvojeno, informativna emisija

04:30   Moja Hrvatska, društveno-politička emisija

05:45   Duhovno blago Komušine, dokumentarni film

07:00   Novo srce – fra Ivan Matić, životne priče i svjedočanstva

 

Da biste komentirali, prijavite se.