Laudato TV program za utorak 18.7.2017.

Iz programa izdvajamo u 20:00 ŠAHOVNICA - Čim je završio Drugi svjetski rat komunističke su vlasti prionule krivotvorenju povijesti. Njihova uloga u toj lažnoj povijesti uvijek je bila pobjednička. Jedna od takvih, lažnih istina, odigrala se 27. srpnja 1941. u mjestu Srb nedaleko od Gračaca. O tim je događajima iscrpnu knjigu pod nazivom "Dossier Boričevac" napisao gost ''Šahovnice'' Josip Pavičić.
Autor: Laudato/D.T. Photo: youtube utorak, 18. srpnja 2017. u 18:03

07:45  Minute za tebe – Evanđelje dana

07:50  Katolički kalendar –  sv. Bruno, biskup Segnija

08:15  Zgode Emily i Alexandera –  crtani serijal – 22. epizoda  – Emily i Alexander uvijek zajedno putuju. Gdje god ima kakva zgoda, oni će je prvi vidjeti.

08:40  Tjedni vrtuljak – Tema: Glazba. Vožnja na Vrtuljku nije nikada bila zabavnija! Svakoga tjedna naši mali voditelji upoznat će Vas sa zanimljivom temom, ispričanoj na originalan dječji način ! Priroda, glazba, knjige, slastice… niz je dug i tu ne prestaje! Na Tjednom vrtuljku ima mjesta za sve: djecu i odrasle! (R)

09:00 Mali veliki – 23. epizoda – Tema: Ljetni oratorij. Naučite od onih najmanjih odgovore na pitanja velikih. Mudri i dosjetljivi dječji odgovori zabavljaju i tjeraju na razmišljanje. Znate li što djeca kažu o ljubavi? Što je za njih prijateljstvo? Odgovore na ta i mnoga druga pitanja o svijetu oko nas saznajte kroz samo par minuta u emisiji ”Mali veliki” kroz koju vas vodi voditeljica Vida Tunguz. (R)

09:15 Izdvojeno – informativna emisija (R)

09:30  Vijesti iz Svete Zemlje – 74. emisija – informativna emisija o događanjima u područjima pod jurisdikcijom Kustodije Svete Zemlje. (R)

10:00  Prosudbe – 71. emisija – Je li doista nužna ratifikacija tzv. Istanbulske konvencije? Zašto je javna rasprava otvorena usred turističke sezone i koje bi promjene morali uvesti njenom potpunom primjenom? U studiju govore članovi Grozd-a i Hrvatskog pokreta za život. Voditeljica i urednica emisije je Mirta Marinić. (R)

11:00 Torinsko platno (The Shroud, 2007), dokumentarni film. Torinsko platno naziv je za jednu od najpoznatijih kršćanskih relikvija koja predstavlja uzan komad lanenog platna na kojoj se može prepoznati obris muškog tijela. Ime je dobilo po Katedrali sv. Ivana Krstitelja u Torinu gdje se čuva. Ovaj dokumentarni film iznosi znanstvena istraživanja o autentičnosti te zanimljive relikvije. (R)

12:00  Molitva Anđeo Gospodnji

12:15 Hrvatska priča u Biblijskoj Zemlji (2014), dokumentarni film. Film je snimljen tijekom jednog hodočašća u Svetu Zemlju povodom postavljanja spomen-ploče trojici braće, Pavlu, Antunu i Jakovu Brankoviću, Hrvatima iz Sarajeva, koji su prije 333 godine kao vitezovi Svetog groba jeruzalemskog kupili Getsemanski vrt od turskih muslimanskih vlasnika i darovali ga franjevcima. Spomen-ploču, koja svjedoči o ponosu Hrvata na svoje sunarodnjake i katoličku vjeru otkrili su 29. ožujka 2014. nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić i kustod Franjevačke kustodije Svete Zemlje fra Pierbattista Pizziballa. Otkrivanje spomen-ploče, tijek hodočašća hrvatskih hodočasnika pod vodstvom fra Tomislava Glavnika, OFMConv. te dirljiva svjedočanstva i dojmovi hodočasnika zabilježeni su u dokumentarnom filmu u produkciji Laudata. (R)

13:00  Minute za tebe – Evanđelje dana (R)

13:05  Katolički kalendar – sv. Bruno, biskup Segnija (R)

13:15  Izdvojeno – dnevna informativna emisija. (R)

13:30 Vijesti iz Svete Zemlje – 74. informativna emisija o događanjima u područjima pod jurisdikcijom Kustodije Svete Zemlje. (R)

13:50 VINA CROATIA VINA MOSAICA  – 8. emisija – Zabavno putopisna emisija s područja enologije. U svakoj epizodi upoznajemo se sa nekoliko sorti grožđa, vina i gastro ponudu Hrvatskih vinskih regija. Promatramo pejzaže i povijesne znamenitosti regija, kao i arheološke i povijesne dokumente vezane uz vinogradarstvo i vinarstvo. Posjećujemo vinograde, vinske podrume i vinarije i predstavljamo izvrsna hrvatska vina i njihove specifičnosti te sljubljivanje s hranom. Urednica i voditeljica: Vesna Šijak Gabaj (R)

14:20  Druga obitelj (2016), dokumentarni film  –  Udruga fra Mladen Hrkač godinama pomaže pojedincima i obiteljima koji su se zbog raznovrsnih zdravstvenih dijagnoza i nesretnih slučajeva našli u bezizlaznoj situaciji daleko od svog doma. Udruga je pomogla na način da je postala drugi dom i druga obitelj za više od tisuće ljudi iz BiH i Hrvatske koji su svoje liječenje morali nastaviti u Zagrebu. Pogledajte kako je sve krenulo i s kojim se izazovima udruga suočava danas.

15:00 Zlatni savjeti – 16. emisija – Sočan odrezak namočen u soku od cikle, ukusne pljeskavice od janjetine i ćevapi tajnog recepta – sve to na roštilju priprema naš fra Juro.  Majstor ukusnog roštilja postanite uz pravo ljetno izdanje Zlatnih savjeta. (R)

15:30 Rim čuvar vjere – 2. nastavak – Rim je središte kršćanskog svijeta i čuvar vjere već 2000 godina. Kroz važne povijesne događaje i previranja, Vječni je Grad uspio zadržati svoj izvorni duh. Ova dokumentarna serija nastala je kao rezultat pomnih istraživanja te prolazi najvažnijim rimskim crkvama koje imaju i veliku umjetničku vrijednost. Tako gledatelje vode najznačajnijim putevima crkvene povijesti od početka do naših dana. U svakom se nastavku, uz tumačenje stručnjaka poznatih rimskih sveučilišta, na poseban način živi umjetnička, povijesna i religijska veličina Grada i kršćanske vjere. (R)

16:00 Susret u Riječi – 24. emisija – Gost: dr. sc. Nedjeljko Mihanović, član suradnik HAZU. Književnost nadahnuta kršćanskim istinama, estetskim dosezima i etičkim postulatima nadahnjivala je i time oblikovala književno stvaralaštvo kulture zapadne hemisfere, koju zbog toga nazivamo i judeo-kršćanskom. Unutar tog civilizacijskog i kulturološkog  prostora stvarala se i oblikovala hrvatska kultura, oblikujući i bitne odrednice etničke samobitnosti i historijske svijesti. To se na poseban način očituje kroz govor hrvatske književnosti od njezinih početaka do danas. Razgovarajući s istaknutim hrvatskim književnicima, profesorima povijesti književnosti i književnim teoretičarima otkrivati ćemo velike i pomalo zaboravljene istine iz naše povijesti, kulturne baštine i naše duhovnosti kojom smo se svrstali u krug civilizacija zapadnoga svijeta. Ali isto tako, otkrivati ćemo i suvremenu književnost u Hrvatskoj i shvatiti kako je neodvojiva od svojih korijena, ma koliko se u nekim vremenima nastojalo te korijene presjeći. S demokratskim promjenama došla je i sloboda od ideoloških ograničenja i danas hrvatska književnost kršćanskog nadahnuća ostvaruje svoj suvereni prostor u hrvatskoj kulturi, ostvarujući pri tome najviše estetske domete. Radujemo se Susretu u Riječi! Urednik i voditelj: Đuro Vidmarović (R)

17:00  Prosudbe – 71. emisija – Je li doista nužna ratifikacija tzv. Istanbulske konvencije? Zašto je javna rasprava otvorena usred turističke sezone i koje bi promjene morali uvesti njenom potpunom primjenom? U studiju govore članovi Grozd-a i Hrvatskog pokreta za život. Voditeljica i urednica emisije je Mirta Marinić. (R)

18:00  Minute za tebe – Evanđelje dana (R)

18:05  Katolički kalendar – sv. Bruno, biskup Segnija (R)

18:15  Izdvojeno – informativna emisija

18:30 Blagoslovljen tek – 10. emisija –  Uz ogromnu dozu radosti i veselja Blagoslovljen tek donosi vam savršen ljetni roštilj kao i svjedočanstva članova molitvene zajednice Božja pobjeda!

19:15 Venezuela – žene na vrhu (Venezuela – women top, 2015), dokumentarni film  Krist je taj koji ujedinjuje razne društvene klase, on je taj koji nas prati, koji je s nama, širom raširenih ruku u stavu prihvaćanja svih. Pozvani smo da molitvom i predanjem Bogu, učinimo sve kako bi naša zalutala braća i sestre pronašla svoj put te kako bi hodili u istini i pravdi Božjoj. Na poseban način to čine osobe posvećenog života. Sestre iz družbe Misionarki Bezgrešnog Začeća od pouke odgovorile su na ovaj poziv u siromašnim četvrtima Venezuele. Ovaj film prikazuje njihova nastojanja u izgradnji društva dostojnog čovjeka.

20:00  Šahovnica – 40. emisija – Čim je završio Drugi svjetski rat komunističke su vlasti prionule krivotvorenju povijesti. Njihova uloga u toj lažnoj povijesti uvijek je bila pobjednička. Jedna od takvih, lažnih istina, odigrala se 27. srpnja 1941. u mjestu Srb nedaleko od Gračaca. Desetljećima slavljen kao početak antifašističkog ustanka, tim su datumom u stvarnosti počela protjerivanja, ubijanja i uništavanja svega što je imalo pridjev hrvatski. Tako je bilo i u do rata bogatom i lijepom mjestu Boričevac koji je u četničko-komunističkom pohodu početkom kolovoza 1941. izgorio u samo sat vremena. A njegovi su stanovnici morali u progonstvo po cijeloj Hrvatskoj ali i svijetu. O tim je događajima iscrpnu knjigu pod nazivom “Dossier Boričevac” napisao gost ”Šahovnice” Josip Pavičić čija je obitelj također protjerana sa svojih ognjišta. Pored mnogih pitanja na koja do danas nema odgovora, jedno je od iznimne važnosti: zašto u demokratskom Hrvatskoj potomcima prognanih Hrvata još uvijek nije vraćena davno oteta zemlja? Urednica i voditeljica: Nada Prkačin

21:15  Vuk u ovčjoj koži (A Wolf in Sheep’s Clothing, 2016.), dokumentarni film Zašto je politički diskurs u krizi? Zašto su kršćanska, osobito katolička, uvjerenja toliko napadana od strane sekularne kulture? Koji su korijeni kulture smrti? Odgovor na ova i mnoga druga pitanja, nudi ovaj potresan dokumentarni film EWTN produkcije.

23:00  Koncert ”Progledaj srcem” 2014. – snimka prvog ”Progledaj srcem” koncerta održanog u Hypo centru u Zagrebu. Na ovom jedinstvenom glazbeno-duhovnom događaju podrške Laudato TV nastupili su brojni izvođači popularne duhovne glazbe. Orkestrom je ravnao Goran Kovačić, a za duhovne poticaje i misli bio je zadužen je poznati zagrebački duhovnik p. Ivan Ike Mandurić, SJ.

23:59  INFOKANAL

00:00  HIMNA

00:02  Izdvojeno – informativna emisija (R)

00:20  Blagoslovljen tek – 10. emisija –  Uz ogromnu dozu radosti i veselja Blagoslovljen tek donosi vam savršen ljetni roštilj kao i svjedočanstva članova molitvene zajednice Božja pobjeda! (R)

01:00 Zlatni savjeti – 16. emisija – Sočan odrezak namočen u soku od cikle, ukusne pljeskavice od janjetine i ćevapi tajnog recepta – sve to na roštilju priprema naš fra Juro.  Majstor ukusnog roštilja postanite uz pravo ljetno izdanje Zlatnih savjeta. (R)

01:40 VINA CROATIA VINA MOSAICA  – 8. emisija – Zabavno putopisna emisija s područja enologije. U svakoj epizodi upoznajemo se sa nekoliko sorti grožđa, vina i gastro ponudu Hrvatskih vinskih regija. Promatramo pejzaže i povijesne znamenitosti regija, kao i arheološke i povijesne dokumente vezane uz vinogradarstvo i vinarstvo. Posjećujemo vinograde, vinske podrume i vinarije i predstavljamo izvrsna hrvatska vina i njihove specifičnosti te sljubljivanje s hranom. Urednica i voditeljica: Vesna Šijak Gabaj (R)

02:15 Jeste li znali? – 66. emisija – Egipat i Kristov grob – Prof. Livio Marijan upoznat će nas sa nedavnim milenijskim događajem otvaranja Kristova groba u Svetoj Zemlji kao i o društvenoj situaciji u Jeruzalemu. Također će se osvrnuti i na nedavni posjet Svetoga Oca  Franje Egiptu kojim je Papa donio poruku nade i mira progonjenim kršćanima. Urednica i voditeljica: Benedikta Vilenica. (R)

03:15 Vjera i nada – Započinjemo emitiranje ljetne sheme emisija Vjera i nada. U iduće tri emisije, uz meditacije, emitiramo skladbe s ovogodišnjeg festivala ‘Dobri Pastir’ Varaždinske biskupije, održanog u travnju ove godine u Koprivnici. U ovotjednoj emisiji vidjet ćemo nastupe: Dječjeg zbor župa grada Koprivnice, Zbora mladih Ime ljubavi, Luke Kapitanića, Matije Antolića  te Zbora mladih Varaždinske biskupije. (R)

04:00  Izdvojeno – informativna emisija (R)

04:30 Šahovnica – 40. emisija Čim je završio Drugi svjetski rat komunističke su vlasti prionule krivotvorenju povijesti. Njihova uloga u toj lažnoj povijesti uvijek je bila pobjednička. Jedna od takvih, lažnih istina, odigrala se 27. srpnja 1941. u mjestu Srb nedaleko od Gračaca. Desetljećima slavljen kao početak antifašističkog ustanka, tim su datumom u stvarnosti počela protjerivanja, ubijanja i uništavanja svega što je imalo pridjev hrvatski. Tako je bilo i u do rata bogatom i lijepom mjestu Boričevac koji je u četničko-komunističkom pohodu početkom kolovoza 1941. izgorio u samo sat vremena. A njegovi su stanovnici morali u progonstvo po cijeloj Hrvatskoj ali i svijetu. O tim je događajima iscrpnu knjigu pod nazivom “Dossier Boričevac” napisao gost ”Šahovnice” Josip Pavičić čija je obitelj također protjerana sa svojih ognjišta. Pored mnogih pitanja na koja do danas nema odgovora, jedno je od iznimne važnosti: zašto u demokratskom Hrvatskoj potomcima prognanih Hrvata još uvijek nije vraćena davno oteta zemlja? Urednica i voditeljica: Nada Prkačin (R)

05:30  Koncert ”Progledaj srcem” 2014. – snimka prvog ”Progledaj srcem” koncerta održanog u Hypo centru u Zagrebu. Na ovom jedinstvenom glazbeno-duhovnom događaju podrške Laudato TV nastupili su brojni izvođači popularne duhovne glazbe. Orkestrom je ravnao Goran Kovačić, a za duhovne poticaje i misli bio je zadužen je poznati zagrebački duhovnik p. Ivan Ike Mandurić, SJ. (R)

06:40  Susret u Riječi – 24. emisija – Gost: dr. sc. Nedjeljko Mihanović, član suradnik HAZU. Književnost nadahnuta kršćanskim istinama, estetskim dosezima i etičkim postulatima nadahnjivala je i time oblikovala književno stvaralaštvo kulture zapadne hemisfere, koju zbog toga nazivamo i judeo-kršćanskom. Unutar tog civilizacijskog i kulturološkog  prostora stvarala se i oblikovala hrvatska kultura, oblikujući i bitne odrednice etničke samobitnosti i historijske svijesti. To se na poseban način očituje kroz govor hrvatske književnosti od njezinih početaka do danas. Razgovarajući s istaknutim hrvatskim književnicima, profesorima povijesti književnosti i književnim teoretičarima otkrivati ćemo velike i pomalo zaboravljene istine iz naše povijesti, kulturne baštine i naše duhovnosti kojom smo se svrstali u krug civilizacija zapadnoga svijeta. Ali isto tako, otkrivati ćemo i suvremenu književnost u Hrvatskoj i shvatiti kako je neodvojiva od svojih korijena, ma koliko se u nekim vremenima nastojalo te korijene presjeći. S demokratskim promjenama došla je i sloboda od ideoloških ograničenja i danas hrvatska književnost kršćanskog nadahnuća ostvaruje svoj suvereni prostor u hrvatskoj kulturi, ostvarujući pri tome najviše estetske domete. Radujemo se Susretu u Riječi! Urednik i voditelj: Đuro Vidmarović (R)

07:40  INFOKANAL

 

Da biste komentirali, prijavite se.