Laudato TV program za utorak 20.8.2019.

Iz programa izdvajamo: u 20:00 Moja Hrvatska, emisija. Kakva je bila uloga Diane Budisavljević u zbrinjavanju ratom stradale djece s Kozare? Kakva je bila organizacija humanitarne pomoći u doba Neovisne države Hrvatske za sve koji su ostajali bez svojih domova? Tko je pomagao a tko odmagao ublažiti strašne ratne posljedice? Gost emisije ‘Moja Hrvatska’ je istraživač i publicist Igor Vukić. Emisiju uređuje i vodi Nada Prkačin.
Autor: Laudato/M.P. Photo: Laudato ponedjeljak, 19. kolovoza 2019. u 11:02

7:45 Minute za tebe, vjerska emisija

7:50 Katolički kalendar, sv. Bernard, vjerska emisija

8:00 Mali katekizam, vjerska emisija. Jeste li se ikada pitali da li je Bog zaista nepromjenjiv? U Malom katekizmu ćemo naći odgovor na takvo pitanje.

8:03 Zgode Emily i Alexandera, crtana serija. U Kini je mali miš pravi kineski carski miš.

8:27 Mali katekizam, vjerska emisija. Mislite li da je Bog čovjek s dugom bradom? Mali katekizam nas uči Tko je i Kakav je Bog.

8:40 Mali veliki, emisija za djecu. Uz našu obitelj i prijatelje, oni su nam među najvažnijima. Otkrivamo zašto volimo svoje učitelje i što od njih očekujemo.

8:45 Recepti oca Lea, kulinarska emisija. U kuhinji oca Lea pripremaju se brazilski odresci s Chimiccuri umakom, pire od banana i Sofrito umak.

9:15 Izdvojeno, informativna emisija

9:30 Povratak kući, emisija. Svjedočanstvo oca Johna Lipscomba, bivšeg episkopalnog biskupa, koji govori o svom obraćenju na katoličanstvo te o duhovnim izazovima oženjenog svećenika.

10:30 Život na stijeni, emisija. Gošća Kathryn Carnell, potpredsjednica je Studentske obrane jednakosti i solidarnosti. To je nevladina udruga koja sudjeluje u raspravama pri Ujedinjenim narodima, a bavi se promicanjem kulture života, kulture obitelji, kulture solidarnosti. Carnell privlači i potiče studente da sudjeluju u radu ove nevladine udruge.

11:00 Što nam kaže Sveto pismo, vjerska emisija. U ovoj epizodi govorimo o Abrahamu, praocu vjere.

11:30 Svijet očima Vatikana, informativna emisija

12:00 Anđeo Gospodnji, molitva

12:05 Papin posjet Litvi: susret s mladima i posjet katedrali, snimka

13:25 Izdvojeno, informativna emisija

13:35 Čujte i počujte, informativna emisija. Ana Mari je hrabra mama koja treba našu pomoć. U sedmom mjesecu trudnoće dijagnosticiran joj je tumor na dojci. Malenog Matijasa morala je hitno roditi kako bi spasila život i njemu i sebi. Liječnici su prognozirali da će Ana Mari preživjeti samo nekoliko dana, no unatoč tome ona je i danas živa, ali i dalje treba našu pomoć. O njezinoj i  priči njezine obitelji Josip Bartulić razgovara s ‘hrabrim tatom’, njezinim suprugom Dinom Ljutićem.

14:00 Fra Berard (2015)dokumentarni film. Fra Berard Ante Barčić, najstariji član Franjevačke provincije sv. Jeronima u Dalmaciji i Istri, te najstariji franjevac na svijetu, preminuo je u utorak, 3. svibnja 2016., u 106. godini života, 91. godini redovništva i 83. godini svećeništva. U ovom dokumentarnom filmu Edija Benčića fra Berard slavi 105. rođendan. Iznosi svoja sjećanja, stoljetnu povijest Hrvatske i osoba koje su obilježile njegov život.

15:05 Vijesti iz Svete Zemlje, informativna emisija

15:30 Nadbiskup Fulton J. Sheen, emisija. Nadbiskup Sheen govori o ‘poljubljivanju’, ispunjavanju svijeta ljubavlju.

16:00 Susret u Riječi, emisija. Đuro Vidmarović sa svojom gošćom Nevenkom Nekić diskutira o diskriminaciji hrvatskih književnika.

16:55 Kuhinja sv. Hildegarde, kulinarska emisija. “Dan treba započeti toplim obrokom, nečim što će nam zagrijati tijelo”, stoji u naputcima sv. Hildegarde. Kaša od pirovog griza ili pirovih pahuljica je baš to – cjelovit i hranjiv obrok, idealan za zdrav početak dana..

17:05 Dubrovačka Velika Proteturica (2008), dokumentarni film. Film Dubrovačka Velika Proteturica (zaštitnica, od lat. protegere) nazvan je prema izrazu hrvatskog književnika Ive Vojnovića, kojim on u svojem pismu dijalektalno oslovljava Bogorodicu – Gospu Lapadsku. U filmu je obrađeno štovanje Bogorodice u gradu Dubrovniku tijekom zlatnog razdoblja Dubrovačke republike u 15. i 16. st. pa do današnjih dana. Film prikazuje znamenita marijanska svetišta i crkve, te antologijski izbor djela iz teološke, književne (renesansno-petrarkističke), likovne i glazbene baštine posvećene Bogorodici. Autorica: Hrvojka Mihanović Salopek.

17:30 G. K. Chesterton, serija. Apostol zdravog razuma govori o zdravlju i medicini.

18:00 Izdvojeno, informativna emisija

18:27 Katolički kalendar, sv. Bernard, vjerska emisija

18:30 Sveta Misa: Zagreb, prijenos.

19:00 Dudo i prijatelji, emisija o sportu. Iako su svoju natjecateljsku karijeru završile, gošće emisije Dudo i prijatelji i dalje su posvećene svojoj velikoj ljubavi, a to je judo. Jedna od njih je osnovala judo klub “Fuji” u kojem predano radi s djecom koja imaju neki oblik invaliditeta. Ona se zove Marina Drašković, a s nama u studiju bila je i predsjednica Hrvatskog judo saveza Sanda Čorak.

20:00 Moja Hrvatska, emisija. Kakva je bila uloga Diane Budisavljević u zbrinjavanju ratom stradale djece s Kozare? Kakva je bila organizacija humanitarne pomoći u doba Neovisne države Hrvatske za sve koji su ostajali bez svojih domova? Tko je pomagao a tko odmagao ublažiti strašne ratne posljedice? Dokumenti potvrđuju što se uistinu zbivalo. Gost emisije ‘Moja Hrvatska’ je istraživač i publicist Igor Vukić. Emisiju uređuje i vodi Nada Prkačin.

21:05 Ugroženi mir Nigerije (Nigeria: Nigeria’s threatened peace, 2013), dokumentarni film. Nigerija je s oko 170 milijuna stanovnika najbrojnija afrička zemlja; od toga je oko 20 milijuna katolika što je najveći broj u cijeloj Africi. Kad se papa Ivan Pavao II. po prvi puta susreo sa živim zajednicama Nigerije, rekao je kako je ‘sjeme Evanđelja palo na plodno tlo’. Unatoč tome, katolici su danas u Nigeriji suočeni s brojnim poteškoćama pogotovo sjeverno od glavnog grada Abuje, gdje je islam prevladajuća religija. Kako se nose s prijetnjama radikalnog islama i kako izgleda njihova svakodnevica pogledajte u filmu. Redatelj: Bartek Zytkowiak.

21:35 Oliver Dragojević i Stjepan Hauser u Splitu, snimka koncerta

23:00 Novo srce, emisija. Bruno Perović, bivši bubnjar Fantoma, u Novom srcu govori o svom životu kada je bio u New Age-u. Otkriva ponajviše zašto je danas Kristov učenik!

0:00 Himna

0:02 Izdvojeno, informativna emisija

0:20 Što nam kaže Sveto pismo, vjerska emisija. U ovoj epizodi govorimo o Abrahamu, praocu vjere.

0:50 Svijet očima Vatikana, informativna emisija

1:15 Božanstvena komedija, humoristična emisija. Govorimo o dječjim igrama nekad i sad. Što su igrali naši stari (i ne tako stari), a što igraju današnja djeca? Ima li kakve razlike u društvenim igrama i u načinu na koji im djeca pristupaju? Odgaja li danas djecu ulica ili internet?

2:05 Kuhinja sv. Hildegarde, kulinarska emisija. “Dan treba započeti toplim obrokom, nečim što će nam zagrijati tijelo”, stoji u naputcima sv. Hildegarde. Kaša od pirovog griza ili pirovih pahuljica je baš to – cjelovit i hranjiv obrok, idealan za zdrav početak dana..

2:15 Dudo i prijatelji, emisija o sportu. Iako su svoju natjecateljsku karijeru završile, gošće emisije Dudo i prijatelji i dalje su posvećene svojoj velikoj ljubavi, a to je Judo. Jedna od njih je osnovala judo klub “Fuji” u kojem predano radi s djecom koja imaju neki oblik invaliditeta. Ona se zove Marina Drašković, a s nama u studiju bila jei predsjednica Hrvatskog judo saveza Sanda Čorak.

3:00 Moja Hrvatska, emisija. Kakva je bila uloga Diane Budisavljević u zbrinjavanju ratom stradale djece s Kozare? Kakva je bila organizacija humanitarne pomoći u doba Neovisne države Hrvatske za sve koji su ostajali bez svojih domova? Tko je pomagao a tko odmagao ublažiti strašne ratne posljedice? Dokumenti potvrđuju što se uistinu zbivalo. Gost emisije ‘Moja Hrvatska’ je istraživač i publicist Igor Vukić. Emisiju uređuje i vodi Nada Prkačin.

4:00 Oliver Dragojević i Stjepan Hauser u Splitu, snimka koncerta

5:20 In familia Dei, emisija. “Više vrijedi jedna stranica Svetoga pisma, nego svi romani svijeta!”, rekao je blaženi Alojzije Stepinac. No, živimo li mi to uvjerenje? Koliko često uzimamo Bibliju u svoje ruke? Učimo li svoju djecu da je Biblija živa Božja riječ? Što kada imamo volju, a ne znamo kako i odakle početi s čitanjem? O tim i drugim pitanjima svjedočit će nam bračni par Džeko: Suzana i Mišo, koji su svoje bračno zajedništvo proželi svakodnevnim čitanjem i življenjem Božje riječi.

6:05 Dubrovačka Velika Proteturica (2008), dokumentarni film. Film Dubrovačka Velika Proteturica (zaštitnica, od lat. protegere) nazvan je prema izrazu hrvatskog književnika Ive Vojnovića, kojim on u svojem pismu dijalektalno oslovljava Bogorodicu – Gospu Lapadsku. U filmu je obrađeno štovanje Bogorodice u gradu Dubrovniku tijekom zlatnog razdoblja Dubrovačke republike u 15. i 16. st. pa do današnjih dana. Film prikazuje znamenita marijanska svetišta i crkve, te antologijski izbor djela iz teološke, književne (renesansno-petrarkističke), likovne i glazbene baštine posvećene Bogorodici. Autorica: Hrvojka Mihanović Salopek.

6:45 Susret u Riječi, emisija. Đuro Vidmarović sa svojom gošćom Nevenkom Nekić diskutira o diskriminaciji hrvatskih književnika.
 

Da biste komentirali, prijavite se.