Nedjelja Božjeg milosrđa i predstava "Alojzije Stepinac - život i djelo"

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je u Nedjelju Božjeg milosrđa, 3. travnja, svečano misno slavlje u crkvi Sv. Marije Kraljice Mira u Sisku u zajedništvu s domaćim župnikom vlč. Brankom Koretićem.
Autor: SV/Laudato/M.R. Photo: SV ponedjeljak, 04. travnja 2016. u 17:10

Na početku je biskup, pozdravljajući okupljene, istaknuo kako je razlog njegovog dolaska predstava o životu bl. Alojzija Stepinca koja će biti prikazana na kraju mise te koja će kroz život blaženika poučiti o milosrdnom Isusu.
 
Podsjetio je kako je ovo Nedjelja Božjeg milosrđa koju je ustanovio sveti papa Ivan Pavao II. i poručio: 'Neka u Godini milosrđa koju je otvorio papa Franjo ova Nedjelja Božjeg milosrđa i nas ispuni zahvalnošću za Božja djela, osobito za njegovo milosrđe prema nama grešnicima'.
 
Nakon mise je premijerno izvedena predstava ''Alojzije Stepinac – život i djelo'', koju su pripremili mladi više sisačkih župa predvođeni autoricom teksta vjeroučiteljicom Nikolinom Milatović te predstojnicom Katehetskog ureda Sisačke biskupije s. Smiljom Čirko.
 
Predstava je nastala na inicijativu biskupa Košića, a kroz glavni motiv, Stepinčevo geslo 'U tebe se, Gospodine, uzdam', za cilj ima predstaviti uzoran život blaženika od dječje dobi, preko mladosti, svećeničkog života sve do smrti.
 
Također, ona donosi i promišljanja i situacije s kojima se svakodnevno susreće suvremeni čovjek, otvara pitanja o njima i kroz uzorit život bl. Stepinca pruža odgovore. Kao konačni motiv ova predstava donosi svim gledateljima uzoran život Alojzija Stepinca kao svjetlo i putokaz u srcu kako dostići konačnu svrhu za koju smo stvoreni, a to je nebo.
 
Osim u ovoj župi predstava će u nedjelju 10. travnja u biti izvedena u bazilici Sv. Kvirina u Sisku, 17. travnja u sisačkoj katedrali, te krajem kolovoza na Susretu mladih Sisačke biskupije u Nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke.
 
 

Da biste komentirali, prijavite se.