Samo 27 posto građana podržava ovakav Zdravstveni odgoj

Unatoč "kuharima" iz Jutarnjeg koji su pokušali rezultate naručenog istraživanja okrenuti u korist svojih ideja, vijest dana je da samo 27% građana podržava Zdravstveni odgoj u ovom obliku, pišu na portalu zdravstveniodgoj.com.
petak, 08. veljače 2013. u 00:00

Unatoč "kuharima" iz Jutarnjeg koji su pokušali rezultate naručenog istraživanja okrenuti u korist svojih ideja, vijest dana je da samo 27% građana podržava Zdravstveni odgoj u ovom obliku, pišu na portalu zdravstveniodgoj.com. Primjećuju kako unatoč svoj medijskoj blokadi, bezrezervna podrška ovakvom Zdravstvenom odgoju kontinuirano pada, čak i u ovako dvojbenim istraživanjima.

Znanstvenici, statističari i tvrtke za istraživanje javnog mijenja, svi oni dobro znaju kako namjestiti istraživanje tako da naručitelju ili autoru rezultati odgovaraju. Istina, ponekad je to teško, pa i vrlo teško učiniti. No, u većini slučajeva rezultat lako postane više-manje zrcalna slika želje njegova tvorca.

Ponavljaju još jednom kako nitko relevantan nije izrekao da je protiv uvođenja Zdravstvenog odgoja te da svi koji su se pobunili protiv nametnutog sadržaja ponavljaju isto - žele izbor između dva programa od kojih jedan treba promicati vrednote kao što su: identitet zasnovan na spolu a ne konstruktu rodnih uloga, (heteroseksualni) brak, obitelj,...

Dakle, vijest dana je da samo 27% građana podržava ZO u ovom obliku, a više od 60% svih ispitanika izrjekom traži veće ili manje izmjene u 4.modulu, a postotak nezadovoljnih sadržajem najveći je upravo među roditeljima. Kada se njima pribroje oni koji se zbog medijske hajke nisu usudili izreći svoj stav, udio onih koji traže reviziju programa penje se na 70%.

Više o tome kako je anketa 'namještena' pročitajte ovdje.

Izvor: Zdravstveni odgoj.com

Da biste komentirali, prijavite se.