Sljedeći Susret hrvatske katoličke mladeži 2020. godine u Zagrebu

Glavni grad Hrvatske bit će domaćin sljedećeg Susreta hrvatske katoličke mladeži.
Autor: laudato/T.S. Photo: Laudato četvrtak, 04. svibnja 2017. u 10:38

 

Pred sam kraj središnjeg Euharistijskog slavlja 'Susreta hrvatske katoličke mladeži' predsjednik HBK-a, zadarski nadbiskup Želimir Puljić, zahvalio je svim i sudionicima i organizatorima susreta, izrazivši im iskrene čestitke i pohvale.

Podsjetio je kako su, potaknuti brigom za mlade koju je pokazao sv. Ivan Pavao II., hrvatski biskupi prije 20 godina krenuli u ovo hodočašće s mladima diljem domovine pod zastavom 'S Kristom u treće tisućljeće'.

- Hoćete li da se opet sastanemo - upitao je nadbiskup i izazvao veliko odobravanje među mladima. 
 
Zatim je objavio da je mjesto održavanja 11. susreta hrvatske katoličke mladeži, godine 2020. Zagreb, što su mladi pozdravili dugotrajnim pljeskom. 

Nakon što su mladi Zagrebačke nadbiskupije od mladih Đakovačko-osječke nadbiskupije preuzeli 'Križ mladih', okupljenima se obratio i zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić. 

- Danas je lijepo biti u Vukovaru. U Vukovaru koji je danas grad hrvatske mladeži. Zašto smo ovdje? Mi smo danas ovdje samo zbog jednog razloga, jer je Krist uskrsnuo i on je živ među nama, i mi ovdje okupljeni živi smo svjedoci Krista živog među nama. Ponosni smo jer smo s Kristom i zato smo zajedno s Njim na ovom hodočašću - rekao je kardinal.

Znakovitim je uputio na činjenicu: 'ići od Vukovara grada hrvatske žrtve i hrvatske slobode prema Zagrebu, glavnom gradu Hrvatske, gradu svih Hrvata', te na kraju poručio 'Zagreb vas čeka! U Zagrebu vas očekuje bl. Alojzije Stepinac! Dobrodošli svi u Zagreb 2020. godine', a mladima Zagrebačke nadbiskupije povjerio organizaciju 11. SHKM-a. 
 
Susret hrvatske katoličke mladeži održava se svake dvije godine u jednom od gradova Republike Hrvatske.

Jubilarnom desetom po redu SHKM-u Vukovaru prethodili su Susreti hrvatske katoličke mladeži u Splitu (1996.), Rijeci (2000.), Osijeku (2002.), Šibeniku (2004.), Puli (2006.), Varaždinu (2008.), Zadru (2010.), Sisku (2012.) i Dubrovniku (2014.).
  
Da biste komentirali, prijavite se.