Zastupnik Zekanović: Učinit ću sve što mogu da zaustavim ratifikaciju Istambulske konvencije

Nakon što sam pažljivo pročitao Istanbulsku konvenciju, zaključio sam da ona ne donosi ništa novo po pitanju zaštite žena i djece, ali donosi nešto loše - rodnu ideologiju.
Autor: @h-rast.hr/Laudato/D.T. petak, 22. rujna 2017. u 17:44
Prenosimo priopćenje Hrvoja Zekanovića, saborskog zastupnika stranke Hrast - pokret za uspješnu Hrvatsku u kojem progovara kako ću učiniti sve što može kako bi zaustavimo ratifikaciju Istambulske konvencije te se zalaže da se mora saznati istina o njoj.

Na sjednica Odbora za ravnopravnost spolova uoči Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama na kojoj su predstavnice ženskih lijevo - liberalnih udruga pozvale na hitnu ratifikaciju Istanbulske konvencije.
 
Među njima najglasnije su bile Vesna Pusić, Jadranka Kosor, Neva Tolle i Ines Strenja Linić koje posebno prozivaju "konzervativne zastupnike i ultrakonzervativne udruge bliske Katoličkoj crkvi" isključivo zbog razloga što se ne slažu s ratifikacijom Istanbulske konvencije. Obzirom da sam na sjednici bio jedini saborski zastupnik koji je u Saboru već govorio protiv usvajanja Istanbulske konvencije ove riječi shvatio sam kao napad na mene.
 
Želim naglasiti da Hrast, a i ja osobno imamo nultu toleranciju na bilo kakav oblik nasilja, osobito na nasilje nad ženama i djecom. Kvalifikacije i insinuacije kako Katolička crkva negativno utječe na zaštitu žena od nasilja su krajnje neprihvatljive i uvredljive. Posebno me iznenadila izjava gospođe Pusić da želi postati muško, to je svakako njezina privatna stvar. Međutim takve izjave zbunjuju djecu, jesu li rođenjem predodređeni da budu muško ili žensko ili to tek imaju izabrati.
 
Protiv ovakvog načina komuniciranja sam itekako ja osobno, a i stranka Hrast. Također smatram da je korisno da postoji jedan "nadnacionalan" zakon koji bi kontrolirao ovo pitanje na razini Europske unije. Međutim, nakon što sam pažljivo pročitao Istanbulsku konvenciju, zaključio sam da ona ne donosi ništa novo po pitanju zaštite žena i djece, ali donosi nešto loše - rodnu ideologiju.

 
Da biste komentirali, prijavite se.