Brak u kušnji nevjere

Ljeti nerijetko i teške teme izlaze na vidjelo. Kolumnistica portala Laudato.hr Martina Šimunić ovaj se put osvrće na one koje narušavaju i prijete vrednoti braka i jedinstva između muškarca i žene. Upozorava kako proces liječenja narušene veze treba više vremena nego što se misli, dok alternative, poput razvoda ili razdvajanja, nisu manje bolne od pokušaja obnove.
srijeda, 01. kolovoza 2012. u 00:00

Ljeti nerijetko i teške teme izlaze na vidjelo. Kolumnistica portala Laudato.hr Martina Šimunić ovaj se put osvrće na one koje narušavaju i prijete vrednoti braka i jedinstva između muškarca i žene.

Prijevara bračnog druga je slom. A, možda baš tu, više nego drugdje, moramo aktivirati svoju moć da realno sagledamo problem. Problem moramo moći nazvati njegovim pravim imenom. Govoriti o obitelji, a ne govoriti o napastima i grijesima s kojima se mnoge obitelj suočavaju, nerealno je, napominje Šimunić.

Ukazuje kako i statistike govore o sve češćim «bračnim izletima», no da ih današnja kultura promatra statistički te prihvaća kao dio modernog, individualističkog, u odlukama bojažljivog, liberalnog, a onda i relativističkog razmišljanja.

Upozorava kako proces liječenja narušene veze treba više vremena nego što se misli, dok alternative, poput razvoda ili razdvajanja, nisu manje bolne od pokušaja obnove.

U svojoj kolumni, Šimunić podsjeća na savjete sv. Igancija Loyole (Pisma 440) koji nas poučava da i naša duša žeđa za Bogom kao zemlja suha i bezvodna.

Izvor: Laudato
 

Da biste komentirali, prijavite se.