Lijepe pjesme o Lijepoj našoj

"Sramimo li se mi Hrvati ipak samih sebe", pita se Laudatov kolumnist Slavko Nedić u novoj kolumni ukazujući na pretežito neemitiranje hrvatskih domoljubnih pjesama u hrvatskom radijskom eteru na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti.
četvrtak, 09. kolovoza 2012. u 00:00

"Sramimo li se mi Hrvati ipak samih sebe", pita se Laudatov kolumnist Slavko Nedić u novoj kolumni ukazujući na pretežito neemitiranje hrvatskih domoljubnih  pjesama u hrvatskom radijskom eteru na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti.

"U Hrvatskoj postoje tri dana vrlo bitna za suvremenu nacionalnu povijest: Dan državnosti, 25. lipnja, Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, 5. kolovoza te Dan neovisnosti, 8. listopada. Zar je uistinu moguće da se čak ni u ta tri dana hrvatskim radijskom eterom ne mogu čuti neke od bisernih pjesama domoljubnog karaktera?", pita se Nedić.

Razloge pronalazi u programskoj koncepciji radio postaja, programskoj (ne)koncepciji vlasnika odnosno urednika, no ipak smatra da se tu radi o indiferentnosti i nezainteresiranosti radijskih djelatnika.

Više pročitajte u kolumni.

Izvor: Laudato

Da biste komentirali, prijavite se.