Obraćenje dolazi

Crkva je već dva tisućljeća uz narod, a na žalost mnogih, ima neke zakone i pravila. Priča je cijelo vrijeme ista, kao i napadanje onih koji se prepoznaju kada Crkva poziva na pravednost za sve ljude, piše Laudatov kolumnist Mario Raguž. Nije mogao ne primijetiti, u posljednje vrijeme, učestalo citiranje Biblije od strane premijera. "Vidio je čovjek da je kriza, a rješenja se ne naziru. Meni nije ništa čudno u tome da čovjek u nevolji zazove Duha Svetoga da mu prosvijetli pamet..."
petak, 14. rujna 2012. u 00:00

"Narod je gladan!" - mogao bi tu rečenicu uskoro izgovoriti neki od hrvatskih biskupa. Ta će rečenica sigurno izazvati ministra socijalne skrbi koji će ustvrditi kako se Crkva bavi politikom. Ministar će sigurno tvrditi kako u Hrvatskoj nema gladnih i kako proizvodimo dovoljno hrane. Onda će istaknuti novinari-istraživači ustanoviti koliko se hrane kod nas proizvede po glavi stanovnika i tako demantirati biskupa koji se miješa u politiku. Onda će se danima pisati kako nije posao biskupa da se miješa u politiku, a istodobno će svi zaboraviti što je biskup rekao, piše u Mario Raguž u novoj kolumni za Laudato.hr.

Podsjeća kako se biskupima već zamjerilo jer se zalažu za pravo na život od začeća do prirodne smrti, kao i na uzbunu koja se podigla jer je jedan biskup rekao da ne trebamo u Europu ići na koljenima.

Raguž smatra da su stvari više nego jednostavne: Crkva je već dva tisućljeća uz narod te zašto je onda problem prihvatiti da i Crkva ima neka pravila. Također i da bi svijet bio puno ljepše mjesto kada bi imali više razumijevanja jedni za druge.

Nije mogao ne primijetiti premijerovo učestalo citiranje Biblije te analizira koja mu je motivacija. "Vidio je čovjek da je kriza, a rješenja se ne naziru... Meni nije ništa čudno u tome da čovjek u nevolji zazove Duha Svetoga da mu prosvijetli pamet... Možda se premijer obratio... "

Više pročitajte u kolumni.

Izvor: Laudato

Da biste komentirali, prijavite se.