Strahovi slobode

Čim čovjek postane svjestan sebe odmah počne sanjati o slobodi i počne se boriti za nju, a u našoj Hrvatskoj dosegnut je visok stupanj slobode, piše Laudatov kolumnist Mario Raguž osvrćući se na skoru objavu presude hrvatskim generalima u Haagu. Podsjeća kako danas u Hrvatskoj svatko ima slobodu reći što misli i da su se za tu slobodu borili i ginuli i naši branitelji. No, ipak zaključuje da se ta sloboda pomalo 'izvitoperila'.
srijeda, 14. studenog 2012. u 00:00

Čim čovjek postane svjestan sebe odmah počne sanjati o slobodi i počne se boriti za nju, a u našoj Hrvatskoj dosegnut je visok stupanj slobode, piše Laudatov kolumnist Mario Raguž osvrćući se na skoru objavu presude hrvatskim generalima u Haagu.

Podsjeća kako danas u Hrvatskoj svatko ima slobodu reći što misli i da su se za tu slobodu borili i ginuli i naši branitelji. No, ipak zaključuje da se ta sloboda malo 'izvitoperila'. U ozbiljnoj državi ne može se dogoditi da general vojske bude osuđen za zločine u političkom suđenju. Nije li sveta stvar braniti sebe, svoju obitelj i svoj dom, pita Raguž te primjećuje da dok vlast šuti, ne šute crkva i narod. Naši generali su nas vodili u slobodu i za nas će uvijek biti časni, pritiscima unatoč. Zato čvrsto vjerujem u skoru slobodu generala Ante Gotovine i Mladena Markača.

Više čitajte u kolumni.

Da biste komentirali, prijavite se.