Vjeruju li poznati i vjerujemo li mi njima kada govore o svojoj vjeri?

Nadolazeći koncert Tatjane Cameron Tajči u Zadru s Apostolima mira, potaknuo me na ponovno razmišljanje o temi smiju li poznate osobe govoriti o svojoj vjeri i vjerujemo li mi njima kada o tome govore. To pitanje mediji često postavljaju pokušavajući senzacionalistički doći do unaprijed definiranih odgovora. O njima, vjernicima, bili oni više, manje ili nikako medijski poznati, govore i govorit će njihova djela.
subota, 11. kolovoza 2012. u 00:00

Nadolazeći koncert Tatjane Cameron Tajči u Zadru s Apostolima mira, potaknuo me na ponovno razmišljanje o temi smiju li poznate osobe govoriti o svojoj vjeri i vjerujemo li mi njima kada o tome govore.   

To pitanje mediji često postavljaju pokušavajući senzacionalistički doći do unaprijed definiranih odgovora. Ipak, odmah treba reći da kad govorimo o vjeri medijski poznatih osoba, tu uistinu ima i onih kojima je vjera samo paravan ili sredstvo za dobivanje određenih poena ili još malo medijskog prostora, pa makar to bilo i na seminaru nekog od naših karizmatika.

Ipak, svako naše prigovaranje puno više govori o nama nego o njima. O njima, vjernicima, bili oni više, manje ili nikako medijski poznati, govore i govorit će njihova djela.

A, zašto ne vjerujemo poznatim osobama kada govore o vjeri? Zašto ne vjerovati na primjer Maji Blagdan kada s vlč. Sudcem pjeva o Bogu? Zašto sumnjati u glazbene molitve sestara Husar? Zašto ne vjerovati Marti Nikolin kad dvostruko moli Gospi od Aljmaša? Zašto ne vjerovati recimo Doris Dragović kad pjeva pjesmu „Kao Marija“? Zašto ne vjerovati Tatjani Matejaš ili Tatjani Cameron kada govori ili pjeva o svojoj vjeri? Možda to ipak nije problem spomenutih pjevačica nego nas „nevjernih Toma“ koji, vrlo vjerojatno, ne bismo  povjerovali ni da „prst u ranu stavimo“.

Više pročitajte u kolumni.

Izvor: Laudato
 

Da biste komentirali, prijavite se.