Otkazale utakmicu jer su ih kritizirale zbog stava o zabrani pobačaja

Međunarodni debi ženske Vatikanske nogometne ekipe pretvorio se u diskriminirajuće iskustvo, pošto su protivnice za vrijeme vatikanske himne prosvjedovale porukama za pobačaj.
Autor: CNA/Laudato/D.R. Photo: pxhere.com srijeda, 26. lipnja 2019. u 13:32

Prijateljska utakmica između Vatikanske ekipe i domaćina FC Mariahilfa trebala se odigrati u Beču u subotu, 22. lipnja. Igračice su izašle na teren, krenule su himne i onda – šok! Za vrijeme vatikanske himne domaće su igračice podigle svoje dresove, ispod kojih su se nalazile različite poruke kojima su opravdavale pobačaj. Po završetku himne, vatikanske igračice nisu htjele započeti utakmicu.

- Postupak triju igračica bio je neprihvatljiv te upućujemo isprike vatikanskim igračicama i gledateljima – stoji u priopćenju kluba.

- Nismo bile svjesne posljedica svojih postupaka te bi voljeli odigrati utakmicu – riječi su jedne igračice koja je sudjelovala u prosvjedu.

Ironično je što ime ekipe 'Mariahilf' zapravo znači ''Marijina pomoć''. U razgovoru za Vatican News, osnivač kluba Ernst Lackner izjavio je kako se nisu nadali da će vatikanska ekipa prihvatiti poziv, ali je na to utjecao bečki nadbiskup Christoph Schönborn koji je uvjerio 'gošće' da je bečki klub ozbiljan klub predan humanitarnom radu.


 

Da biste komentirali, prijavite se.