Svijet

Trostruko slavlje u mostarskoj katedrali

Svečano je proslavljeno zatvaranje Godine biskupa Žanića, proslavljen je i blagdan Marije Majke Crkve, patron katedralne župe i naslov katedralne crkve.
22. svibnja 2018.

Tradicionalno hodočašće Hrvata katolika u Marienthal

Hrvati katolici iz hrvatskih katoličkih misija (HKM) i župa (HKŽ) iz Rajnsko-majnskog pastoralnog područja tradicionalno su hodočastili na Duhovski ponedjeljak – blagdan Blažene Djevice Marije Majke Crkve, jučer u franjevačko svetište Blažene Djevice Marije od milosti – Gospe žalosne u Marienthal u organizaciji Hrvatske katoličke župe Frankfurt am Main.
22. svibnja 2018.

Hodočasnici Sisačke biskupije u posjetu Europskom parlamentu

Vjernici s područja Sisačke biskupije na svom hodočašću svetištima zemalja Beneluxa posjetili su u petak, 18. svibnja i Europski parlamentu u Bruxellesu gdje ih je ugostila hrvatska zastupnica Marijana Petir.
21. svibnja 2018.

Potpora Hrvatskome katoličkome sveučilištu vrijednim donacijama iz Kanade

Rektor Hrvatskoga katoličkog sveučilišta prof. dr. Željko Tanjić i doc. dr. Krunoslav Novak s Odjela za komunikologiju boravili su od 9. do 13. svibnja u Torontu u Kanadi na poziv Marka Radočaja, predsjednika Odbora HDZ Toronta.
17. svibnja 2018.

Svečana komemoracija i sv. Misa za sve poginule i nestale katolike hrvatskog naroda u Drugom svjetsk

Svečana komemoracija i sv. Misa za sve poginule i nestale katolike hrvatskog naroda u Drugom svjetskom ratu održat će se na Radimlji kod Stoca u subotu, 19. svibnja u 18,00 sati, a svibanjska pobožnost Gospi započinje u 17,30 sati.
16. svibnja 2018.

Mons. Puljić na Bleiburgu: Na potezu su kršćani koji gledaju srcem

Na potezu su angažirani kršćani koji se nadaju, vjeruju i ljube – rekao je na komemoraciji Bleiburške tragedije mons. Želimir Puljić.
15. svibnja 2018.

73. obljetnica Bleiburške tragedije

Središnja komemoracija u povodu 73. obljetnice Bleiburške tragedije i hrvatskog Križnog puta na Bleiburškom polju u Austriji održava se u danas, 12. svibnja.
12. svibnja 2018.

Prvi puta u povijesti Karmela BSI službu vrhovne poglavarice preuzela sestra iz Hrvatske

Po prvi puta u povijesti Karmela Božanskog Srca Isusova službu vrhovne poglavarice preuzela Hrvatica, s. Karla Marija od Križa, Magdalena Peranović.
09. svibnja 2018.

175. obljetnica Papinskog misijskog djela svetog Djetinjstva

Jubilarna 175. obljetnica osnivanja Papinskog misijskog Djela svetog Djetinjstva, koje je osnovao biskup Charles de Forbin-Janson, obilježava se u svibnju.
08. svibnja 2018.
Prikazujem rezultate 1-10 (od 4140)
 |<  < 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10  >  >| 

Arhiva