91. rođendan pape u miru Benedikta XVI.

Papa u miru Benedikt XVI. proslavio je jučer svoj 91. rođendan u uskom krugu u samostanu Majke Crkve u vatikanskim vrtovima.
Autor: IKA/Laudato/M.S. Photo: radiovaticana.va utorak, 17. travnja 2018. u 11:06

Prema riječima njegova osobnog tajnika nadbiskupa Georga Gänsweina, nadraži dar papi emeritusu bio je dolazak tri godine starijega brata Georga Ratzingera iz Münchena.
 
Kako prenosi Kathpress, u čast Benediktu XVI. vatikanska televizijska postaja TV 2000 te je večeri emitirala dokumentarni film o njegovu životu, od mladosti do pontifikata i odreknuća službe godine 2013. U filmu su i intervjui s mnogim bliskim suradnicima Benedikta XVI., između ostaloga bratom Georgom, nadbiskupom Gänsweinom, kardinalom Christophom Schönbornom, ujedno najpoznatijom osobom iz Ratzingerova školskoga kruga. Posljednji osobno pisani tekst pape u miru je faksimil zahvalnoga pisma čitateljima lista ''Corriere della Sera" objavljen početkom ožujka, u kojem između ostaloga piše da se kako ga fizičke snage napuštaju nalazi na hodočašću kući Očevoj.
 
Joseph Ratzinger rođen je 16. travnja 1927 u bavarskom Marktlu na Innu, za nasljednika Ivana Pavla II. izabran je godine 2005. a 28. veljače 2013. prvi je papa novije povijesti koji se odriče službe, te otad živi povučenim životom u vatikanskom samostanu.

 

Da biste komentirali, prijavite se.