Koncert za izgradnju kapelice u čast blažene Marije Petković u Hercegovini

Na koncertu u mjestu Crvenice nastupili su Alan Hržica, Marija Husar Rimac, Meri Cetinić, Ivana Burić i mlade kćeri milosrđa kao gosti iznenađenja.
Autor: IKA/Laudato/K.P. Photo: IKA četvrtak, 09. kolovoza 2018. u 13:14

U mjestu Crvenice u Hercegovini  održan je dobrotvorni koncert za izgradnju kapelice u čast bl. Marije Propetoga Isusa Petković. Dugogodišnji san i ideja za gradnju kapelice, došla je od mjesnoga biskupa Ratka Perića koju je predstavio udruzi 'Studena' iz Crvenica i Družbi kćeri milosrđa TSR sv. Franje.

Ideja je da kapelica bude izgrađena u sklopu izletišta Studena, u lijepom krajoliku, na visini višoj od 900 m. Iznad buduće kapelice, na brdu, već se uzdiže križ koji su mještani podigli u vrijeme domovinskoga rata, a on simbolizira ljubav, poveznicu Božjeg milosrđa i ljudske potrebe za otkupljenjem. To sve je znakovito jer se i bl. Marija Propetog Isusa Petković često povlačila u prirodu, na molitvu, na pisanje prvih pravila Družbe, za duhovne vježbe i obnove, za rekreaciju s mladim sestrama. Od malih nogu slavila je Boga u ljepoti njegova stvaranja i tako očitovala franjevački duh.

Inače, župljani župe Uznesenja Blažene Djevice Marije - Seonica i njihov župnik fra Vinko Kurevija hodočastili su ove godine uoči blagdana bl. Marije Propetog u njeno svetište u rodno Blato. Župnik fra Vinko podržao je inicijatore dobrotvornog koncerta udrugu 'Studena' i kćeri milosrđa.

Na koncertu su nastupili Alan Hržica, Marija Husar Rimac, Meri Cetinić, Ivana Burić i mlade kćeri milosrđa kao gosti iznenađenja. Program je vodila Lucija Radoš, a na početku nazočnima se obratila s. M. Emila Barbarić, provincijalna predstojnica provincije Krista Kralja. Posebno je zahvalila svima koji su otvoreni i spremni na sudjelovanje u tom projektu rekavši kako će kapelica u čast hrvatske blaženice biti blagoslov cijelom ovom kraju, svim sadašnjima i njihovim potomcima do vjekovječnih dana. Građenje na kamenu, na čvrstoj stijeni, svjedoči o stamenosti ovoga podneblja i njegovih žitelja za koje se nadam da će se postojano vraćati na svoja pradjedovska ognjišta.

 

Da biste komentirali, prijavite se.