Potpora Hrvatskome katoličkome sveučilištu vrijednim donacijama iz Kanade

Rektor Hrvatskoga katoličkog sveučilišta prof. dr. Željko Tanjić i doc. dr. Krunoslav Novak s Odjela za komunikologiju boravili su od 9. do 13. svibnja u Torontu u Kanadi na poziv Marka Radočaja, predsjednika Odbora HDZ Toronta.
Autor: IKA/Laudato/K.P. Photo: facebook.com četvrtak, 17. svibnja 2018. u 17:38

Podružnica HDZ-a Toronto odlučila je svoj tradicionalni godišnji banket posvetiti Hrvatskome katoličkom sveučilištu i sva sredstva prikupljena na donatorskoj večeri darovali su za potrebe Sveučilišta. Večera je održana 12. svibnja u župnoj dvorani župe Presvetoga Trojstva u Oakvilleu i na nju se odazvalo 250 gostiju i prijatelja među kojima su, uz organizatore i domaćine, bili i svećenici mons. Ivan Vukšić, delegat za Kanadu, župnik iz Oakvillea, don Ilija Petković, župnici iz Toronta, vlč. dr. Mladen Horvat iz Mississauge, vlč. Tomislav Kasić s kapelanom vlč. Nikolom Platužićem, fra Jozo Grubišić iz Norvala te milosrdnice iz Oakvilla.

Među uzvanicima bila je i generalna konzulica Republike Hrvatske u Torontu Andreja Javor sa suprugom. Među uzvanicima su bili i mnogi naši iseljenici u Kanadi koji sve više uviđaju važnost Sveučilišta za cjelokupni razvoj Hrvatske. Rektor Tanjić obratio se okupljenima, zahvalio Radočaju i Organizacijskom odboru HDZ-a Toronto na pozivu i odluci da na taj način podupru rad Sveučilišta.

Ukratko je predstavio rad Sveučilišta, njegov dosadašnji razvoj, važnost, postignute rezultate i planove. Skupu se obratio i doc. dr. Krunoslav Novak koji već nekoliko godina zajedno s vlč. dr. Mladenom Horvatom, župnikom iz Toronta, radi na prikupljanju pomoći za opremanje televizijskog i radio studija na Kampusu sveučilišta, a za potrebe studija komunikologije. On je istaknuo velikodušnost hrvatskih ljudi u južnom Ontariju i njihovu spremnost za pomoć Sveučilištu ne samo kroz novčane priloge, nego i savjetom i prije svega molitvom.

Dan prije, u petak 11. svibnja rektor Tanjić i docent Novak susreli su se i s predstavnicima Kanadsko-hrvatske gospodarske komore te su nazočili 16. godišnjoj poslovnoj gala večeri u Burlington Convention Centre upriličenoj u povodu 25. obljetnice uspostave diplomatskih veza između Kanade i Hrvatske, na kojoj se okupilo oko 600 uzvanika.

Tijekom večeri predane su nagrade za vodstvo, inovativnosti i izvrsnosti unutar hrvatsko-kanadske zajednice kao značajan doprinos hrvatskih Kanađana kanadskom društvu u cjelini.

Tom prigodom predstavnici Kanadsko-hrvatske gospodarske komore John Marion, predsjednik Komore, Ivan T. Grbešić i Joe Draganjac uručili su rektoru Tanjiću i docentu Novaku ček u iznosu od 5.000 kanadskih dolara za potrebe Hrvatskog katoličkog sveučilišta.
Cijelo vrijeme boravka u Kanadi rektor Tanjić i docent Novak bili su gosti dr. Mladena Horvata, župnika župe Naše Gospe Kraljice Hrvata iz Toronta u Kanadi koja duhovno i materijalno podupire rad Hrvatskog katoličkog sveučilišta.

Zajedno s vlč. Horvatom rektor Tanjić i docent Novak slavili su euharistijsko slavlje na svetkovinu Uzašašća i tom prigodom zahvalili župljanima i vlč. Horvatu na svesrdnoj pomoći koju već nekoliko godina pružaju Sveučilištu.

 

Da biste komentirali, prijavite se.